Šajā nedēļas nogalē Jūras un Zvejnieku svētki! Izvēlies kur un kā tajos lustēsies!

Jūlija otrā nedēļas nogale (šogad 8. un 9.jūlijs) ir tas brīdis, kad katra sevi cienoša piejūras pilsēta rīko lustīgu tautas kopā sanākšanu, veltītu jūras, jūrnieku, zvejnieku tematikai – Jūras jeb Zvejnieku svētkus, kā nu kurā vietā tos dēvē. Kas, kur un kad īsti ir gaidāms – to mēģināsim jums pastāstīt šajā apskatā, virzoties gar jūras krastu virzienā "no leišiem uz igauņiem". Visās vietās galvenā svinēšana paredzēta sestdien, 8.jūlijā.

Liepāja

Jau tradicionāli, ka "Pilsētā ar vēju" Jūras svētki tiek svinēti ar plašu vērienu. Arī šis gads nav izņēmums. No pulksten 11 līdz pat vēlai naktij Liepājas promenādē norisināsies plaša un daudzveidīga pasākumu programma, kas sola gan muzikālus pārsteigumus, gan sportiskas aktivitātes, gan īpašus atbalstītāju sagatavotus dārgumus.  Muzikālo baudījumu apmeklētājiem dienas daļā sniegs "Carnival Youth" un Ivo Fomims, savukārt vakara daļā priecēs Normunds Rutulis un Jersikas orķestris ar brāļiem Auzāniem. Mazajiem liepājniekiem organizatori būs sarūpējuši Mazo jūras akadēmiju, savukārt, aktīvās dzīves piekritēji varēs piedalīties netradicionālajās sporta spēlēs, vai, iepriekš piesakoties, iemēģināt roku kanālā notiekošajās Kuršu vikingu liellaivu sacensībās. Īpaša odziņa kultūras gardēžiem – uz atsevišķas skatuves visas dienas garumā uzstāsies ielu teātru mākslinieki no Spānijas, Itālijas, Argentīnas, Ukrainas un Vācijas. Un, protams, neizpaliks arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

Pāvilosta

Jau no deviņiem rītā ar tirdziņu un piepūšamajām atrakcijām bērniem sāksies svētku virpulis Pāvilostā. Visas dienas garumā paredzētas visdažādākās aktivitātes – interesanti muzikāli priekšnesumi, laivu un kuģu parāde, Neptūna sagaidīšana, pludmales futbola turnīrs, vizināšanās laivās pa Sakas upi, iespēja apmeklēt valsts robežapsardzes kuģi "TIIRA", ūdens akrobātikas šovs un daudz kas cits. Gardēžus īpaši iepriecinās iespēja piedalīties zivju ēdienu gatavošanas meistarklasē ar labākajiem šā aroda meistariem – restorāna LeDome šefpavāru Sergeju Šiporovu un Pāvilostā ne mazāk slaveno kūpināto zivju meistaru Dzintaru Zamarīti. Vakarā zaļumballē spēlē Ventspils Bigbends un vairākas vietējās grupas.  

Ventspils

Protams, vērienīgi Jūras svētku pasākumi norisināsies arī pie ventiņiem. Līdzīgi kā citās pilsētās, svētku iesākumā plkst. 11.00 notiks piemiņas brīdis pie piemiņas akmens „Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps jūras dzelmē". Un tālāk jau ies vaļā jautrākā daļa - 12.00 jūras valdnieks Neptūns atklās svētkus Ostas ielas promenādē. Visu dienu ar jautrām dziesmām un dejām dažādās Ventspils vietās apmeklētājus priecēs talantīgie ventspilnieki un viesmākslinieki - grupa "Līvi&Buks", Normunds Rutulis ar grupu "Zvejniekdēli" un "Jauno Jāņu orķestris", un daudzi citi, bet par jautrību rūpēsies atraktīvais aktieris Gints Grāvelis. Neizpaliks arī tirdziņi, tradicionālās airu laivu sacensības, un dažādas jautras izdarības. Vakara kulminācijā ikviens aicināts uz koncertuzvedumu - roksāgu "Senā Kursa", bet rītu sagaidīt – ballējoties Reņķa dārzā kopā ar DJ Robertu Lejasmeijeru, Inetu Rudzīti un grupu "Flame & The Roltones".

Roja

"Būs fein svētk, ka es tev teic!" – tā ar pārliecību saka Rojas iedzīvotāji, un izskatās, ka viņiem tiešām var ticēt. Roja Zvejnieku svētki allaž ir bijuši vasaras grandiozākais notikums, un tā būs arī šogad. Visas dienas garumā notiks dažādas aktivitātes – vizināšanās ar kuģīšiem, laivām un jahtām, koncerti, sporta spēles, Jūras valdnieka vizīte. Bet no pl.20.00 –grandioza balle pludmalē, kur uz divām skatuvēm uzstāsies tautā iemīļotas grupas – "Labvēlīgais Tips", "Dzelzs Vilks", "Tumsa", "PER" un citas. Un kā krāšņa kulminācija pusnaktī virs jūras uzmirdzēs salūts.

