Balvu novada tūrisma speciāliste par aizvadīto 2021. gadu un prognozēm jaunajā 2022. gadā

Travelnews.lv, sākoties jaunajam gadam, vaicā Latvijas pilsētu un novadu tūrisma informācijas centriem piecus jautājumus. Šoreiz atbildes uz tiem sniedz Balvu novada pašvaldības Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centra Tūrisma organizatore Ineta Bordāne.

1.    Kādus jaunus tūrisma pakalpojumus, objektus un produktus piedāvāsiet Latvijas un ārvalstu ceļotājiem 2022.gadā?

Jauni tūrisma objekti un pakalpojumi Balvu novadā:

Kureti Cafe - aktīvā dzīvesveida centrs Balvos, kur būt kopā! Mūsdienīgas, plašas un gaišas telpas gan ģimenes un draugu pasākumiem ar piepūšamajām atrakcijām un kafejnīcu, gan lietišķiem notikumiem – semināriem un konferencēm.  

Brīvdienu māja “Gariesili” - lauku idille skaistu mežu ieskautā teritorijā ar neierobežotām iespējām baudīt būšanu tuvāk dabai un kvalitatīvu izmitināšanas pakalpojumu. Īpaši veselīgs piedāvājums būs vasaras mēnešos, kad pieejamas uz vietas saimniecībā audzētās krūmmellenes.

Izlaušanās istaba “Pīci panti”  - dzejas izlaušanās spēle, kas ir vienīgā izlaušanās istaba pasaulē latgaliešu valodā. Spēles uzdevums -  iepazīstoties ar Ontona Slišāna dzeju, latgaliešu valodu, nemateriālās kultūras mantojumu, veicot 5 uzdevumus ir jāmēģina tikt pie galvenā koda, lai atslēgtu istabas durvis. Spēle der gan bērniem, gan pieaugušajiem, klasēm un ģimenēm.

Stompaku purvā,  kura  austrumu daļas salās 2. Pasaules kara laikā bija ierīkota viena no lielākajām nacionālo partizānu apmetnēm Baltijā ar 24 bunkuriem un vairākām virszemes būvēm,  pieminot 1945. gada 2. marta Stompaku kauju, 2022. gada 2. martā tiks atklāts  atjaunotais Baznīcas bunkurs.

Turpināsim attīstīt un pilnveidot velomaršrutu pa kādreizējo dzelzceļa līniju Gulbene-Pitalova – šobrīd tas ir  jauns reģionālais velomaršruts Nr. 15 pa “zaļo ceļu”, kas ved no Rīgas līdz pat Krievijas robežai.

2.    Kā vērtējat no tūrisma viedokļa aizvadīto 2021.gadu?

Neskatoties uz izaicinājumiem pilno gadu pandēmija dēļ, varam teikt, ka Balvu novads un Ziemeļlatgale kļūst aizvien atpazīstamāks tūrisma galamērķis. Un, protams, tendence ir ar pieaugošu interesi par apskates un atpūtas vietām brīvā dabā, par velomaršrutiem un pārgājieniem.

2021.gada pozitīvākais pārsteigums bija dalība “Mājas kafejnīcu dienās” - piedzīvojām lielu interesi gan no saimnieku un uzņēmēju puses, gan no apmeklētājiem un droši varam teikt, ka šo pasākumu rīkosim arī šogad!

3.    Vai novadu reforma 2021.gadā kaut kādā veidā ir ietekmējusi tūrisma dzīvi novadā un pilsētā?

Sadarbība ar kaimiņu novadiem tūrisma nozarē Ziemeļlatgalē jau bija krietnu laiku pirms reformas, bet tās rezultātā, apvienojoties Balvu, Viļakas, Rugāju un Baltinavas novadiem, ir izveidota jauna pašvaldības iestāde “Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrs”, kas turpinās nodrošināt arī tūrisma informācijas centru darbību Balvu un Viļakas pilsētās. Tūrisma piedāvājums jaunajā Balvu novadā ir kļuvis daudzveidīgāks un plašāks.

4.    Kādi galvenie uzdevumi vai darbi tiek plānoti 2022.gadā, lai uzlabotu tūrisma infrastruktūru un ceļotāju labsajūtu?

Galvenais uzdevums šogad ir prasmīgi veidot jaunus tūrisma produktus apvienotajā novadā, lai ceļotāji te uzturētos arvien ilgāk, kā arī strādāt pie infrastruktūras uzlabošanas – atjaunot informatīvos stendus, izvietot norādes, izveidot audio gidu maršrutus Balvos, Viļakā, Baltinavā un citviet. Tāpat veidosim vēl ciešāku sadarbību un strādāsim kopā ar Balvu novada tūrisma uzņēmējiem un mājražotājiem, cenšoties paaugstināt sniegto pakalpojumu kvalitāti.

5.    Kāds būtu jūsu vēlējums tūrisma zinu portālam Travelnews.lv un Latvijas ceļotājiem 2022.gadā?

Travelnews.lv kolektīvam vēlam radošu, panākumiem bagātu 2022.gadu  un vislabākos sadarbības partnerus!  Latvijas apceļotājiem vēlam – lai šajā gadā ceļi ved uz Ziemeļlatgali!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.13494205sec.