LATVIJA | Jelgava

Ledus skulptūru festivāla laikā aicina iepazīt Jelgavu

No 3. līdz 5. februārim Jelgavā norisināsies 24.Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina festivāla apmeklētājus ne tikai viesoties pasākuma norises teritorijā, bet apvienot festivāla apmeklējumu arī ar iespēju apskatīt pilsētas TOP tūrisma objektus.

JRTC ir sagatavojis ieteikumus individuālajiem ceļotājiem un ģimenēm ar bērniem, kas festivāla dienās ļaus iepazīt Jelgavu un baudīt pilsētas viesmīlību. Aicinām iepazīt pilsētas jaunāko piedāvājumu - Jelgavas Vecpilsētas māju, Dzīvesziņas un arodu sētu, kā arī jaunās interaktīvās ekspozīcijas Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī. Katrā no objektiem vēsture izgaismojas savā veidā, ļaujot izdzīvot un aplūkot Jelgavas seno koka arhitektūru, iepazīt Jelgavas un Trīsvienības baznīcas vēsturi, virtuāli pielaikot senos kāzu tērpus, kā arī redzēt, kā top Zemgales tautastērps. Apmeklētājus gaidīs arī Ģ.Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejs, Jelgavas pils muzejs un Kurzemes hercogu kapenes.

Pilsētas uzņēmēji, pakalpojumu sniedzēji un apskates objektu pārstāvji festivāla dienās viesiem izstrādājuši īpašus piedāvājumus, piemēram, Ā.Alunāna memoriālajā muzejā un Latvijas dzelzceļa muzeja Jelgavas ekspozīcijā noteiktos laikos būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, saldumu mīļi aicināti uz Karameļu darbnīcu, kur varēs vērot karameļu gatavošanas paraugdemonstrējumus, savukārt alus darītavā “Viedi” norisināsies atvērtās ekskursijas. Aktīvās atpūtas piekritēji aicināti nodoties slidošanas priekam un baudīt festivāla burvību Pasta salas slidotavā, kas atrodas pasākuma norises teritorijā.

Gardēžus priecēs Jelgavas īpašie ēdieni - pamatēdiens “Hercoga bura” un saldais “Šarlotes skūpsts”, kas festivāla dienās būs nobaudāms bistro “Silva” un krodziņā “Istaba”. Īpaši Ledus skulptūru festivālam par godu tapis “Ledus kokteilis”, kuru piedāvās “Jelgavas ezītis miglā”, savukārt īpašu trīs kārtu maltīti būs iespēja nobaudīt atpūtas vietā “Krekli”.

Līdz šim nebijušu piedāvājumu būs iespēja izdzīvot “Zelt” pilsētas rezidencē, kur apmeklētājus pārsteigs ledus kokteiļu bārs un virtuoza bārmeņa demonstrācija.   

Šogad Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls norisināsies trīs vietās - Jāņa Čakstes bulvārī, Pasta salā un brīvdabas koncertzālē “Mītava”. Mākslas darbus kopumā veidos 32 profesionāli tēlnieki no 12 valstīm, ledū atklājot unikālu skatījumu uz senajām dievībām un to nozīmi dažādās kultūrās. Festivāla ietvaros, nepilnas nedēļas laikā, tiks radītas 45 konkursa skulptūras, bet kopumā būs apskatāmi vairāk nekā 60 ledus objekti.

Vairāk informācijas par tūrisma aktivitātēm Jelgavā Ledus skulptūru festivāla laikā www.visit.jelgava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41981101sec.