Iepazīsties ar jaunumiem tūrismā, kas tapuši Balvu novadā

Latvija kļūst aizvien pievilcīgāka ceļotājiem, radot jaunas iespējas un interesantus apskates objektus. Šoreiz iepazīstinām ar jaunumiem, kas tapuši Balvu novadā.

Kureti cafe

“Kureti Cafe” Balvu pilsētā piedāvā telpas un āra terasi ģimenes pasākumiem ar piepūšamajām atrakcijām bērniem, 5D simulatoriem, ēdināšanas pakalpojumiem, kā arī piepūšamo atrakciju nomu Jūsu pasākumos. Par aktuālo piedāvājumu skaties Kureti facebook lapā šeit.

Izklaides un atpūtas parks “Škladi”

“Škladi” ir vieta Kubulos, Balvu novadā, kur saimnieko Rozīšu ģimene no Rīgas. Bijušās Balvu stacijas noliktavas teritorija pamazām tiek restaurēta, atjaunojot sagruvušās ēkas, labiekārtojot teritoriju, radot pievilcīgu vidi ne tikai Balvu novada iedzīvotājiem, bet arī ciemiņiem. Rozīšu ģimenes pārstāvji – Inta un Dzintars Rozīši ir pārliecināti, ka ieguldot spēku, enerģiju, laiku un finanšu līdzekļus teritorijas labiekārtošanā, ieguvēji būs visi un Kubulos būs par vienu teritoriju mazāk, kura rada degradējošu vidi. Kas ir paveikts? Šklados ir iespējams saņemt vairākus pakalpojumus vienuviet, kurus var izbaudīt vasaras sezonā.

2022. gadā uzņēmums piedāvā ekskursiju pa Škladiem - interesantu stāstu par vietu, tās vēsturi, uzdrošināšanos un savu redzējumu uz attīstību. Katram viesim ir iespēja pārliecināties, ka uzņēmējdarbība Latgalē ir iespējama. Pieredzes stāsts par vēsturi, teritorijas attīstību un ieskatu nākotnē, iespējams, spēs iedrošināt kādu no ekskursijas dalībniekiem par uzņēmējdarbības uzsākšanu tieši Latgalē. Pateicoties teritorijas ietilpībai, te var uzņemt līdz pat 70 ekskursantus vienlaicīgi. Ekskursijas rezervācija ir iespējama telefoniski – 20031204 vai rakstot ziņu uz e-pastu: info@skladigo.lv. Pēc ekskursijas, ir iespējams nobaudīt maltīti, kādu dzērienu, paklausīties putnu skaņās vai vienkārši palasīt grāmatu āra terasē, kurā valda nesteidzīga gaisotne.

2022. gadā uzņēmums uzsāka arī darbošanos ēdināšanas nozarē, izveidojot mobilo burgernīcu jeb food truck “Škladi burgers”, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu izbraukumā dažādos pasākumos. Škladi ir pirmie un vienīgie Balvu novadā, kuri piedāvā iegādāties īstu Latgales burgeru no pārvietojamā ēdienu busiņa. Latgales burgeri tiek pagatavoti tikai no svaigiem produktiem, kuri nāk no vietējām saimniecībām. Izbraukuma ēdiena busiņu var pasūtīt arī uz publiskiem vai  privātiem pasākumiem.

Līdzās ēdināšanas nozarei, Škladi vasaras vidū sāka piedāvāt arī velonoma pakalpojumus, jo  atrodas blakus atjaunotajam “Greenways” jeb zaļā ceļa posmam Gulbene – Balvi -Viļaka, kas ved pa bijušo dzelzceļa līniju. Pieejami dažāda izmēra kalnu velosipēdi, ķiveres, atstarojošā veste, ka arī iespējama velosipēdu transportēšana. Šklados ir pieejama plaša un slēgta teritorija, kurā ir iespējams atstāt savu transporta līdzekli pat uz vairākām dienām.

Vairāk informācijas par visiem izklaides un atpūtas parka “Skladi” piedāvājumiem  http://www.skladigo.lv. Sekojiet līdzi par aktuālo sociālajos tīklos: faceboog @skladigo un instagram @skladi_go.

Lības keramika

Lība Ločmele ir diplomēta keramiķe, kura pēc studijām Latvijas Mākslas akadēmijā Rīgā atgriezusies dzimtajā pusē Balvu novadā, lai attīstītu savu zīmolu “Lības keramika”.

Lība uzsver, ka keramika iemāca nesteigties un ļauties procesam, pieņemt to, ka ne vienmēr viss izdodas uzreiz. Keramiķe strādā ar porcelānu un akmensmasu. Lība saviem darbiem izvēlas pieklusinātus zemes toņus, vietām ļaujoties izsmalcinātam zelta pieskārienam.

Apmeklējot darbnīcu, iespējams piedalīties meistarklasēs un radīt savu unikālu keramikas projektu. Cilvēkiem, kuri mūsdienās ir atraduši radīt ar rokām, piedalīšanās meistarklasē  būs terapeitisks process.

 Privātkolekcija  “Pasaules leļļu ekspozīcija “60 minūtēs apkārt zemeslodei”

Viļakā durvis vērusi Evitas Zarembas-Krīgeres leļļu kolekcija “Pasaules leļļu ekspozīcija “60 minūtēs apkārt zemeslodei””. Kolekcijā ir gandrīz 1000 lelles dažādu tautu tradicionālajos tērpos un suvenīrlelles no vairāk nekā 85 pasaules valstīm, visiem kontinentiem. Tāpat izstādē skatāmas arī dažas lelles, kas veltītas vēsturiskām personībām. Kolekcija tiek nepārtraukti papildināta. Sekojiet līdz aktualitātēm leļļu ekspozīcijā facebook lapā šeit.

 “Stabļovas ķiploks”  

Saimniecība šajā gadā uzsāka piedāvāt degustācijas apmeklētājiem īpaši izveidotā teltī-kupolā. Viesojoties Stabļovā pie Supu ģimenes, var uzzināt viņu stāstu par saimniekošanu laukos pašā Latvijas pierobežā. Par aktuālo saimniecība uzzināsiet facebook lapā šeit.

Izklaides centrs bērniem “Kids Club”

Izklaides centrs bērniem Balvos, kur ir pieejama divstāvīgā atrakcija ar bumbu baseinu, sensorā istaba, Lego, rotaļlietas, skaņas aprīkojums, TV, cukurvate, popkorns, kafija, “slush” sula. “Kids Club” piedāvā telpu, piepūšamo atrakciju nomu. Svētku mirkļus īpašus padarīs animatora piedalīšanās un krāšņas dekorācijas, kuras arī iespējams pasūtīt izklaides centrā. Vairāk informācijas http://www.kidsclubbalvi.lv/

2022. gadā pilnībā tika pabeigta velomaršruta Nr.15 “Zaļais ceļš Gulbene-Balvi-Viļaka” labiekārtošana un pielāgošana aktīvai atpūtai  velobraucējiem, kājāmgājējiem,  nemotorizētajam transportam. Reģionālais velomaršruts Nr. 15 ved pa kādreizējo dzelzceļa līniju Gulbene-Pitalova, kura tika slēgta 2001. gadā. Nedaudz vairāk kā 70 km velo maršruts no Gulbenes cauri Litenei ved uz Balvu novada Kubuliem, kur atradās dzelzceļa stacija “Balvi”, tālāk caur Vīksnu uz Kupravu un Žīguriem, tālāk no Žīguriem līdz kādreizējai Mežvidu pamatskolai Vecumu pagastā un turpinājumā no Mežvidu pamatskolas cauri Borisovai un Viļakai līdz Krievijas robežai – pa ceļiem. Velo maršrutā izveidotas vairākas atpūtas vietas – pie Litenes, Sitā, Kubulos, Vīksnā un Žīguros.

Linu ceļš Ziemeļlatgalē

„Linu ceļš” ir jauns kultūrvēsturiskā tūrisma piedāvājums Ziemeļlatgalē – austrumu pierobežā no vasaras līdz rudenim, aicinot ciemos uz Balvu novadu – izzināt, atklāt, apgūt, sajust, nogaršot visu par un ap liniem un  ieklausīties vietējo saimnieku stāstos. Vairāk informācijas un maršruta brošūra šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69628215sec.