Baudi rudeni Ziemeļlatgalē – Balvu novadā!

Aicinām uz rudenīgiem piedzīvojumiem un piedāvājam idejas, kurp doties, ko apskatīt, ko darīt svaigā gaisā Balvu novadā, kas ietver arī Viļakas, Rugāju un Baltinavas apkārtni.

Aktīvai atpūtai, spēlēm un pastaigām dabā dabā
Balvu pilsētas parks Balvu ezera krastā šobrīd ir īpaši krāšņs un tā vien vilina doties nesteidzīgās pastaigās un ieklausīties vēja zvanu mūzikā, ko rada vides objekts “Gaiss”. Savukārt Lāča dārzā košo ainavu papildina milzu laukakmeņu kompozīcijas. (Partizānu iela 2, Brīvības iela 52, Balvi).

Viļakas ezerā atrodas sala 1,8 ha platībā un uz tās joprojām saglabājušies fragmenti no Marienhauzenas pils, kura celta 1293. gadā sabrukušā cietokšņa vietā un lielā Ziemeļu kara laikā Marienhauzenas pils tika pilnīgi nopostīta. Uz salu ved 144 m garš pontona tilts (stāvlaukums Liepnas iela 48, Viļaka).

Dabas parks “Balkanu kalni” ir vieta, kurp doties rudenīgā piknikā pie dabas, iznomāt velo, lai izbrauktu tuvāko apkārtni, vai uzspēlētu tenisu meža ielokā īstā tenisa laukumā. Lai izmantotu pakalpojumus, iepriekš jāpiesakās, zvanot 29132664; dabas parka teritorija pastaigām ir brīvi pieejama jebkurā laikā. (Vilkova, Šķilbēnu pag., Balvu nov.)

Izstaigājot dabas liegumu “Stompaku purvi”, kas ir iekļauti NATURA 2000 teritorijā uzzināsiet gan par teritorijā mītošajiem putniem, dzīvniekiem un augiem, gan arī pa labiekārtotu marķētu taku, kur mitrākajās purva vietās ierīkotas laipas, nokļūsiet līdz purva austrumu daļas salām, kur 2. Pasaules kara laikā bija ierīkota viena no lielākām nacionālo partizānu apmetnēm Baltijā. Tajā bija 24 bunkuri un vairākas virszemes būves un šobrīd ir uzsākts darbs pie Baznīcas bunkura atjaunošanas.

10. oktobrī Liepnas upes ielejas dabas ainavas var doties baudīt, piedaloties pārgājienā “Rudens krastings” gida vadībā. Maršrutā varēs redzēt dolomīta iezīšus, aplūkot Kaķīša akmeni un Katlešu pilskalnu. Plānotā distance aptuveni 7 km un 4-5 h laika rudens baudīšanai. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta - līdz 9.oktobrim plkst.15.00, turisms@vilaka.lv vai 28686600.

Atpūtas un izklaides vietas “Silenieku skola” saimnieki aicina piedalīties foto orientēšanās sacensībās, iziet piedzīvojumu “Nakts trasi”, ir iespēja noorganizēt netradicionālās sporta spēles, vizināties ar gokartiem, ir dažādi bērnu transporti, pieejams bērnu rotaļu laukums, kā arī piedāvā noorganizēt dažādas radošās darbnīcas, vizināties ar retro motociklu. Apmeklējums iepriekš jāpiesaka! (Silenieki, Lazdukalna pag., Balvu nov., tel. 26428477)

Atraktīva darbošanās par un ap moto tēmu, vizināšanās pretī zelta rudenim retro motociklos, senlietu kolekciju izpēte: Retro moto klubs "Rūsa vējā" (Krasta iela 3, Tilža, Balvu nov., tel. 26425960) un Senlietu un retro motociklu kolekcija “Cīrulīši”. Tepenīca, Susāju pag., Balvu nov., tel. 26446147. Apmeklējums iepriekš jāpiesaka!

Gleznainu lauku ainavu baudīšanai jādodas uz Rančo "Ozolmājas" - mini zoo, piknika vietas. Aktualitātes @rancho.ozolmajas. Atvērts: otrdien-svētdien, taču apmeklējumu darba dienās iepriekš jāpiesaka! “Ozolu mājas”, Kārklinieki, Balvu pag., Balvu nov., tel. 22314805, 26160423

Lāzertaga spēle ir aizraujoša gan jauniešiem, gan pieaugušajiem un ir īsts sportiņš stundas garumā, kas dos enerģiju nākamajiem apskates objektiem! Šī ir lieliska aktivitāte arī klases ekskursijām! Rezervē spēli www.do4fun.lv!

Zaļais ceļš jeb velomaršruts pa kādreizējo dzelzceļa līniju Gulbene-Pitalova šovasar tika uzlabots, pielāgojot to aktīvai atpūtai – velobraucieniem un pārgājieniem - uzstādot norādes zīmes, maršruta marķējumu un atpūtas vietas Sitā, Kubulos, Vīksnā un Žīguros. Velomaršruts ir marķēts ar Nr. 15, kas savienojas ar reģionālajiem velomaršrutiem Nr. 11 un Nr. 34.

Pretī zelta rudenim zirga pajūgā vai ponija mugurā:
Zirgu sētā “Kapulejas” (Rutkova, Tilžas pag., Balvu nov., tel. 28738007)
Zirgu sēta “Volāni” (“Jaunbērziņi”, Bērzpils pag., Balvu nov., tel. 26556076)
Zirgi Aizpurvē (Aizpurve, Medņevas pag., Balvu nov., 26562138)
Zirgu izjādes "Vītoliņos” (Eriki, Šķilbēnu pag., Balvu nov., 28761211)
Zirgu izjādes "Mežainēs" (Anengofa, Rugāju pag., Balvu nov., 28764175)

Vairāk informācijas par tūrisma un atpūtas iespējām Ziemeļlatgalē, kā arī augstāk uzskaitīto objektu atrašanās vieta kartē ej.uz/brivdienas_ziemellatgale.

Apmeklējums visos norādītajos tūrisma objektos, izņemot dabas vietas, jāpiesaka iepriekš! Aicinām būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus!

Lai aizraujoši rudens piedzīvojumi lieliem un maziem!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71212006sec.