Pasaules Lieldienu tradīcijas 1. aprīlī izzinās Jaunmoku pilī

Ar olu meklēšanu, to ripināšanu, šūpošanos, putnu dziesmām parkā un radošajām darbnīcām piesaulītē, 1. aprīlī Jaunmoku pilī un parkā ikvienam interesentam būs iespēja nosvinēt Lieldienas. Aktīvākie dosies izzinošā orientēšanās spēlē pils parkā, lai uzzinātu, kā šos svētkus svin pasaulē un kurā valstī ir atļauts garāmgājējiem uzgāzt spaini ūdens.

Lieldienās Jaunmoku pilī šogad notiks aktīva rosība – zem parka krūmiem būs paslēpušās krāsotas olas, kas vērīgajiem jāatrod, notiks olu ripināšanas sacīkstes un ligzdiņu gatavošanas meistarklase, ikviens interesents varēs iegūt hennas zīmējumu un radīt savu unikālo olas dizainu. Obligātā svētku sastāvdaļa – šūpoles – viesus gaidīs no rītausmas līdz saules rietam, lai, paklausot ticējumam, aizgaiņātu odus visai vasarai.

Tos, kam prāts nesas uz nopietnākām nodarbēm, Zīmes centrā gaidīs Liene Bedrīte un būs iespējams izveidot savu īpašo rakstu Zīmi, kurā notverts Zīmes gatavošanas mirklis. Zīmju skaidrojumos itin bieži ir iespējams uzzināt ko jaunu par sevi, attiecībām ar apkārtējiem, varbūt pat rast risinājumu kādai sarežģītai situācijai. Zīmes centra apmeklējumam vēlams pieteikties iepriekš.

Pils telpās Lieldienās un arī pēc tām būs apskatāmas divas saistošas, ar dabas tēmām saistītas izstādes. Baibas Rīteres gobelēni ar meža noskaņām – dūmakā tītiem mežiem, briežiem, aļņiem un meža putniem būs skatāmi Torņa zālē, savukārt Meža muzejā līdz Putnu dienai aprīļa beigās būs apmeklējama Jāņa Bērziņa fotoizstāde, kurā līdz smalkumam niansētās fotogrāfijās aplūkojami putni, tauriņi un Latvijas dabas ainavas.

Lieldienu pasākuma ietvaros Jaunmoku pilī būs atvērta kafejnīca “Liepaleja”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13686299sec.