Jaunmoku pils no 2. – 4. jūlijam atzīmēs 120. jubileju!

Jaunmoku pils ir viena no Latvijas jaunākajām pilīm Tukuma novadā, kura celta kā medību pils toreizējam Rīgas mēram Džordžam Armitstedam. Atzīmējot pils 120. jubileju, no 2. – 4. jūlijam ikviens ir aicināts apmeklēt Dārza svētkus ar tematiku “…dabiski…”. Tajos tiks atklātas vairākas izstādes ar pils stāstiem, veidotas pastaigas un svētku pārsteigumi pils parkā, radošās darbnīcas un muzikālas performances dabiskā vidē visu svētku nedēļas nogali.

“Jaunmoku pils saistība ar dabu un dabiskumu ir caurvijusies visu tās pastāvēšanas laiku. Sākotnēji to ceļot kā medību pili, vēlāk pils telpās ierīkojot Meža muzeju. Savukārt pils salonu interjers veidots angļu jūgendstilā un tā būtiska sastāvdaļa ir dabas motīvi. Tāpēc Jaunmoku pils 120. jubilejas gada moto “…dabiski…” arī šodien pārstāv ideju – radīt, uzturēt skaistu, koptu, ērtu un vienlaikus dabisku vidi, kas rosina un izglīto sabiedrību domāt un dzīvot dabai draudzīgi,” pauž Jaunmoku pils valdes locekle Aiva Logina.

Nozīmīgās jubilejas Dārza svētku ietvaros 2. jūlija pievakare Jaunmoku pilī paies romantiskās noskaņās, piedāvājot viesiem pavadīt nesteidzīgu vasaras vakaru pils parkā, gūt garšas baudījumus no ģimenes restorāna ēdienkartēm “Noslēpumainais mežs” vai “Brīnišķīgais dārzs” un klausoties romantiskās saksofona skaņās.

3. jūlija aktivitātes būs īpaši veltītas ģimenēm, bet svētku kulminācijas dienā, 4. jūlijā – dabas un vēstures mīļotājiem! Šajās dienās tiks atklātas jubilejas izstādes ar interaktīviem spēļu elementiem, norisināsies mājražotāju tirdziņš un radošās darbnīcas saskaņā ar svētku motīvu “…dabiski…”. Lūdzam sekot līdzi informācijai Jaunmoku pils mājas lapā www.jaunmokupils.lv, kurā varēs iepazīties ar sīkāku pasākuma programmu, ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus!

3. un 4. jūlijā norisināsies arī Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētās tradicionālās “Vēsturisko parku un dārzu dienas”, kurās piedalās arī Jaunmoku pils. Šo dienu ietvaros ikviens varēs iepazīt plašo Jaunmoku pils parku un dārzu ar jūgendstila krāsu dobēm un iegūt plašāku informāciju par pils dārza augiem.

Visu svētku laiku par gardu maltīti un atspirdzinājumiem rūpēsies pils ģimenes restorāns, kā arī svētku nogales pavadīšanai Jaunmoku pilī ir plašas nakšņošanas iespējas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.45770693sec.