Jaunmoku pils muzejā izstrādāts audiogids četrās valodās

Jaunmoku pils komplekss ir viens no iecienītākajiem vietējo un ārzemju tūristu apskates objektiem Kurzemē. Tūrisma maršrutos Jaunmoku pils muzejs iekļaujas ar daudzveidīgām ekspozīcijām un muzejprogrammu piedāvājumu, un ar katru gadu  muzejā pieaug apmeklētāju skaits no ārvalstīm, īpaši no kaimiņvalstīm. Apmeklētāji labprāt vēlas saņemt kvalitatīvu informāciju par pili un tās ekspozīcijām sev saprotamā valodā, vēl jo īpašāk, ja tā ir dzimtā valoda. Tas lika mums aizdomāties par informācijas pieejamību un domāt par gida pakalpojumu nodrošināšanu ikdienā ne vien latviešu, bet arī krievu, angļu un lietuviešu valodās.

Pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda VKKF mērķprogrammai Jaunmoku pils saņēma atbalstu projekta "Pieejamības pilnveidošana un audiogidu ieviešana Jaunmoku pils muzejā" realizēšanai. 2020. gada nogalē sadarbībā ar SIA “Runcis Rudais” tika izstrādāti 15 QR kodi objektiem kompleksa teritorijā un 40 minūšu gari audiogidu teksti pils ekspozīcijā četrās valodās. Tie apmeklētājus iepazīstinās ar muižas vēsturi, īpašnieku dzimtām un ļaus iejusties 20.gs. sākuma pils atmosfērā. Lai gida stāstījums būtu personiskāks un saistošāks, teksti izstrādāti tā, lai rastos sajūta, ka jūs sagaida un pils salonus izrāda pirmais pils īpašnieks, bijušais Rīgas mērs Džordžs Armitsteds.

Gida teksti un informācija QR kodos pieejami latviešu, krievu, angļu un lietuviešu valodās. Latviešu valodā tekstus ierunājis aktieris Jānis Skanis, kas nereti Jaunmoku pils jubilejas reizēs iejuties saimnieka lomā.

Izstrādātie audiogidi muzeja apmeklētājiem vienlaikus būs pieejami 20 audioierīcēs. Ja nākotnē tūristu interese būs arī par citām valodām, tad valodu klāstu, iespējams, varētu papildināt arī ar vācu, igauņu vai kādu citu pieprasītāku valodu.

Realizējot projektu, palielināsies informatīvā pieejamība pils apmeklētāju vidū, kas ļaus popularizēt novada kultūras mantojumu un paplašināt sabiedrības tālākizglītības iespējas. Jaunmoku pils muzeja saime ar nepacietību gaida mirkli, kad muzeju ekspozīcijas atkal vērs vaļā durvis apmeklētājiem un varēs piedāvāt individuālos audiogidus četrās valodās.

Uz tikšanos muzejā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59415007sec.