Daugavas muzejā atklāta jauna brīvdabas izstāde

Miera ielas malā Salaspilī jau 50 gadus slejas ēka, kas nes Bioloģijas institūta nosaukumu. Pirms gada institūta darbinieki to pameta, līdzi ņemot zinātnisko laboratoriju aprīkojumu, ilgos pētījumu gados iegūtās zināšanās un atziņas, lai Institūts savu darbību turpinātu jau atkal Rīgā.

50 gadu ilgajā periodā Salaspils bija bioloģijas zinātnes mājas un izaugsmes vieta. Laboratorijas mainīja nosaukumus un vadītājus, vivārijā mainījās dzīvnieki, institūts mainīja priekšniekus. Dibināts kā Zinātņu akadēmijas struktūrvienība, 90. gados pārgājis Latvijas Universitātes paspārnē, institūts nemainīgi turējās pie viena galvenā principa - “Lai arī kādi laiki nav bijuši, institūta nostāja visos laikos ir bijusi viena - darīt to, kas Latvijai ir vajadzīgs.” (G.Andruškaitis).

Daugavas muzejs piedāvā brīvdabas izstādi “Bioloģijas zinātne - izaugusi Salaspilī”, lai atskatītos uz Bioloģijas institūta 50 darbības gadiem, ļaujot katram mazliet ieskatīties laboratorijās, sarežģītajās pētniecības tēmās un zinātnieku paveiktajā. Īpaša vērtība ir izstādē apskatāmais stikla laboratorijas skapis ar priekšmetiem no Bioloģijas institūta telpām.

Izstādi var atrast pašā Salaspils centrā - pie kultūras nama “Rīgava”. Tā ir pieejama katram interesantam un garāmgājējam visu diennakti, un būs apskatāma līdz septembra beigām.

Īpašs paldies izstādes tapšanā ir Līgai Jankevicai - Bioloģijas institūta šī brīža direktorei, un Jānim Bērziņam - institūta pārvaldniekam, kā arī Salaspils kultūras namam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.60767889sec.