Jaunmoku pilī apskatāmas pēdējo trīs gadu izcilākās medību trofejas

No sestdienas, 14. aprīļa līdz Muzeju naktij 19. maijā Jaunmoku pils Kolonnu zālē būs apskatāma Latvijas medību trofeju izstāde “Jaunmokas 2018”. Šī būs jau 5. Vislatvijas trofeju izstāde – agrāk tās notika ik pēc 5 gadiem, bet šoreiz intervāls ir nedaudz mazāks – 3 gadi. Iepriekšējo izstādi 2015. gadā mēneša laikā apmeklēja vairāki tūkstoši interesentu.

Šogad izstādei mednieki iesniedza trofejas, kas iegūtas Latvijas savvaļā no 2015. līdz 2018. gadam. Kopumā vērtējumam un izstādei šogad iesniegti vairāk kā 800 dažādu trofeju, starp kurām ir gan staltbriežu, aļņu un stirnu buku ragi, gan ilkņi, ādas un galvaskausi.

Medību trofeju izstādes noskaņu papildina arī viens no tekstilmākslinieces Baibas Rīteres gobelēniem – plašāku to izstādi paralēli trofeju ekspozīcijai iespējams apskatīt pils Torņa zālē. Šeit teju neticamās krāsu niansēs audeklos dižojas brieži, alnis, rubeņi, stirnas un pasakainas mežu ainavas.  

Trofeju izstādes darba laiks – katru dienu no 10:00 – 18:00. Ieejas maksa pieaugušajiem un studentiem – 1,50 EUR, skolēniem un senioriem – 0,70 EUR, ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni) – 4 EUR. Apmeklējot gan Medību trofeju izstādi, gan Jaunmoku pils muzeju (katru dienu 9:00 – 17:00), kompleksā ieejas biļete par izdevīgāku cenu!

Turpinot tēmu par medībām un trofejām, 14. aprīlī 10:00 – 16:00 Jaunmoku pils Meža muzejā notiks Ģimenes diena. Muzeja speciālistu vadībā notiks iepazīšanās ar dažādiem dzīvnieku kažokiem, pēdu nospiedumiem, paradumiem un citām ar savvaļas dzīvi saistītām tēmām. Dalība Ģimenes dienā ar komplekso Trofeju izstādes un pils muzeja biļeti bez papildus maksas, vai, neapmeklējot Medību trofeju izstādi, par ieeju muzejā maksā tikai vecāki, bērni Ģimenes dienā piedalās bez maksas!

Uz tikšanos piedzīvojumos Jaunmokās!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.330055sec.