«Muzeju nakts 2021» - vakara pastaiga «...ievērojot robežas...» Balvos

Šogad Muzeju nakts tēma "Robežas". Dažādās nozīmēs gan domājot par valstu robežām - kā tās mainījušās vēstures gaitā, kā mūsu mazā, mīļā Latvija šo globālo robežu maiņas rezultātā "ceļojusi" cauri laikiem, līdz iezīmējusi pasaules kartē savas robežas, gan kā dažādas administratīvi teritoriālās izmaiņas ietekmējušas un turpina ietekmēt mūs tepat uz vietas. Un tagad Covid epidemioloģiskās situācijas ieviestās pārmaiņas, kas ievilkušas jaunas robežas mūsu ikdienā, satikšanās un pārvietošanās brīvībā.

Bet vai cilvēka radošumam ir robežas? Vai var apturēt Gara lidojumu, ielikt krātiņā Dvēseli? Šajā ziņā mums ārējās robežas netraucē - svarīgi vien tas, cik mēs ļaujamies šim brīvajam lidojumam.

Muzejs savā ziņā ir robežšķirtne  jeb robežu tikšanās, mijiedarbības un arī pārkāpšanas vieta. Šeit tiekas fakti, vēstures liecības un gars - cilvēku radītie mākslas darbi, materiālā un nemateriālā kultūra.

Robežas. Ierobežo vai tomēr - pasargā?

Jā - ir Covid... ierobežojumi... Balvu Novada muzeja ēka slēgta.... BET: šajā Muzeju nakts vakarā aicinām padomāt par tām vērtībām, kuras nevar ielikt robežās. Paturēsim ap sevi sargājošās robežas un ļausimies Dabai, Mūzikai, Poēzijai, Mākslai! Un kur ir Tava radošā dzirksts? Vai Tu to esi pamanījis ? Ļaujies!

15.maijā Balvos, Lāča dārzā  no plkst 20:00 Balvu Novada muzeja piedāvā “Muzeju nakts”-  VAKARA pastaiga  “...ievērojot robežas...”

Pastaigas laikā varēsiet ieklausīties Vecā ozola stāstos, Balvu autoru dziesmās un dzejā, krēslai iestājoties - izstāžu "Mana Ziemeļlatgale" un "Balvi vakar un šodien" video projekcijas, romantiska noskaņa uz saliņas.

Aicinām nepulcēties, nedrūzmēties, ievērot distanci, lietot sejas maskas un, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības pasākumus, doties lēnā individuālā vai ģimenes pastaigā un baudīt pavasari!

Lāča dārzā var tikt filmēts un fotografēts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5394969sec.