Iepazīsti pasaulē neparastāko skolu TOP8 [1]

Skolas mēdz būt dažādas, tās var būt aprīkotas ar pašu mūsdienīgāko tehniku vai arī vienkārši mazas, pieticīgas skolas. Tomēr, ir arī tādas mācību iestādes, kuras spēj ieintriģēt. Meklējot skolu savai atvasei, EC Durbe aicinā ielūkoties citu bērnu mācību vietās!

1) Maģijas On-line koledža, Kalifornija, ASV

Oberon Zell-Ravenheart – maģijas skolas dibinātājs un direktors. Diezgan neticami, bet maģijas skolu atzina par akadēmisku iestādi un šāda tipa skola tā pašlaik ir pirmā un vienīgā pasaulē. Šī skola ir ļoti līdzīga Horgvartsa skolai slavenajā Harija Potera filmā, tajā visus skolēnus sadala pēc rakstura iezīmēm, četrās skolas fakultātēs: vēja, nāriņu, salamandras vai rūķu. Mācību programma ilgst 7 gadus, kuru laikā tiek apgūti tādi mācību priekšmeti kā alķīmija, sarunas ar dzīvniekiem, burvju vārdu apguve un burvju nūjiņas pielietošana. Pašlaik šajā skolā mācās ap 735 studentiem.

Pagaidām visas nodarbības notiek ar interneta palīdzību, bet skolas direktoram ir ļoti liela vēlme nopirkt kādu pamestu pili Montānas štatā un atvērt tur īstu maģijas skolu!

2) Alu skola, province Guizhou, Ķīna

1984. gadā provincē Guizhou izlēma nodibināt mācību iestādi jaunākām klasēm. Tā kā Guizhou province ir viena no nabadzīgākajām Ķīnā, uzbūvēt jaunu skolu nebija iespējams. Tomēr neviens nekrita izmisumā. Atceroties, ka kalnos ir trīs alas, tika pieņemts lēmums, ka skolas telpas atradīsies tieši tur. Kopš 2011. gada šī skola ir slēgta, tomēr, laika periodā no 1984.-2011. gadam skolā strādāja 8 pasniedzēji, kuri izglītoja vairāk nekā simts bērnu. Mūsdienās šo vietu ar lielu interesi apmeklē tūristi.

3) Pārvadājamā skola no konteineriem, Amsterdama, Nīderlande

Skola de kleine kapitein Amserdamā rada izbrīnu pat vispieredzējušākajiem ceļotājiem. Tā tika celta 2009. gadā kā pagaidu ēka, bet tā tik ļoti iepatikās vecākiem, ka pagaidu telpas tika atstātas kā skolas telpas. Tāda daudzkrāsaina pārvadājamā skola jebkurā momentā var bez grūtībām aizceļot uz citu vietu! Tas ir lielisks risinājums tādām problēmām kā dzimstības palielināšanās.

4) Skola zem zemes, Restona, Virdžīnijas štats, ASV

Vai jums ir bijusi sajūta, ka gribas ielīst kaut kur dziļi zemē, lai neizsauktu pie tāfeles? Tad vajadzēja mācīties "Terraset" skolā nelielajā Restonas pilsētiņā, Virdžīnijas štatā. Neparastākais ir tas, ka skolēni tiešām mācās zem zemes!

Skola tika uzbūvēta 20.gs. 70to gadu vidū, kad ASV valdīja enerģētiskā krīze. Šī iemesla dēļ samazinājās iespējas apgādāt Amerikas skolas ar apkuri un līdz ar to radās šī oriģinālā doma kā panākt, lai siltums nepamet skolas telpas.

