Salaspils TIC atskatās uz 2022. gada novada tūrisma jaunumiem

2022. gads paskrējis vēja spārniem, un arī Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs var atskatīties uz paveikto un jauno novada tūrisma piedāvājumā.  

Domājot par esošo tūrisma objektu atjauninājumiem un uzlabojumiem, gada sākumā Daugavas lībiešu vadoņa AKO piemiņas zīmes komplekss tika papildināts ar jaunu objektu. Tā ir metāla plāksne, kurā iestrādāts teksts ar aprakstošu informāciju par centrālās piemiņas zīmes ciļņu simboliku. Plāksne iestiprināta lielā laukakmenī, kas atrodas zīmes tuvumā.  Visi interesenti AKO piemiņas zīmes kompleksu un jauno objektu var apmeklēt jebkurā sev ērtā laikā brīvā dabā.

Pirmo oficiālo sezonu uzsāka jaunā Doles salas atpūtas vieta – koka atpūtas namiņi “Doles skati” (Facebook: @dolesskati). 3 divvietīgie namiņi iekārtoti un atrodas klusā vidē pašā Daugavas krastā. Katrs namiņš ir aprīkots ar visu nepieciešamo pilnvērtīgai atpūtai; tajos ir gan virtuves zona, gan vannas istaba, pie katra namiņa ir terase, uz kuras atrodas grils un hidromasāžas kubls relaksācijai. Nakšņošanas cenā ir iekļauta arī SUP dēļu noma, savukārt par papildus samaksu var izmantot arī pārvietojamo mobilo pirti.

Vēl viens jaunums Salaspils novada tūrisma piedāvājumā kopš 2022. gada paša sākuma ir ģimenes streetfood restorāns “Mr Blinčiks” (www.blinciks.lv, Facebook: @Mr.Blinciks). Šo vietu iecienījuši gan Salaspils vietējie iedzīvotāji, gan pilsētas viesi. Uz vietas tiek gatavotas gardas saldās un sāļās pankūkas, ātrās uzkodas, turklāt maltīti iespējams baudīt svaigā gaisā. Atrašanās vieta streetfood restorānam ir Institūta iela 2C, Salaspilī.

Lai iepriecinātu visus pārgājienu cienītājus, 2022. gada pavasarī sadarbībā ar piedzīvojumu tūrisma kompāniju “PostNos” tapa ekstrēmais pārgājienu maršruts “Salaspils izaicinājums”. Maršruts piemērots tiem, kas vēlas pārbaudīt savu fizisko izturību. Tas ved cauri mežiem, purvam, Nacionālajam botāniskajam dārzam, pa Rīgas HES dambi un citviet, ļaujot iepazīt novada daudzveidību no citas, iespējams, vēl nepieredzētas puses. Maršruts pieejams divos veidos - 31 km un 36 km garumā. Papildus informācija par maršrutu pieejama www.visit.salaspils.lv.  

2022. gada maijā Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs izdeva arī jauno Salaspils novada tūrisma ceļvedi drukātā veidā. Ceļveža tapšanā tika ieguldīts ne mazums laika un resursu. Tajā ir apkopota visa aktuālā informāciju par novada tūrisma objektiem, naktsmītnēm, ēdināšanas vietām, kā arī tas ir kvalitatīvi papildināts ar divām jaunām sadaļām - “Radīts Salaspilī”, kurā var uzzināt par vietējiem Salaspils novada amatniekiem un mājražotājiem, un sadaļu “Salaspils stāstnieki”, kurā apkopoti novadā strādājošie gidi, kas ir gatavi dalīties dažādos stāstos par pilsētu un novadu. Ceļveža drukāto versiju var saņemt Salaspils novada Tūrisma informācijas centrā Miera ielā 1 vai Daugavas muzejā, bet digitālajā versijā tas ir pieejams www.visit.salaspils.lv.

Tāpat novada tūrisma piedāvājumu iepriekšējā gadā ir papildinājis uzņēmums SIA “Ogas Baudai” (Rūķu dārzs) (Facebook: @ogasbaudai, @zirgastes). Šis ogu dārzs ir iekļauts Latvijas Rūķu reģistrā, un tajā tiek audzētas gardas un pašu saimnieku izlolotas ogas – avenes, zemenes, kazenes, kā arī krūmmellenes. Ogas tiek audzētas izmantojot integrētās audzēšanas metodi, jeb maksimāli pietuvināti dabiskajiem apstākļiem. Dārzā ir iespējams satikt arī Latvijas Rūķu reģistra pārstāvjus, doties ekskursijās un iepazīties ar divām ļoti komunikablām aitām, kā arī pavisam īpašas šķirnes zirgiem - Īru tinkeriem.

2022. gada oktobra sākumā Salaspilī tika atklāts disku golfa laukums. Tas ierīkots pludmalē pie AKO piemiņas vietas kompleksa. Šī spēle tiek spēlēta līdzīgi tradicionālajam golfam, tikai bumbiņas vietā, kas jāiesit bedrītē, šeit jāmet disks un jātrāpa speciālā grozā ar pēc iespējas mazāku metienu skaitu. Salaspilī ir uzstādīti 18 grozi un laukumā esošie šķēršļi – koki un reljefs – šo spēli padara sarežģītāku un arī interesantāku. Tika novērots, ka īpaši populārs disku golfs kļuva pandēmijas laikā, kad cilvēki meklēja iespējas dažādām aktivitātēm svaigā gaisā, kā rezultātā arī Salaspils ir tikusi pie sava disku golfa parka.

Aktīvā tūrisma sezona aizritējusi raiti un darbīgi, jo beidzot varēja brīvi un radoši darboties bez būtiskiem ierobežojumiem, salīdzinājumā ar visiem tik grūto un neziņas pilno Covid-19 pandēmijas laiku. Kopumā pagājušajā gadā ir izdarīts daudz un ir realizēti vairāki un ļoti dažādi tūrisma pasākumi, piemēram, aktivitāte - spēle “12 Lieldienu zaķu pēdu ceļš Salaspilī”, Mājas kafejnīcu dienas augustā sadarbībā ar Ropažu novadu, purva un pilsētas ekskursijas, Helovīnu pasākumu ģimenēm “Spoku nakts takas Salaspils Mellenēs”, kuru apmeklēja rekordliels interesentu skaits – ap 1200 dalībnieku, un citi.

Ar prieku un entuziasmu tiks sagaidīta arī 2023. gada aktīvā tūrisma sezona, kurā Salaspils novada tūrisma piedāvājums noteikti tiks bagātināts ar jauniem tūrisma uzņēmējiem un vietām, kā arī vairākiem tūrisma pasākumiem un iniciatīvām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.39650607sec.