Kas jauns tapis Kuldīgas novadā 2022. gadā

Gan jauni apskates objekti, gan jaunas naktsmītnes – Kuldīgas novads 2022. gadā ir krietni pacenties, lai taptu ceļotājiem vēl interesantāks.

Alsungas Amatu māja

Alsungas amatu māja vienkopus pulcē dažādu amatu meistarus, glabā kultūras un vēstures liecības, tradīcijas, kā arī aicina uz radošu kopradi. Pirmajā stāvā darbojas tūrisma informācijas centrs, izstāžu zāle un trīs pastāvīgās ekspozīcijas – suitu dzīvojamā istaba, virtuve un katoļu priesteru tērpi. Tāpat šeit darbojas EKC “Suiti” radošā darbnīca “Austuve” un “Suitu ķēķis”. Ēkas otrajā stāvā apmeklētājiem ir pieejama Amatu mājas mācību un saieta telpa, turpat blakus atrodas Alsungas keramiķi, biedrības Suitu kultūras mantojums, Suitu amatnieki, EKC Suiti un Alsungas viedais ciems.

Retro velo muzejs “Ciskdrill”

Šeit ir izveidots retro velosipēdu muzejs, darbojas velosipēdu restaurācijas darbnīca un tiek piedāvāta eleganti restaurēto retro velosipēdu noma. Ir pieejami dažādi lieliski retro velosipēdi, dažādām gaumēm. Piedāvāto retro velosipēdu klāsts tiek arvien papildināts. Katrs velosipēds ir unikāls un ar savu stāstu, par ko apmeklētājiem arī izstāstīs velo entuziasti nomas punktā. Papildus velosipēdiem ir apskatāma Jura Vilsona privātkolekcija ar interesantiem sērkocoņiem un adatām, kas ražoti tepat Kuldīgā, Latvijā un ārpus mūsu valsts robežām.

Alekšupītes ekspedīcija

Alekšupītes ekspedīcija ir vēl nebijusi iespēja sajust Kuldīgas vecpilsētas šarmu, līkumojot pa Alekšupītes akmeņaino gultni, pārvarot nelielus ūdenskritumiņus, izložņājot cauri vairākiem maziem tiltiņiem un uzzinot seno namu noslēpumus no pavisam neierasta skatu punkta. 2022. gadā beidzot aizvadīta pirmā pilnā sezona.

Piedzīvojuma laikā būs iespēja uzzināt daudz ko jaunu un redzēt jau labi zināmus namus no cita skatu punkta, zinoša gida pavadībā.

Ekspedīcijas dalībniekiem tiek nodrošinātas gumijas kurpes vasarā, vai gumijas kombinezoni vēsākā laikā un kad upes līmenis ir augstāks. Lai būtu vieglāk pārvietoties pa akmeņaino gultni, katram pieejama nūja atbalstam.

Ķimales muiža

Durvis ir vērusi Ķimales Muiža, gan nakšņošanai , gan muižas vēsturiskās atmosfēras baudīšanai. Muiža ir būvēta 19.gadsimta trīsdesmitajos gados neogotisma stilā ar skaistu parku. Kopš 2020.gada muižā saimnieko ģimene,

kas pakāpeniski renovē muižas telpas un iecerējuši to izveidot par brīvdienu māju laimīgiem brīžiem.

Muiža ir piemērota svētku svinēšanai, grupu pasākumiem, semināriem, uzņēmumu ballītēm, kā arī draudzīga ģimenēm ar bērniem.

Muižā ir pieejamas 6 istabiņas, kurās naktsmieru var rast 15 cilvēki. Viesiem ir plašas telpas – skaista ēdamzāle, divi kokteiļu saloni, virtuve vēsturiskajā palmu mājā, kā arī mūsdienīgas labierīcības. Muižas vēsturiskais parks ir vēsa oāze karstās vasaras dienās, kurā vairākās vietās ir izvietoti soliņi, galdi un pieejams grils.

Nepieradinātā naktsmītne “Dabas Galerija”

2022. gadā tapa jauna naktsmītne Kuldīgas novadā. Koncepts "Dabas Galerija" ir projekta "Nepieradinātās naktsmītnes" 4.sērija. Tā paredz dabas klātbūtnes sajušanu caur dažādiem aspektiem. Daba - dvēseles dziednieks, daba - sajūtu iniciators, daba - mākslas un dizaina iedvesmotāja.

“Kļaviņš piano”

2022. gadā Kuldīgā tapusi jauna koncertzāle “Kļaviņš piano” un vieta, kur top vertikālās koncerta klavieres.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53383493sec.