Radīta pirmā sejas maska, kas spēj «runāt» 8 valodās (video) [1]

Japāņu robotikas jaunuzņēmums ir radījis pasaulē pirmo viedo sejas masku, kas veic svarīgas funkcijas - pasargā pandēmijas laikā un spēj tulkot astoņās valodās, tādējādi atvieglojot saziņu, kad seja ir daļēji aizklāta.

Maskas "C-FACE" ārpusē ir ieslēgšanas poga - to aktivizējot maska savienojas ar lietotāja viedtālruni, izmantojot Bluetooth un speciāli šai funkcija izstrādātu programmu. Pašlaik maska no japāņu valodas spēj pārtulkot tekstus ķīniešu, angļu, franču, indonēziešu, korejiešu, spāņu, taizemiešu un vjetnamiešu valodās. Īpaša funkcija spēj padarīt lietotāja balsi skaļāku, jo nereti maskas nēsāšana skaņu apslāpē.

Viedā maska jau ir uzjundījusi milzīgu interesi un nieka 37 minūtēs cilvēki idejas realizēšanai un atbalstīšanai ziedojuši līdzekļus vairāk nekā 226 151 Eiro apmērā.  Uzņēmums domā par paplašinātās realitātes un virtuālās realitātes komponentu pievienošanu maskas turpmākajās versijās.

Maskas izmaksās aptuveni 35,- eiro un programmas tulkošanas pakalpojumi ir pieejami, izmantojot ikmēneša abonementu. Pirmās maskas Japānā būs pieejamas septembrī, pēc tam būs iespējams pasūtīt arī uz Eiropu, ASV un Ķīnu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Nora 01/15/2021 01:19 Iespaidīgi. Mazliet pēc uzpurņa izskatās, bet citādi ļoti praktiska ierīce.
Domāju nākotnē noteikti šāda tehnoloģija izmainīs mutisko tulkojumu pakalpojumu sniedzēju darbu. Bet pagadām gan vēl pie profesionāļu palīdzības pieturēšos:
https://tulkot.lv/pakalpojumi/tulkojumi/mutiskie-tulkojumi/


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34377098sec.