Engure un Lapmežciems

Arī abās šajās vietās plānojas svētku izdarības sākot no 10 rītā ar visu tam piederošo - svētku gājienu, radošajām darbnīcā, tirdziņiem, sporta sacensībām jūrnieku stilā, izjādēm  ar zirgiem, koncertiem un ballītēm.

Rīga

Galvaspilsētu šogad zvejnieku svētku pasākumos pārstāv apkaime, kas vistuvāk jūrai – Mangaļsala. Svētki notiks Jahtklubā "Auda" , Audupes  ielā 15/17, sākot no 11 rītā. Programmā paredzēta Neptūna sagaidīšana, vizināšanās ar kuģīti un laivām, volejbola un strītbola sacensības, bērnu izklaižu parks ar piepūšamām atrakcijām un rodeo bulli, tirgošanās un brīvdabas kafejnīcas labumu baudīšana, improvizācijas teātra deju kolektīvu priekšnesumi un daudzas citas aizraujošas aktivitātes. Vakara ballītē uzstāsies grupas "Lādezers", "Credo", "Lauku muzikanti" un ‘Džentlmeņu špagats". Pasākuma organizatori sola jestru noskaņu, un viesus aicina ierasties svītrainā, jūrnieku tematikā ieturētā apģērbā.

Carnikava

Arī Carnikava 8. jūlijā gaida ciemos! Svētku programmā  no 11 rītā tradicionālais Zvejnieksvētku gadatirgus, sporta spēles un radošās darbnīcas Carnikavas Novadpētniecības centra teritorijā. 18:00 Carnikavas parkā vakara koncertprogramma "Tu un es",  veltīta Harija Zariņa 60 gadu jubilejai. Koncertā uzstāsies Dināra Rudāne, Ieva Sutugova, Alex, Jānis Buķelis (Buks), Atis Ieviņš un grupa COLT. Koncertā, protams, skanēs tās dziesmas, kurām Harijs lielākoties ir mūzikas un vārdu autors: „Tu un es", „Rozā lietus", „Pēdējā pietura", „Šonakt" . 20:00 – Imanta Kalniņa dziesma koncertprogrammā "Pa Misisipi kuģīts peld!", bet vakarā izskaņā –  tradicionālā Zvejnieksvētku zaļumballe Aivara Gurdā vadībā.

Saulkrasti

Saulkrasti savus pilsētas svētkus, kuru programma daudzējādā ziņā līdzīga tradicionālajām Zvejnieku svētku izdarībām,  svinēs jau šajā nedēļas nogalē no 30.jūnija līdz 2.jūlijam (ar programmu var plašāk iepazīties šeit). Taču Saulkrastu kultūras dzīves organizētājiem nevar pārmest humora izjūtas trūkumu, jo dienā, kad citur piekrastē iet vaļā jestras ballītes, viņu pasākumu programmā ieplānota izrāde "Žūpu Bērtuls" - joku luga ar dziesmām par to, kā viens dzērājs par kārtīgu vīru tapa. Izrāde ir veltījums gaidāmajai latviešu teātra 150 gadskārtai, un brīvdabas iestudējuma veidošanā piedalās labākie joku meistari no Latvijas Nacionālā teātra, dziedošie un dejojošie aktieri Ivars Kļavinskis, Mārtiņš Brūveris, Inga Misāne-Grasberga, arī Ginta Krievkalne, Imants Strads, Marģers Eglinskis, Kristians Kareļins un citi.

Salacgrīva

Svētku izdarības sāksies jau 10 no rīta ostmalā ar riņķa mešanas sacensībām, tirdziņa labumu baudīšanu un vizināšanās tūrēm jūrā.  Ostmalas laukumā no 12 dienā – svētku pasākums ar dziedātāju ,dejotāju, ansambļu un Siguldas bigbenda uzstāšanos, radošajām darbnīcām, svētku Ummurkumuru un dažādām jautrām izdarībām. Paredzētas arī dažādas sportiskas aktivitātes, gan tradicionālākas, kā basketbols un volejbols, gan pavisam neparastas - kā sievu turēšana, kannu turēšana, svara bumbu cilāšana, mašīnas vilkšana un zvejnieku zābaku mešana. Arī Salacgrīvā paspēs paviesoties koncertprogramma "Tu un es",  veltīta Harija Zariņa 60 gadu jubilejai, kur piedalīsies Dināra Rudāne, Ieva Sutugova, Alex, Jānis Buķelis (Buks), Atis Ieviņš un grupa COLT. Vakara izskaņā – zaļumballe, kas pusnaktī noslēgsies ar uguņošanu.

Ja arī jūsu pilsētā, novadā vai ciemā šie svētki tiks svinēti, bet jūs neesat minēti šajā apskatā - dodiet ziņu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16973305sec.