Jānis Jenzis: Atļauja strādāt restorāniem vecgada naktī ir “Sejspļāves” gadījums [1]

Valdība pēdējā brīdī deva atļauju restorāniem un bāriem strādāt Jaungada naktī bez laika ierobežojumiem. Šoreiz par šo lēmumu viedokli savā Facebook.com kontā izsaka Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Pēdējās dienās saņemu daudz žurnālistu jautājumu par to vai ēdinātāji ir priecīgi par to, ka varēs strādāt Vecgada naktī. Runājot ar uzņēmējiem, bieži izskan viedoklis, ka tas ir kārtējais "Sejspļāves" gadījums.

Uzņēmēji aktualizēja sarunu par darbu svētku laikā un Vecgada vakarā jau pirms diviem mēnešiem. Sarunas bija neauglīgas. Darba kolektīvi, kas katru dienu ir kopā ļoti ciešā kontaktā, nevarēja nosvinēt savu Ziemassvētku pasākumu kopā, jo to neļāva spēkā esošie ierobežojumi. Tūristi, kuri gribēja Jauno gadu sagaidīt Rīgā to nevarēs, jo nedēļas laikā šādus pasākumus neviens nevar ieplānot. Darbiniekiem, kuri jau ir ieplānojuši savu laiku, vairs nevar likt vai lūgt strādāt Vecgada vakarā. Pieņemu, ka līdzīgi ar māksliniekiem un mūziķiem.

Es ļoti gribētu cerēt, ka šis lēmums radies, jo kāds no MK locekļiem vēlas aiziet uz restorānu Vecgada vakarā un nav saistīts ar to, ka Omicron ir lipīgāks par Delta, bet mazāk nāvējošs.

Slimnīcas nepildās un nebūs pamata pagarināt ārkārtas stāvokli. Es ceru, ka šis nav viltīgs slazds, kurā ievilināt mūsu kolēģus, netieši veicināt vīrusa izplatību un pagarināt ārkārtas stāvokli un atkal būtiski ierobežot mūsu, tā jau cietušo, nozari.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Kristaps 12/25/2021 16:38 Sejspļāve - kārtējais Orvela grāmatu izteiciens. Tam kas to izdomāja gribētu teikt, ka viņš ir valodkroplis (valodas kropļotājs)


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55101991sec.