Balvos turpinās Lāča dārza labiekārtošanas darbi

Balvu pilsētas vienā no atpazīstamākajām apskates vietām - Lāča dārzā, kas ir kādreizējais Balvu muižas augļu dārzs, turpinās 2019. gadā rudenī uzsāktie labiekārtošanas darbi.

Uz šo brīdi jau ir veikti demontāžas darbi (veco apgaismes balstu, stabu, veco koku, caurteku, betona celiņu utt. novākšana), labiekārtošanas darbi (caurteku ievietošana, tiltiņa atjaunošana uz salu, celiņu atjaunošana un pamatnes nostiprināšana, šķembu seguma ierīkošana "lazdu alejā"), elektromontāžas darbi (elektrokabeļu atjaunošana, jaunu elektrības stabu uzstādīšana parkā) un turpinās bruģakmens ieklāšana gājēju celiņos un zālāja ierīkošana.

Tiek plānots, ka darbi tiks pabeigti jūlija sākumā un vasaras viducī jaunā veidolā un ar jauniem vides mākslas elementiem parks priecēs gan pilsētas iedzīvotājus, gan viesus.

Lāča dārza labiekārtošanas darbi norit pārrobežu sadarbības projekta "Veco parku jaunā dzīve: efektīva vēsturisko dabas objektu apsaimniekošana Latvijas - Krievijas pierobežā" ietvaros. Sakārtojot šo pilsētas teritoriju, pašvaldība līdztekus projektam pagājušajā rudenī veica arī Lāča dārza dīķa tīrīšanas darbus.

Kādreizējais muižas augļu dārzs, ko ieskauj lazdu aleja, ir iecienīta balveniešu pastaigu un atpūtas vieta. Par Lāča dārza nosaukuma izcelsmi vēsta sena teika, kā šajā dārzā zvēri dīķi rakuši un lācim - nabagam caurs spainis gadījies. Bet te jāmin Kārļa Lāča vārds - cilvēks, kurš pirms Pirmā pasaules kara Balvos atvēra privātu tirdzniecības skolu, atbrīvošanas cīņās 1919. gadā iestājās Latgales partizānu pulciņā, strādājis šeit par advokātu un bijis pilsētas mērs.

Tagadējais parks – "Lāča dārzs" ar 23 milzīgām laukakmeņu kompozīcijām veidots 20.gs. 90. gados. Tēlnieku Gvido Bula, Viļņa Raudsepa un Vladislava Rubuļa akmeņu māksla dārzā ļauj vaļu fantāzijai saskatīt tajos, ko sirds vēlas, un vieš apbrīnu ar savu apjomu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86054707sec.