Ciklā «[Ie]nāc literatūrā» Guntars Godiņš uz sarunu aicina igauņu dzejnieku Jānu Malinu

Ciklā «[Ie]nāc literatūrā» Guntars Godiņš uz sarunu aicina igauņu dzejnieku Jānu Malinu

2024. gada 2. oktobrī plkst. 18.30 Siguldas “Valhalla Lounge”, Pils ielā 8 A, notiks cikla “[Ie]nāc literatūrā” oktobra mēneša saruna. Uz to Guntars Godiņš ir aicinājis igauņu dzejnieku, Slam un Skaņu dzejas (Sound poetry) meistaru Jānu Malinu (Jaan Malin).

Jāna Malina dzejoļi ir iekļauti Guntara Godiņa sastādītajā un atdzejotajā antoloģijā “Sirreālisms igauņu dzejā”, kas iznāca 2023. gadā un ieguva Literatūras gada balvu kā labākais dzejas tulkojums.

Jāns Malins ir pētījis igauņu sirreālista Ilmara Lābana (Ilmar Laaban) daiļradi, sastādījis viņa dzejas, tulkojumu un palindromu izlases. Piedalījies vairāku rakstnieku un dzejnieku bibliogrāfijas veidošanā.

Jānam Malinam ir iznākuši desmit dzejoļu krājumi un asementiskajā valodā uzrakstītais romāns “Zeme un pasaule”. Viņš ir publicējis apceres, uzstājies gan Igaunijas, gan dažādu Eiropas pilsētu Slam sacensībās. 2009. gadā Berlīnē rīkotajā European Poetry Slam Days (Eiropas Dzejas Slama dienas) Jāns Malins ieguva trešo vietu. 2011. gadā viņš ir uzņemts starptautiskajā dadaistiskās dzejas grupā DAstrugistenDA.

Jāns Malins ir nodibinājis un ilgus gadus rīkojis starptautisku dzejas festivālu Hullunud Tartu (Trakā Tartu). Tajā piedalās gan igauņu, gan citu valstu dzejnieki un mūziķi.

Vakarā dzirdēsit sarunu par igauņu sirreālismu literatūrā un mākslā, par Slam un Skaņu dzeju, kā arī Jāna Malina spilgto uzstāšanos.  

Jau vairākus gadus dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš Siguldā vada sarunu ciklu “[Ie]nāc literatūrā”. Līdz šim notikušas tikšanās ar dzejniekiem Kārli Vērdiņu, Madaru Gruntmani, Contru, Inesi Zanderi, Arvi Vigulu, Ingmāru Balodi u.c.; ar rakstnieku Jāni Joņevu; ar tulkotājām Silviju Brici, Māru Poļakovu, Ievu Lešinsku un sinoloģi Ievu Lapiņu; ar mūziķiem un komponistiem Uģi Prauliņu, Juri Kulakovu un Kristapu Grasi; ar literatūrzinātnieci Evu Eglāju-Kristsoni un folkloristi Janīnu Kursīti; ar starptautiskā mobilā dzejas festivāla Poetry ride dzejniekiem Susinuki (Somija) un Svetu Grigorjevu (Igaunija). “Devona” kinozālē skatīta tekstgrupas “Orbīta” veidotā filma, ar kuru iepazīstināja Sergejs Timofejevs un Artūrs Punte. Par dzeju teātrī notikusi saruna ar aktrisi Gunu Zariņu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.09.2024 - 29.09.2024 Gadatirgus Jaunpilī.  Tukuma TIC
aunpils pils laukums skanēs 29.septembrī, kad kā ierasts notiks krāšņs un jestrs rudens MIĶEĻDIENAS GADATIRGUS. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.09.2024 - 28.09.2024 Liepājas skaņas Rundāles pilī 28.septembrī Bauskas TIC
Liepājas Simfoniskā orķestra metāla pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu ansamblis diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņos Viļņa Šmīdberga | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.09.2024 - 01.10.2024 Raimonda Paula un Guntara Rača koncerts Tukuma TIC
Īpaši ģimenēm un mūsu mazajiem skatītājiem 6.oktobrī pulksten 14:00 piedāvājam apmeklēt Raimonda Paula un Guntara Rača jauno dziesmu programmu | Skatīt vairāk
Programmas bērniem un skolēniem Bauskas TIC
Iepazīties ar Zaķu mammu V.Plūdoņa muzejā, ieklausīties “Vecajā naudas maka stāstā” Bauskas pilī, izmēģināt restauratora darbus Rundāles | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55921388sec.