Ar koncertu Dundagas pils pagalmā noslēdzies velomaratons «Barona taka» [1]

Trešdien, 23. jūlijā, velomaratona ''Barona taka'' dalībniekiem ierodoties Dundagā, Krišjāņa Barona mājvietā, noslēdzās 14 dienu ilgušais brauciens no Tartu cauri visai Latvijai. Par godu velomaratona dalībniekiem un atzīmējot ''Barona takas'' 10 gadu jubileju, Dundagas pils pagalmā ar koncertprogrammu ''Dziesmu dance'' uzstājās aktrise Zane Jančevska.

Biedrības ''Pēdas LV'' organizētā velomaratona ''Barona taka'' dalībnieki pieveica 1000 kilometrus, startējot Tartu, šķērsojot visu Latviju un braucienu noslēdzot Dundagā, kas tālajā 1859. gadā bija arī Dainu tēva Krišjāņa Barona galamērķis, ar kājām mērojot ceļu no Tartu universitātes uz savām dzimtajām mājām. Divu nedēļu ilgajā velomaratonā kopumā piedalījušies 75 dalībnieki, no kuriem 10 braukuši no sākuma punkta Tartu un izturējuši līdz pat brauciena finišam.

Dundagas pils pagalmā tika sagaidīti 30 „Barona takas” dalībnieki- pulksten 17.30 jau tradicionāli notika izturīgāko dalībnieku sveikšana, savukārt pulksten 18.00 dalībniekus un viesus priecēja aktrises Zanes Jančevskas koncertprogramma ''Dziesmu dance'', kurā piedalījās arī etnomuzikalogi Laura Bērza, Ansis Jansons un Ēriks Zeps.

Šis bija velomaratona ''Barona taka'' noslēguma gads, kurā organizatoriem un dalībniekiem ir iespēja atskatīties uz paveikto un iezīmēt nākotnes perspektīvu. 10 gadu laikā dalībnieki ne vien ar velosipēdu pieveikuši 10 tūkstošus kilometru, bet arī paveikuši daudzus labus un ''zaļus'' darbus mūsu dabai. Kā norāda velomaratona idejas autore, galvenā organizatore un biedrības ''Pēdas LV'' valdes priekšsēdētāja Vita Jaunzeme, ''velomaratona ''Barona taka'' laikā ir piestādīta simboliska koku un košumkrūmu aleja, kas aizsākas uz Latvijas - Igaunijas robežas un vijas cauri visam maršrutam, pa kuru savulaik ir gājis Krišjānis Barons, un tagad 10 gadu garumā ir braukuši ''Barona takas'' dalībnieki. Tas ir bijis skaists un unikāls projekts. Īpašu cieņu izpelnījušies tie dalībnieki, kuri ir spējuši nobraukt visus 1000 kilometrus. Ar lepnumu varu teikt, ka esmu viena no viņiem, un zinu, ka pārvarot grūtības, sasniedzot savu iespēju robežas un pat pārejot tām nedaudz pāri, cilvēks attīstās un kļūst labāks. Ceru, ka nākotnē radīsies kāds cits tikpat skaists un  izaicinošs projekts. Paldies visiem, kuri mūs atbalstīja, un paldies visiem dalībniekiem par jauki kopā pavadīto laiku. Bija vērts pasvīst, lai kopā to piedzīvotu.''

Projekta patronese nu jau piekto gadu bija eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga: ''Sūtu sirsnīgus sveicienus visiem 10. "Barona takas" velomaratona dalībniekiem un īpaši apsveicu tos, kuri no Tartu līdz Dundagai būs spējuši pieveikt visu 1000 km garo ceļu.

"Barona takas" projekts ir bijis kā izaicinājums, katram pārbaudīt savas spēka un izturības robežas, bet arī skaists aicinājums, biedriski dalīties kopīgos piedzīvojumos un pārdzīvojumos, no riteņa sedliem tuvumā iepazīstoties ar Latvijas un Dienvidigaunijas dabu.

"Barona takas" garumā gadu gaitā ir arī daudz paveikts, lai apzaļumotu dzimto zemi ar kokiem, kas vēl ilgus gadus liecinās par saviem stādītājiem. Skaistais projekts pēc 10 veiksmīgiem gadiem nu ir noslēdzies. Novēlu katram dalībniekam, līdzjutējam un noslēguma pasākuma viesim tagad raudzīties pēc jauniem izaicinājumiem, kur Krišjāņa Barona daudzveidīgais mūža veikums var katram kalpot par iedvesmu, meklējot pašam savā mūžā likteņa nolemto un paša izcīnīto ceļu."

Biedrības ''Pēdas LV'' organizētais velomaratons ''Barona taka'' šogad noritēja desmito un pēdējo reizi. Jau tradicionāli tas sākas 7. un noslēdzas 23. jūlijā. 17 dienu garajā ceļā no Tartu (Igaunija) līdz Dundagai ikvienam ir iespēja iepazīt Latvijas skaistākās vietas, atstāt aiz sevis iestādītus kokus, iegūt jaunus draugus un neaizmirstamus piedzīvojumus, nobraukt 1000 kilometrus ar velosipēdu, šķērsojot visu Latviju pa maršrutu, ko savulaik 24 gadu vecumā ar kājām veicis mūsu izcilais latvietis, Dainu Tēvs, - Krišjānis Barons.

Šogad velomaratonu ''Barona taka'' atbalstīja AS ''Latvijas Valsts meži'', Apollo un Latvijas Radio 2.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Skabarga 11/30/2019 13:33 Dīvaini viņš gājis - vienu reizi pa Daugavas kreiso krastu, nākamajā velobraucienā pa pretējo... Kāds būtu 10 gados apkopojis visas tās vietas uz vienas lapas - raibi gan izskatītos! Par "aleja" nosaukuši.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90825605sec.