Jūrmalas parks , parki

Jūrmalas parks ir Liepājas lepnums. To sāka veidot 19.gadsimta beigās. 3 km garais parks aizņem 70 ha, un šobrīd tas ir viens no lielākajiem stādītajiem parkiem Latvijā. Parkā sastopamas ap 140 vietējās un svešzemju kokaugu sugas.


Jūrmalas parkā atrodas Latvijas lielākās bungas - viens no Liepājas vides dizaina objektiem, kas atgādina, ka Liepāja ir Latvijas mūzikas galvaspilsēta.


Sava vēsture ir koncertestrādei „Pūt, vējiņi!". Te notikuši daudzi koncerti un festivāli, tomēr slavenākais un leģendām bagātākais ir festivāls „Liepājas Dzintars", ko var uzskatīt arī par vecāko rokfestivālu Padomju Savienībā, jo pirmoreiz tas notika jau 1968.gadā.


Blakus koncertestrādei atrodas 1902.gadā pēc Maksa Paula Berči projekta celtā Peldu iestāde. Kad 19.gadsimta sākumā Liepāja izveidojās par populāru kūrortpilsētu, Peldu iestāde bija iecienīta veselības uzlabošanas vieta Eiropas un Krievijas aristokrātu aprindās.

Jūrmalas parks, parki

Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: