Travelnews.lv redaktore: Lai man piedod Maltas mīlētāji... [1]

Nule kā atgriezos no īsa ceļojuma Maltā. Brīnišķīga, maza Eiropas valsts – sala Vidusjūrā, kas kā papildus atrakcijas ik vakaru nodrošina nemitīgu uguņošanu. Iespējams, pašiem maltiešiem tā šķiet forša izklaide, bet mani uz Ukrainas kara fona katrs rībiens padarīja nervozu.

Dārgi vai lēti?

Bet neba par to ir stāsts. Ja iepriekš viesojoties Maltā tā man šķita gana dārga valsts, tagad jāsecina, ka tā nemaz vairs nav. Vismaz uz Latvijas fona ne. Galvaspilsētā Valletā var papusdienot, sākot ar 15 eiro par maltīti, garda kafija maksās 2-5 eiro, pārtikas cenas vairs nepārsteidz, bet degvielas cenas ir krietni lētākas. Cita runa ir par naktsmītņu cenām – tās tagad, sezonas laikā, ir gana nepatīkamas budžeta ceļotājam, bet, tā kā man bija iespēja apmesties pie vīra un baudīt visgardākās maltītes pasaulē, kuras pagatavojis viņš, tad šo finanšu slogu uz savas ādas neizjutu.

Pārvietošanās pa salu

Neslēpšu – esam auto mīļi. Bet Maltā, pateicoties britu kundzībai, braukšana notiek pretējā virzienā, un, ņemot vērā, ka pilsētiņas ir maziņas, blīvi apbūvētas, līkločiem pilnas un ļoti šauras, ideju tikt pie sava spēkrata atmetām saknē.

Alternatīva – sabiedriskais transports. Un te nu es dabūju no sava cienītā pa mizu, kad naudas taupības nolūkā salu iepazinu, braucot ar autobusu. Biļete maksā 2 eiro, un ar to vari braukt 2 stundas, pārsēžoties no viena busa citā. Fantastiski, ja vien busi kaut cik kursētu pēc saraksta, un nebūtu jāpalaiž garām n-tie autobusi tikai tāpēc, ka visas sēdvietas aizņemtas, bet šoferītis jaunus pasažierus neuzņem. Man kā karstasinīgam latvieša cilvēkam, kuram katra sekunde no svara, šāda rīcība uzdzina stresu, kas rezultējās nemitīgā soļošanā pa pieturu, kamēr maltieši pacietīgi gaidīja busu, un viņu sejās nemainījās ne vaibsts. Dienvidnieku miers un nesteidzība... Tā nu ieplānotā 40 minūšu brauciena vietā nācās pavadīt trīs stundas, un kungam pamatīgi atskaitīties, kāpēc mājā pārrados tik vēlu.

Cita alternatīva – taksometrs. Maltā darbojas “Bolt”, kas ir salīdzinoši lēts prieks. Bet vēl lētāk ir izmantot sistēmu “Cool” – aplikācija, kas ļauj izvēlēties, braukt vienam kā karalim mašīnā, vai arī “šērot” braucienu ar citiem pasažieriem. Tiesa gan, nevis auto piebrauc pie tevis, bet gan tev jādodas uz norādīto “pick up” vietu, un mašīna aizved nevis pie sliekšņa, bet gan līdz ielas stūrim. Toties cena gana lēta – vēlā vakarā no Nacionālā stadiona, kas atrodas pašā salas viducī, līdz mūsu mājām – pašos salas dienvidos – brauciens izmaksāja nepilnus 8 eiro.

Kā pavadīt laiku

Maltā biju gana īsu laiku, tomēr izmantoju iespēju pamatīgi izstaigāt Valletu, gan arī doties uz vecpilsētu Mdinu. Iepriekš jau tur bija būts, tādēļ īpašu pārsteigumu nebija. Ja nu vienīgi laikasptākļi – saulainajā salā ik pa brīdim lietus gāza kā no spaiņa! Un pēc pamatīgas salīšanas pat +25 grādu karstums izraisīja zosādu. Nekādi nebiju plānojusi, ka karstajā Maltā saķeršu iesnas un teju vai pazaudēšu balsi.

Tieši laikapstākļu dēļ šoreiz nedevos uz pludmali. Iepriekš jau bija būts, tādēļ dziļi nesēroju, it īpaši tādēļ, ka Malta nebūt nav skaistām pludmalēm bagātākā zeme, un no iepriekšējā brauciena pārāk skaudri bija palikušas atmiņā medūzas – tieši šo radījumu dēļ toreiz mana atpūta pie jūras beidzās nesākoties, un miesu atrādīšana saulei, D vitamīna uzņemšana tika pārvirzīta uz viesnīcas jumta baseinu...

Lai man piedod Malta, bet šī sala sajūsmu neizraisa. Pievilcīgs un interesants galamērķis dažām dienām, bet nudien neapskaužu savu vīru, kuram šobrīd tur ir jādzīvo. Šaurība un saspiestības sajūta. Bet, ja neesat vēl bijuši Maltā, noteikti kādreiz aizbrauciet!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Malta 08/15/2022 10:42 Tikko atgriezāmies no Maltas. sabiedriskā transporta nedēļas biļete maksā 21 eur un brauc, cik vēlies. Pludmales arī atradām pietiekami daudz un smukas - nepieciešams tik nedaudz paguglēt :)


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68906307sec.