Tukumā svinēs Imanta dienas

Viens no latviešu izcilākajiem un joprojām populārākajiem dzejniekiem ir Imants Ziedonis. Imanta Ziedoņa fonds „Viegli” sadarbībā ar Liepājas pilsētu aicina uz nu jau piekto apbalvojuma „Laiks Ziedonim” laureātu cildināšanas ceremoniju š.g. 3. maijā plkst. 19.00 koncertzālē “Lielais dzintars”, Liepājā. Savukārt Tukums, ar kuru dzejniekam ir bijušas īpašas attiecības, divu dienu garumā svinēs viņa dzimšanas dienu īpaši - ar Mazajiem dziesmu svētkiem un īpašu konferenci.

3.maijā - Mazie Dziesmu svētki Ziedonim

Pateicoties vairāku Tukuma skolu koru diriģentu un pašu koristu labajai gribai un novada domes atbalstam ir izdevies noorganizēt kādu īpašu dāvanu mūsu novadniekam Imantam Ziedonim 85.dzimšanas dienā – 3.maijā. Šajā dienā pulksten 12.00 pie eksponētā dzejnieka dzejoļa ‘Tukums’ sienas Katrīnas laukumā par godu jubilāram notiks ‘Mazie Dziesmu svētki’. Tiks dziedātas dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Uz sadziedāšanos tiek aicināts ikviens, kas var un grib atļauties pusstundu uzdāvināt jubilāram skaistā kopā būšanā ar dziesmu un viņa vārdu izdziedāšanu.

Lai skanīgā Dāvana izdotos patiešām jauka, par to īpaši rūpēsies mūsu cienījamā diriģente Rasma Valdmane un viņas koris “Savējie”, kā arī diriģente Sanita Apine un Tukuma 2.pamatskolas muzikālie kolektīvi. Notikumā piedalīsies arī runas konkursa veiksminieki Lilija Ožeta un Artūrs Potjomkins.

Ja arī Tev Imanta Ziedoņa teiktais, darītais, rakstītais ir būtisks un tas Tevi kādā veidā ir īpaši uzrunājis – arī Tu tiec mīļi aicināts kopā ar mums – dziedāt, domāt, pateikties par Dāvanu, ko dzejnieks mums un Latvijai devis.

Tātad – neaizmirsti un noteikti ieraksti savā piezīmju blociņā – 3.maijā, Imanta Ziedoņa 85.dzimšanas dienā, pulksten 12.00 Katrīnas laukumā pie dzejoļa ‘Tukums’ sienas – uz sadziedāšanos!

4.maijā - konference "Labā vēsts - Latvija. Sētais un pasētais. Brīdis pirms simtgades"

Burtiski brīdi pirms valsts 100gades kulminācijas pasākumiem novembrī, pavasarī organizētajā konferencē būs iespēja vēlreiz pārdomāt par valsts neatkarības atjaunošanu, mūsu un Imanta Ziedoņa Latvijas vērtībām. Konference būs veltīta Imanta Ziedoņa valstiskajiem un nacionālajiem centieniem. Tajā uzstāsies gan I.Ziedoņa laikabiedri, gan profesionāli viņa daiļrades un dzīves pētnieki. Pasākuma mērķis ir atklāt aizklāto Ziedoni un rast jaunas iedvesmas no viņa daiļrades un sabiedriskajām aktivitātēm valstiskās identitātes stiprināšanā, nevairoties arī no pretrunām dzejnieka un valsts dzīvē.

Aizvadītajos gados pēc dzejnieka aiziešanas mūžībā ir sakrājušies virkne neizrunātu jautājumu. Lai arī viņa vārds publiskajā telpā ir piesaukts visdažādākajos kontekstos, tomēr ir pietrūcis atvērts dialogs starp dažādām viņa daiļrades cienītāju un dzīves pētītāju grupām. Dzejnieka literārā daiļrade un sabiedriskās aktivitātes ir tikušas interpretētas pārlieku šauri un ierobežoti. To labot mēģinās jubilejas tikšanās – konference.

Konferences sākums pulksten 14.00, bet ierašanās no pulksten 13.00. Lai piedalītos konferencē klātienē, līdz 28.aprīlim nepieciešams pieteikties (e-pasts: muzejpedagogs@tukumamuzejs.lv, tālr.: 25721502). Taču to varēs vērot arī tiešraidē www.tukums.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.27398086sec.