Preiļi ir pasakaina pilsēta, kur izbaudīt atvasaru

Sinoptiķi nākamnedēļ sola atvasaru, tādēļ, ja šovasar vēl neesi paspējis paviesoties Preiļos, ir īstais laiks to ieplānot jau tuvākajā laikā!

Kamēr saulīte vēl mūs priecē, līdz 2020. gada 30. septembrim Preiļu parka pludmalē ikvienam bez maksas ir pieejams aktīvā tūrisma inventārs – SUP dēļi, katamarāni, laivas, āra galda teniss, raķetes, bumbiņas, lielā tenisa laukums un inventārs, pludmales volejbola un futbola laukumi un bumbas, pludmales ratiņkrēsli cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Inventāru laipni palūdz pludmales dežurantam!

Preiļu parka burvību vari izbaudīt, staigājot pa celiņiem vai izejot Dižkoku taku, kura ved gar 16 dižiem parka kokiem, sniedzot ne vien informāciju par tiem, bet arī aicinot palauzīt galvu par āķīgiem jautājumiem un veikt arī kādu fizisku nodarbi. Dižkoku taka īpaši patīk bērniem, un tajā var pavadīt līdz pat divām stundām, lai gan tās garums ir apmēram 2,5 kilometri. Pirmā koka atrašanās koordinātes: Lat: 56.287786, Lon: 26.726840. Preiļu parka Dižkoku takas aplikāciju ikviens var atrast Google Play Store vidē, tā palīdzēs vieglāk orientēties un neapmaldīties Latvijā lielākajā pilsētas parkā.

Preiļu muižas kompleksa un parka izveidotāju, grāfu Borhu, dzimtas vēsturi, kā arī Preiļu pilsētas dibināšanas vēstures līkločus vislabāk uzzināsiet Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzejā. Skolēniem programmas "Skolas soma" ietvaros šogad tiek piedāvātas šādas izglītojošās programmas, kas ietver mācību ekskursijas un izzinošu procesu ārtelpās – "Preiļu muižas dzīvie dārgumi" un "Domāt par holokaustu nozīmē domāt par sevi pašu…". Programmām pieteikšanās pa tel. 65322731.

Skolēnus un ne tikai gaidīs Raiņa muzejs "Jasmuiža" Aizkalnē – interesanti stāsti par latviešu dzejnieka jaunības gadiem, kā arī dažādas ekspozīcijas un izstādes. Skolēniem arī izglītojošās programmas.

Vēstures un reliģiju cienītāji aicināti iepazīt vecticībnieku tradīcijas un dzīvi mūsdienās, novadnieces Tatjanas Kolosovas vadībā apmeklējot Moskvinas vecticībnieku lūgšanu namu. Pieteikšanās pa tel. 24922041.

Preiļi lepojas ar talantīgiem un radošiem cilvēkiem! Gan lielus, gan mazus pārsteigs Leļļu galerija un miniatūrā karaļvalsts, kurā var aplūkot mākslinieces Vladlenas radošos darbus – autorlelles, kā arī pārtapt par princi vai princesi. Tērpi būs ikkatram, pieejami visdažādākie izmēri. Iepriekš sazinoties, iespējams rezervēt arī stundu ilgu māksliniecisku fotosesiju ar profesionālu fotogrāfu! Lielākām kompānijām vai tūristu grupām apmeklējums galerijā iepriekš jāpiesaka pa tel. 26423837 .

Savukārt, pagājušajā gadā atklātais pasaules līmeņa tūrisma objekts Metāla mākslas galerija NESTER CUSTOM, kurā ik katra detaļa ir tapusi no auto un motociklu detaļām, šogad grupām piedāvā radošās darbnīcas metālapstrādē. Grupām iepriekš jāpiesakās pa tel. 29478483. Individuālie tūristi laipni gaidīti katru dienu no 10-17. Galerijas omulīgajā kafejnīcā noteikti nobaudiet arī gardu kafiju!

Latgales keramikas tradīcijas ir aizsākušās tieši Preiļu pusē, Silajāņos, no kurienes vēl šodien keramiķis Raivo Andersons izrok vērtīgo mālu, lai prasmīgajās rokās taptu tradicionāli keramikas trauki, svečturi. Keramikas vecmeistara P.Čerņavska keramikas mājā var redzēt gan senākus keramikas izstrādājumus, gan keramiķa Raivo Andersona vadībā pašiem darboties ar mālu. Darboties laipni aicināti arī individuālie apmeklētāji; gatavos darbus pēc apdedzināšanas meistars var nosūtīt Jums uz mājām. Tā būs jauka atmiņa par ceļojumu uz Preiļiem! Grupām pieteikšanās pa tel.  29429630.

Lielākas grupas aicinām iepazīt māla visneiedomājamākās, krāsainākās pārvērtības keramikas darbnīcā "Jašas podi" Aizkalnes pagastā. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās pa tel. 29175252.

Šogad Preiļos atvērusies porcelāna darbnīca "Piece of Touch" uzņem gan lielākas, gan mazākas grupas darbnīcas apskates ekskursijai, gan piedāvā pašiem padarboties ar smalko porcelāna izstrādājumu apgleznošanu.  Pieteikšanās pa tel. 25729888.

Šī rudens jaunums Preiļos iepriecinās visus kaķumīļus – septembrī darbu sāks "Kaķu sēta", kurā būs apskatāmi vairāki simti dažādi kaķu suvenīri. Te kaķi būs visur - atklātnēs, gleznās, grāmatās, uz traukiem, apģērbā... Kaķi darināti no porcelāna, keramikas, stikla, koka. Varbūt tieši te tu satiksi savu Laimes kaķi! Obligāta iepriekšēja pieteikšanās pa tel. 26896266.

Vēl iesakām pastaigas rudenīgi košā dārzā un mājās gatavota vīna glāzi zemnieku saimniecībā "Kalni" Ārdavā. Bet varbūt vēlies nodegustēt vīngliemežus "Ošu mājās" pašā Preiļu pievārtē?

Vairāk informācijas par atpūtas iespējām Preiļu pilsētā un novadā www.visitpreili.lv, kā arī Preiļu novada TIC. Dziedošā gide ar pilsētas ekskursiju un dziedājumu Preiļu parka kapelā paliks vēl ilgi atmiņā! Šim piedāvājumam iepriekš jāpiesakās pa tel. 29116431.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.90375209sec.