Varēs brīvi rīkot tūrisma braucienus uz Covid-19 mazāk skartajām valstīm [1]

2020. gada 9. jūnijā Ministru kabinets apstiprināja Ministru kabineta noteikumus "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", kas nosaka arī vispārīgus darbības nosacījumus turpmāk uzņēmumos, t.sk. izstāžu un gadatirgu organizēšanai un tūrismam un ceļošanai, kā arī prasības pasažieru pārvadājumu pakalpojumiem, pašpārvadājumu pakalpojumu sniegšanai un izmantošanai, t.sk. tūrisma braucienu organizēšanai.

Ekonomikas ministrijas mājas lapā publicētas Vispārējas vadlīnijas uzņēmumu darba organizēšanai, pamatojoties uz epidemioloģiskās drošības pasākumiem un pretepidēmijas pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai. Vadlīnijās sniegti gan vispārīgi ieteikumi, gan specifiski ieteikumi dažādu nozaru uzņēmumiem.

Tūrisma braucienus (privātus, operatoru organizētus) turpmāk brīvi var organizēt uz valstīm, kur ir zema (1) Covid-19 izplatība, vienlaikus ievērojot visas drošības prasības. MK noteikumos noteikts, ka starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu neveic, kā arī ir aizliegta personu un transportlīdzekļu kustība caur Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām no/uz Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā publicētajām valstīm (2), kurās ir reģistrēta tāda Covid-19 infekcijas izplatība, kas var radīt nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu.

Jaunajā regulējumā iekļautas arī ar vietējo un ienākošā tūrisma darbības organizēšanu saistītās normas, kas attiecināmas uz pasākumu organizēšanu, izklaides, atpūtas un kultūras jomām, kā arī sabiedriskajai ēdināšanai noteiktās prasības, nosakot to pakāpenisko atvieglojumu grafiku.

(1) Uz baltajā sarakstā iekļautajām valstīm

(2) Saraksts tiek atjaunots un pieejams spkc.gov.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 cits Jānis 06/09/2020 22:00 Ha, baigi kautkur aizbrauksi, ja Polijas robeža ciet.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82755184sec.