5. jūnijā Līvānu novadā balsot pie urnām dosies arī bērni

Līdz pašvaldību vēlēšanām, Līvānu novadā tiks īstenota Latvijā vēl nebijusi akcija #EjamVisiBalsot, kuru īstenos biedrība “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” (DNVOAC). Iesaistot Līvānu novada jauniešus un pašus mazākos iedzīvotājus no pirmskolas izglītības iestādes, vispārizglītojošo skolu 1.-4. klašu skolēnus, tiks īstenotas vairākas aktivitātes, palielinot izpratni par aktīvas pilsoniskās sabiedrības un vēlēšanu nozīmi vietējās kopienas attīstībā.

Iesaistot Līvānu novada bērnus un jauniešus - topošos un esošos jaunos vēlētājus, izmantojot neformālas metodes, tie tiks mudināti piedalīties lēmumu pieņemšanas procesos. Lai aktivizētu sabiedrību un nākošajiem vēlētājiem radītu priekšstatu par vēlēšanām, mēnesi pirms kārtējām pašvaldību vēlēšanām, tiks īstenota Latvijā nebijusi akcija #EjamVisiBalsot!

Līvānu novadā tiks izspēlēta vēlēšanu simulācija “Meža vēlēšanas 2021”, kurās ar piecu pasaku tēlu – kandidātu palīdzību tiks izspēlēta gan priekšvēlēšanu aģitācija, un informatīvā kampaņa, gan diskusijas ar vēlētājiem. Pasaku tēli gan klātienē, gan tiešsaistē tiksies ar Līvānu novada izglītības iestāžu 1.-4. klašu skolēniem, lai neformālā gaisotnē stāstītu par vēlēšanām, to nozīmi, prezentētu sevi, mudinot vēlēšanu dienā kopā ar vecākiem, vecvecākiem, radiem un draugiem doties balsot uz vēlēšanu iecirkņiem.

“Meža vēlēšanas 2021” norisināsies kopā ar kārtējām pašvaldību vēlēšanām 2021. gada 5. jūnijā. Līdzās esošajiem astoņiem vēlēšanu iecirkņiem Līvānu novadā sadarbībā ar pašvaldību ir plānots izveidot bērnu vēlēšanu iecirkņus, kur paši mazākie vēlētāji varēs atdot savu balsi par vienu no kandidātiem – Ezi Adatu, Čeizu Ķepu, Pūci Bubo, Pandu Andu un Zaķi Zibsni. Ar katru no kandidātiem mazie vēlētāji būs iepazinušies pirms un, balstoties uz viņu programmās norādītajiem principiem un simpātijām, viņi atdos savu balsi par tīkamāko kandidātu “Meža vēlēšanās 2021”.

2021. gada 5. jūnija vakarā tiks apkopots “Meža vēlēšanas 2021” balsojums un paziņots uzvarētājs.

Savukārt jauniešiem visnozīmīgākā no aktivitātēm būs 19. maijā paredzētā diskusija ar četru politisko partiju pārstāvju kandidātiem par to, kādas aktivitātes Līvānu novadā nākotnē tiek plānotas jauniešiem, kā uzlabot jauniešu ieinteresētību būt pilsoniski aktīviem. Moderatora vadībā tiks veidots strukturēts dialogs starp jauniešiem un lēmumu pieņēmējiem (pēc “Kafija ar politiķiem” principiem”), lai jauniešos radītu izpratni par to iespējām iesaistīties lēmumu pieņemšanā, uzlabojot savas nākotnes dzīves kvalitāti, savukārt topošajos deputātos aktualizēt jaunatnei aktuālās tēmas un vajadzības.

Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) statistikas rezultātiem izriet, ka Līvānu novads ir ar viszemāko vēlētāju aktivitāti (gan Saeimas, gan pašvaldību vēlēšanās) Viduslatgalē un ceturtais neaktīvākais Latgales reģionā pēdējo 10 gadu laikā. Lai palielinātu šo rādītāju un mudinātu sabiedrību iesaistīties vēlēšanu procesā, stiprinātu NVO un iedzīvotāju savstarpējo sadarbību, kā arī bērniem un jauniešiem radītu priekšstatu par vēlēšanām, izmantojot neformālus procesus, tiks īstenota akcija #EjamVisiBalsot! Šīs iniciatīvas ideja nāk no Somijas, kur 2019. gadā, lai mudinātu pieaugušos doties uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām, tika īstenota līdzīga akcija, kas guva lielu rezonansi valstī un atsaucību no bērniem un vecākiem. Arī šogad, paralēli vēlēšanām, dažās Somijas pilsētās norisināsies bērnu vēlēšanas.

Biedrība “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” ir viena no vadošajām demokrātiskās un pilsoniski aktīvas sabiedrības stiprinātājām Latvijā, kas Latgales reģionā īstenojusi vairākus reģiona NVO sektoram nozīmīgus projektus. Kopā ar piecām pieredzes bagātām Latvijas pilsoniskās sabiedrības organizācijām – Latvijas Pilsoniskā alianse, Latvijas Lauku forums, Kurzemes NVO centrs, Valmieras novada fonds un Zemgales NVO atbalsta centrs – 2018. gadā izveidoja NVO apvienību, kas šobrīd pilda EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” administratora lomu Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68576598sec.