Dziedātājs IGO un «Jauno Jāņu orķestris» aicina uz vasaras Saulgriežu ielīgošanu Dobelē

2023.gada 17.jūnijā Dobeles Ķestermeža estrādē notiks vasaras Saulgriežu ielīgošanas pasākums, kuru plkst.20 uz skatuves atklās leģendārais dziedātājs, mūziķis un daudzpusīgais mākslinieks Igo.

Kopā ar aizvadītā gada jubilāru klausītāji līdzi dziedāt varēs viņa zelta repertuāram – dziesmām, kuras viņš dziedājis kopā ar grupām «Līvi», «Remix», «Liepājas brāļi», gan fragmenti no Zigmara Liepiņa rokoperas «Lāčplēsis«, operas «Parīzes Dievmātes katedrāle» un citiem darbiem, kuri bijuši svarīgi gan Igo pašam, gan Latvijai. Speciāli šim vakaram tiks atskaņoti skaņdarbi, kuri veltīti uguns tēmai un šīs stihijas dažādām izpausmēm.

Mūziķis stāsta: «Šis būs koncerts, kur skanēs dziesmas, kuras klausītāji vienmēr grib dzirdēt un gaida, kuras ikvienam raisa emocijas, atmiņas, kurām var dziedāt līdzi; kompozīcijas, kuras pārdzīvojušas laika pārbaudi un joprojām klausās vairākās paaudzēs.»

Pēc plkst.22 uz skatuves kāps grupa «Jauno Jāņu Orķestris» (JJO). Tā ir pirmatnējas enerģijas pilna jaunfolka apvienība, kuru 2012.gadā kopā ar domubiedriem izveidojis harizmātiskais rokmūziķis, grupas «Dzelzs vilks» līderis Juris Kaukulis. Jau vairāk nekā desmit gadus JJO dziesmu liriskais pamats ir latviešu dainas, kas atdzīvojas oriģinālā, elektroakustiskā mūzikā.

«Ir interesanti paklausīties, kā sen tapušas četrrindes organiski savienojas ar mūsdienīgu skanējumu kā kāja ar zeķi, līdz ar to radot neparasti māksliniecisku izteiksmes veidu, kas brīžiem gan uzjautrina, gan kvalitatīvi saskumdina. Emociju spektrs ir plašs, brīžiem nonākot pat nerātno dainu apcirkņos,» par JJO raksta mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis.

JJO studijas albumi «Kālabad» (2013) un «Ieviņa» (2018), kā arī skaņu celiņš Latvijas simtgades animācijas filmai «Saule brauca debesīs» (2018, režisore Roze Stiebra) izpelnījušies kritiķu atzinību – visi ieraksti nominēti Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta mikrofons». Grupas dziesmas regulāri iekļūst arī populārās mūzikas raidstaciju topos, bet JJO koncertos skatītāji novērtē apvienības priekšnesuma enerģijas lādiņu. JJO sastāvā apvienojušies pazīstami latviešu mūziķi: dziedātājs Juris Kaukulis, bundzinieks Artis Orubs un taustiņinstrumentālists Kaspars Tobis, pulkā aicinot arī košo folkloras vijolnieci Ievu Mūrnieci, jauno akadēmiskās mūzikas profesionāli Andri Veinbergu (bass, kontrabass) un multinstrumentālistu Valēriju Cīruli.

Pēc pusnakts sāksies dejas labākajās balles tradīcijās kopā ar Latvijas Radio 2 DJ Aivi. Darbosies bārs un būs iespēja baudīt tradicionālās latviešu virtuves ēdienus.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» tīklā un Dobeles Kultūras namā. Tuvojoties pasākuma dienai, biļešu cena var paaugstināties.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.58243108sec.