Vides instalācija «Atmiņas un Gods» Dobelē

No 2021. gada 20. janvāra līdz 2021. gada 22. janvārim, Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā, tiks eksponēta vides instalācija “ATMIŅAS un GODS”, kas ir veidota, rekonstruējot 1991. gada barikādes. Vides objekta mērķis ir raisīt pārdomas un rosināt atmiņas par barikāžu laiku, radīt izpratni par tā laika notikumiem. Latviskuma un piederības sajūtu veicināšana.

Šogad aprit 30 gadi, kopš 1991. gada janvāra barikādēm, kad Latvijas neatkarības atbalstītāji aizstāvēja valsts brīvību pret militārām akcijām un neatkarības pretiniekiem. Simtiem tūkstošu cilvēku un desmitiem tūkstošu plīvojošu, sarkanbaltsarkanu karogu, tāds bija 13. janvāris Daugavmalā. Kamēr Daugavmalā esošie piedalījās protesta manifestācijā, Vecrīgas šaurajās ielās sākās barikāžu būvēšana. Visā Vecrīgā un krastmalā atkal plīvoja Latvijas karogi.

Kopš Latvijas okupācijas 1940. gadā, karogu lietot bija liegts, tas atklātībā parādījās tikai astoņdemito gadu otrajā pusē. Tomēr patieso brīvību šis Latvijas simbols ieguva tieši 1991. gada, Barikāžu laikā.

KAROGS IR VIENS NO LATVIJAS REPUBLIKAS SIMBOLIEM, UNIKĀLS UN NEATKĀRTOJAMS. KAROGS, KAS GLABĀ ATMIŅAS PAR LATVIJU, TĀS TAUTU UN TRADĪCIJĀM. PAR SPĒKU UN TICĪBU, KAS MĪT KATRĀ NO MUMS - LATVIETĪ.

No 20. janvāra līdz 22. janvārim Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā varēs apskatīt vides instalāciju “Atmiņas un Gods”. Vides instalācija veidota, rekonstruējot 1991. gada barikādes un sargājot mūsu Latvijas karogu, mūsu atmiņas un brīvību. Instalāciju “Atmiņas un gods” papildinās video un audio materiāli no Barikāžu muzeja un Latvijas Televīzijas arhīva. Aicinām atcerēties 1991. gada barikāžu notikumus un godināt  barikāžu aizstāvjus un bojāgājušos.

Paldies, ka varam dzīvot brīvā Latvijā!

Apmeklējot vides instalāciju un apskatot vidē izvietotos materiālus atgādinām un lūdzam, ievērot valstī noteiktās rekomendācijas un prasības COVID 19 ierobežošanai. Vides instalācijas apkārtnē tiks fotografēts vai filmēts. Foto vai video var tikt izmantoti nekomerciālos nolūkos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.36615205sec.