5) Open space skola, Kopenhāgena, Dānija

Ģimnāzijas ēku Orestadu Kopenhāgenā projektēja dizaineru kompānija, līdz ar to skola ir īsts mākslas darbs un 2007. gadā šī ģimnāzija kļuva par labāko ēku Skandināvijā. Šājā skolā mācās studenti, kuri grasās iegūt augstāko izglītību mediju jomā. Skolas īpašā "rozīnīte" ir tā, ka skolai gandrīz nav sienu! Visas nodarbības notiek vienā milzīgā zālē. Skolas "sirds" ir kāpnes, kuras atgādina milzīgu skrūvi, kas savieno četrus stāvus. Visā ēkā darbojas bezvadu internets, līdz ar to, skolēni sadarbojas ne tikai reālajā dzīvē, bet arī virtuālajā telpā.

Starpbrīžu laikā skolēni atpūšas uz košiem spilveniem un aplūko griestus, uz kuriem ir uzgleznotas zvaigžņotas debesis.

6) Skola bez noteikumiem, Toronto, Kanāda

Alternatīvā skola "Alfa" pastāv jau no 1972. gada. Nav skaidrs, kā skola ir pārcietusi visas skolēnu blēņas un palaidnības, jo šeit tādas notiek ik dienas! Skolā netiek liktas atzīmes, šeit nav stundu saraksta, kā arī neuzdod mājas darbus. Par tādām mazām nerātnībām kā uzraksti uz tāfeles, neviens nelamās, tāpat arī neviens pasniedzējs neliks cītīgi mācīties. Skolēni paši izlemj, kā paies viņu diena un kādas nodarbības viņi apmeklēs. Klases tiek formētas nevis pēc vecuma, bet gan pēc interesēm un hobijiem. Papildus tradicionāliem priekšmetiem kā matemātika un gramatika, šeit ir arī kulinārijas, rokdarbu un arī filozofijas nodarbības.

7) Piedzīvojumu skola, Kolorado

Kolorado štatā atrodas skola "Watershed", kura kļuva slavena, pateicoties savai neordinārajai mācību programmai. ASV valdība sāka uztraukties par to, ka drīz valstī varētu izzust fermeri, līdz ar to tika izveidota "Watershed" skola ar programmu "Farm to Table". Mācību laikā bērni dodas uz fermām, vēro un palīdz fermeru darbos. Protams, izņemot fermera darbus, bērni mācās arī tādus priekšmetus kā matemātika un angļu valoda, tomēr pats galvenais ir nevis nodarbības, bet gan izglītojošie izbraukumi ārpus skolas telpām. Līdz ar to var teikt, ka arhitektūra tiek apgūta tieši pilsētas ielās, bioloģija un ģeogrāfija tiek aizvietotas ar pārgājieniem pa mežu un laivu izbraucieniem. Kopā ar skolotājiem bērni raksta dzejoļus, sacer melodijas, veido savas muzikālās grupas un pat konstruē savus robotus. Var teikt, ka šī ir īsta hipiju skola!

8) Skola laivā, Bangladeša

Divreiz gadā Bangladeša piedzīvo lielus plūdus, kuru laikā miljoni iedzīvotāju paliek bez sakariem ar ārpasauli, elektroenerģijas un pirmās nepieciešamības precēm. Bērni, protams, nevar plūdu laikā apmeklēt skolu. Lai cīnītos ar šo problēmu, organizācija Shidhulai Sangstha piedāvāja ģeniālu risinājumu – peldošas mājas, medicīnas centrus un skolas.

Organizācija atvēra apmēram 100 skolas - laivas, katra no tām tiek uzturēta ar saules enerģiju, tajā atrodas portatīvais dators, pieeja internetam un neliela bibliotēka. Liels pluss skolai ir tāds, ka tā pati spēj aizkuģot un savākt visus skolēnus uz mācību stundām, tāpat kā skolas autobuss, tikai uz ūdens. Sākot no atvēršanas brīža šajās skolās – laivās jau 70 000 bērni ir ieguvuši izglītību!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Sintija 04/05/2020 17:47 Šīs ir tiešām dīvainas skolas!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36146903sec.