Tukuma pusē varēs baudīt Patriotisku garšas nedēļu

Jau ceturto gadu Tukumā un apkārtnē atzīmēs "Patriotisko garšas nedēļu", kuras laikā piedāvās ne tikai patriotisku svētku noskaņu vietējās kafejnīcās un restorānos, bet neiztrūkstoši ir arī latviešu tradicionālie ēdieni un vietējo produktu mūsdienu garšas baudījums.

Šogad – Latvijas 101.dzimšanas dienas svinību laikā piedāvās izbaudīt patriotisku gaisotni un garšu piecos Tukuma un apkārtnes restorānos: Tukumā - mājas restorānā "Corner's", restorānā "Tuckum" un Tukuma Ledus halles kafejnīcā, kā arī ārpus Tukuma - Jaunmoku pils un  "Valguma pasaules" restorānos.

Latviski ēdieni Patriotu nedēļā

No 2019. gada 15. novembra līdz pirmdienai, 18. novembrim varēsiet baudīt izcilu maltīti no vietējiem produktiem mājas restorānā "Corner's" Tukumā, kur būs iespēja pagaršot arī tādus neparastus ēdienus kā siļķes saldējums un iecienītais liellopa gaļas tartars, bet saldajā - gaisīgais biezpiena uzpūtenis. Savukārt restorānā "Tuckum" piedāvājumā būs senie latviešu ēdieni -  kuģelis un lodīšu vira, bet 18. novembrī tiks pasniegta svētku kūka.

Lielo porciju un sātīgu ēdienu cienītāji no otrdienas, 12. novembra līdz pirmdienai, 18. novembrim "Tukuma ledus halles" kafejnīcā varēs notiesāt smeķīgu cūkgaļas cepeti ar sautētiem kāpostiem, bukstiņbiezputru un sen aizmirsto saldēdienu bubertu ar dzērveņu ķīseli kā arī citus kārumus.

Netālu no Tukuma esošajā "Valguma pasaules" restorānā, kurš atrodas Ķemeru nacionālā parka teritorijā, no piektdienas, 15. novembra līdz svētku dienai, 18. novembrim valdīs sirsnīgi svinīga noskaņa gan telpās, gan panorāmas restorāna īpašājā piedāvājumā. Svētku ēdienkartē būs Latvijas stores fileja, lēni gatavota brieža gaļa, meža dzērveņu zupa ar baltās šokolādes krēmu un daudz kas cits. Savukārt tikai svētdien, 17. novembrī - īpašajās svētku vēlbrokastīs (brančā) "Valguma pasaulē" būs nobaudāmi tādi ēdieni kā Valguma ezera līdaka, Smārdes apkaimes dārzeņi, biešu krēmzupa un citi restorāna ēdieni. Pārsteigums sagaidīs tos  viesus, kuru apģērbā dominēs sarkanbaltsarkanā krāsa. Ja pēc kārtīgas maltītes būs vēlēšanās izstaigāties svaigā gaisā, tad jāizmanto šīs dienas dāvana no "Valguma pasaules" - iespēja bez maksas apskatīt Mākslas telpu mežā.

Vienā no Tukuma skaistākajām pilīm - Jaunmoku pilī uz svētku maltīti svētdien, 17. novembrī un Latvijas dzimšanas dienā, 18. novembrī visus laipni kā augstus viesus gaidīs pils Baltajā zālē.  Ēdienkartē tiks piedāvāta baraviku krēmzupa, brieža gaļas steiks ar kartupeļu-baraviku biezeni un sarkanvīna-pīlādžu mērci, bet saldajā, pēc izvēles, burkānu-lazdu riekstu kūka un rupjmaizes kārtojums. Tāpat tiks piedāvāti arī citi svētku ēdieni.

Svētku garšas tirdziņš

Nu jau par tradīciju ir kļuvis, ka novembra svētku brīvdienās Tukuma ledus hallē notiek savdabīgs garšas festivāls – tirdziņš, uz kuru sabrauc dažādu garšu piedāvātāji, kā arī svētku dāvaniņu ražotāji. Arī šogad šāds tirdziņš notiks 17.novembrī Tukuma Ledus hallē no pulksten 11.00 līdz 14.00. Atkal būs nopērkamas garšvielas un vietējie ražojumi, dāvanas dažādiem svētkiem, degustēšana un iepirkšanās.

Zināms jau, ka tirdziņā varēs iegādāties Engures zīmola "Pērle rada" darinājumus, z/s "Kaspari" un "Valguma mežvīna" vīnus, "Lauvas" tējas, "Ainas" maizi, kazu piena ziepes un kosmētiku, skalu dāvanu grozus, kūkas un piparkūkas, mīkstos sierus un kazu sieru, konservētu papriku un čilli želeju, koka izstrādājumus un rotājumus, medu, A.Žiedas  kūpinājumus un konservus, un citas lietas. Atbalstām vietējos ražotājus!

Patriotiskās garšas pasākumu organizatori – Tukuma TIC un Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra Tukuma birojs, Tukuma un apkārtnes ēdināšanas uzņēmēji, zemnieki un mājražotāji.

Lai pacilāta un garšīga svētku nedēļa Tukumā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86936712sec.