Milda šovasar būs sastopama Beberliņos, Liepājā [1]

Viens no zināmākajiem tēlnieka Egona Peršēvica darbiem ir skulptūra ar nosaukumu ”Brīvību Brīvībai” – parafrāze par Brīvības pieminekli. Šis darbs ir ceļojis pa dažādām izstādēm un ticis eksponēts daudzviet Latvijā, toskait ilgāku laiku greznojis Kuldīgas šarmanto pilsētvidi pie Ventas rumbas. Šovasar lotosa pozā sēdošā Milda priecēs liepājniekus un Liepājas viesus – to ieraudzīt var uz ūdens gleznainajā Beberliņu atpūtas parkā.

„Šodien jau atkal cilvēku vērtības ir mainījušās, bet kad tapa darbs, sabiedrībā bija jūtamas ekonomiskās krīzes sekas, un cilvēkiem daudz svarīgākas bija ekonomiskās intereses, nevis tādas augstās vērtības kā brīvība un neatkarība. Šķita, ka, ja toreiz Kārlis Zāle būtu veidojis Brīvības pieminekli, viņš to taisītu šādu,” stāsta tēlnieks.

Egons Peršēvics ir tēlnieks, topošais mākslas doktors un pedagogs ar vairāk kā 10 gadu stāžu, kas šobrīd pasniedz gan Latvijas Mākslas akadēmijā, gan Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā. Viņš ir autors arī tādiem popularitāti iemantojušiem lielformāta mākslas darbiem kā Daugavpils Marka Rotko mākslas centra Spoku zirgs, pirms diviem gadiem jūrā pie Ziemeļu mola skatāmā Karostas nāra, kā arī aizvadītajā vasarā uz Liepājas koncertzāles ”Lielais dzintars” terases eksponētā ”Jūras mātes nolaupīšana”.

Jau trešo sezonu Egons Peršēvics ir kurators Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidencei, kur vasarās pārcelt savas darbnīcas un eksponēt darbus publiskai apskatei viņš aicina izcilākos Latvijas māksliniekus. Iepriekšējos gados tie bijuši gleznotāji Ritums Ivanovs, Agate Apkalne, Atis Jākobsons, Elīna Zunde un Andris Vītoliņš, savukārt šovasar tur strādāt uzsākuši Veronika Frolova un Reinis Liepa. Kā viens no svarīgākajiem faktoriem mākslinieku izvēlē ir tas, lai, redzot izstādītos darbus, neviens apmeklētājs nevarētu apgalvot „Arī mans bērns tā var!”.

Lai publikai būtu interesantāk vērot māksliniekus darbībā, arī Egons pats vasarās strādā uz vietas tornī. Aizvadītājā sezonā tur tapa viņa skulptūra – “Mākslinieka manifests”, kas vēlāk būs apskatāms uz Liepājas mūzikas mākslas un dizaina vidusskolas jaunās piebūves fasādes Alejas ielā.

Mākslinieka aktivitātēm var sekot līdzi www.facebook.com/Egons.Persevics.Art un www.instagram.com/egons_persevics.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Maija 06/21/2022 06:49 Brīvība atpūšas.
Bet rokas vēl nav nolaistas.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.3764751sec.