Jaunmoku pilī apskatāma fotogrāfiju un gleznu kopizstāde «STOPkadri»

Jaumoku pils Torņu zālē līdz 27. jūnijam apskatāma Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” darbinieces Ilzes Pauliņas fotogrāfiju un gleznotāja Aivja Pīzeļa darbu kopizstāde “STOPkadrs”, kuras vienojošais moto “Viena meža ainava – divi redzējumi”. Izstādes darbi tapuši, apvienojot klasisku un mūsdienīgu tehniku – glezniecību un fotografēšanu.

Izstāde “STOPkadrs” ir viena no Jaunmoku pils 120. jubilejas gada aktivitātēm. Izstādē katrs no māksliniekiem savā tehnikā attēlojis vienus un tos pašus dabiskos ainavas skatus no viena un tā paša skatu punkta. Izstādes mērķis ir parādīt gan meža ainavu skaistumu, gan arī atšķirīgo redzējumu, jo katra cilvēka uztvere ir individuāla, turklāt daba ir dinamiska un mainās atkarībā no laikapstākļiem un gadalaika. Izstādē ir apskatāmas ainavas no dažādiem Latvijas reģioniem, kas atspoguļo meža skaistumu dažādās vietās un laika periodos.

Mežs ir viena no mūsu nozīmīgākajām un daudzpusīgākajām dabas vērtībām, kas piedāvā arī daudzveidīgu un pastāvīgi mainīgu ainavu ar tās dažādajiem elementiem. Jau vēsturiski meža ekosistēmas ir bijušas iedvesmas avots dažādās radošās sfērās – literatūrā, mūzikā, vizuālajā mākslā, un šī nozīme nav mazinājusies arī mūsdienās.

Izstādes ideja sākotnēji tapusi, sadarbojoties LVMI “Silava” un AS “Latvijas valsts meži” pētījumu programmas “Mežsaimniecības ietekme uz meža un saistīto ekosistēmu pakalpojumiem” ietvaros. Pirmo reizi šī izstāde bija apskatāma Nacionālā botāniskā dārza oranžērijā Salaspilī, pēc tam - Dabas izglītības centrā “Rāzna”. Pēdējā gada laikā darbu klāsts ir papildināts arī ar augu fotogrāfijām un gleznām, un meža ainavu mīļotājiem izstādi tagad ir iespēja apskatīt Jaunmoku pilī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88919783sec.