Idejas skolēnu brīvlaikam Preiļu apkārtnē

Pietiek sēdēt pie datora vai telefona! Preiļu novada TIC aicina interesanti pavadīt pavasara brīvdienas, iesaistot arī ģimeni. Te būs astoņas idejas skolēnu pavasara brīvlaikam:

Izej Preiļu parka Dizķoku taku, kas ir 2,5 km gara un ved gar 16 dižkokiem. Dižkoku taka parkā sākas netālu no vēsturiskā Zirgu staļļa drupām, ejot uz Kapelas pusi. Pirmā koka atrašanās koordinātes: Lat: 56.287786, Lon: 26.726840. Dižkoku takai pie katra koka ir uzstādīts informatīvais stends ar informāciju par konkrēto dižkoku un norādi uz QR kodu, kuru noskenējot ar savu Android sistēmas viedierīci, var atvērt dižkoku takas mobilo aplikāciju “Preiļu parka dižkoku taka”.

Piedalies #geocaching meklēšanas aizrautīgajā spēlē! Preiļu apkārtnē to ir virs 25. Tā ir iespēja ieraudzīt tādas vietas, kurās nepulcējas daudz cilvēku. Tas ir kā “aizej tur – nezin kur, atrodi to- nezin ko” un tas ir patiešām interesanti!

Iepriekš piesakoties, apmeklē Riebiņu zirgaudzētavu un Aglonas briežu dārzu!

Iepazīsti dažādus eksotiskos kokus Geļenovas parkā. Tas ir ainavisks parks ar 23 eksotisku koku un krūmu sugām. Tā platība ir 8 hektāri. Parka vēsture aizsākās 19. gs. 90. gadu beigās. Te, starpcitu, ir arī viens #geocache !

Smelies iedvesmu pastaigā pa Raiņa jaunu zemi – Jasmuižas parku. Pavasarī tas ir pavisam īpašs – čalo Jašas upīte, starp rudens lapām ārā spraucas pirmie pavasara ziedi, dzied putni un smaržo pēc pavasara! Latvijā nav nemaz tik daudz trošu tiltu, bet Jasmuižas parkā tāds ir uzbūvēts ap 1989.gadu un vēl mūsdienās pa to var nokļūt līdz A.Paulāna darbnīcai – ceplim. Tiesa gan, šajos apstākļos tas skatāms tikai no ārpuses.

Uztaisi selfiju pie plāksnes “Zalta dybyns”, kas tika atklāta 2019.gada vidū tika vēsturiski esošā apdzīvotā vietā “Zalta dybyns” (kas nozīmē "Zelta dibens"). Tā atrodas privātā teritorijā Saunas pagastā, Preiļu novadā.

Uzrīko pikniku dabā, līdzi ņemot ēdienu no vietējām kafejnīcām! Preiļu pilsētas kafejnīcas ik dienu gatavo gardas un daudzveidīgas maltītes līdzņemšanai, sākot no tradicionālā piedāvājuma, beidzot ar sushi! Dodies arī uz Latvijas Valsts mežu labiekārtotajām pikniku vietām Dovales mežos, bet atceries – ko mežā ienesi, to iznes! Saudzēsim dabu!

Atklāj velosezonu! Izbrauc kādu no jau izveidotajiem velomaršrutiem dažādām grūtības pakāpēm. Pieci Preiļu apkārtnes velomaršruti ar krāsām ir marķēti dabā. Vairāk informācijas vari iegūt www.dekaini.lv , kas ir izstrādājuši šos maršrutus un piedāvā arī velonomu.

Aicinām ceļot droši un atklāt pavasara burvību kopā ar savu ģimeni Preiļu apkārtnē!

Vairāk informācijas www.visitpreili.lv .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84089708sec.