LATVIJA | Jēkabpils

Dome apstiprina Jēkabpils novada ģerboņa attēla projektu

Jēkabpils novada pašvaldības dome 2022.gada 25.augusta Domes sēdē apstiprināja jauno novada ģerboņa attēla projektu.

Jāatgādina, ka vairāku mēnešu garumā noritējis darbs pie Jēkabpils novada ģerboņa izveides. Kopumā tika izstrādāti vairāki iespējamie jaunā Jēkabpils novada ģerboņa varianti jeb skices, ņemot vērā iepriekš iesūtītos iedzīvotāju priekšlikumus, darba grupas ieteikumus un novada domes deputātu ierosinājumus. Ģerboņa skices veidojusi māksliniece Jolanta Ābele. No visām skicēm trīs tika piedāvātas balsojumam novada iedzīvotājiem. Nedēļas garumā par atbilstošāko un piemērotāko ģerboņa variantu nobalsoja 1740 iedzīvotāji.

Piedāvātajā ģerboņa skicē kā simbols ir attēlots lūsis, kas ir novada identitātes nesējs. Jēkabpils novada ģerbonī satiekas un krustojas vēsture, kultūrvērtības, konfesijas, ceļi un upes. Ģerboņa krāsu simboliskā nozīme - sarkanā ir uguns, dzīvības un veselības krāsa. Radošuma, enerģijas krāsa, kas izsaka dzīves spēku un pārliecību, savukārt zelts – saules gaisma, siltums un plašums.

Kā zināms, pašvaldības dome drīkst noteikt pilsētas, novada vai pagasta simboliku, saskaņojot to ar Latvijas Valsts Heraldikas komisiju.

Ja tiek veidots jauns ģerbonis, iesniegumu par ģerboņa reģistrāciju jāiesniedz Kultūras ministrijā, tam jāpievieno ģerboņa apraksta projekts un ziņas par ģerboņa īpašnieku, var pievienot arī ģerboņa attēla projektu. Pēc iesnieguma saņemšanas Kultūras ministrija informāciju nosūta Valsts Heraldikas komisijas izvērtēšanai. Komisija izvērtē iesniegto ģerboņa apraksta un attēla projektu atbilstību heraldikas prasībām, kā arī to māksliniecisko risinājumu un, ja nepieciešams dot iesniedzējam ieteikumus par apraksta un attēla projekta pilnveidošanu. Motivētu lēmumu par ģerboņa reģistrāciju vai atteikumu reģistrēt ģerboni Kultūras ministrijas amatpersona pieņem sešu mēnešu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas, ja attiecīgā ģerboņa apraksta projekts un attēla projekts izvērtēts komisijā. Pirms pašvaldības ģerboņa reģistrācijas tā apraksts tiek nosūtīts Valsts prezidentam parakstīšanai.

Pēc Jēkabpils novada ģerboņa reģistrācijas pašvaldības un tās iestāžu vajadzībām vairs netiks izmantots mazais valsts ģerbonis, to aizstājot ar Jēkabpils novada ģerboni. Motivētu lēmumu par ģerboņa reģistrāciju vai atteikumu reģistrēt ģerboni Kultūras ministrija pieņem sešu mēnešu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

Autors: Sabiedrisko attiecību un digitālās komunikācijas nodaļa


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64714003sec.