Jelgavā norisinās Ledus skulptūru festivāls

Dalībai 22. Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā, kas Jelgavā notiks no 2020. gada 7. Līdz 9. februārim, apstiprināti 30 profesionāli tēlnieki no septiņām valstīm. Sapnis par superspējām, jaunu varoņu veidošanās, varonība mūsu ikdienas dzīvē un vēstures lapās – nepilnas nedēļas laikā, radot 45 konkursa skulptūras, ledus mākslas darbos tiks iedzīvināti 2020. gada festivāla tēma "Supervaroņi".

Jelgavas pilsētas un iestādes "Kultūra" rīkotajā "22. Starptautiskā Ledus skulptūru  festivāla" skiču konkursā iesūtīti 111 individuālie un vairāk kā 50 komandu pieteikumi no 18 valstīm. Atlases process šoreiz bija īpaši sarežģīts, jo tika vērtēta ne tikai ideja, bet arī mākslinieka pieredze, potenciāls un iesūtītās skices atbilstība tēmai.

Meklējot jaunas idejas, risinājumus un māksliniekus žūrija izvēlējās 30 labāko darbu autorus, kuri jau februārī demonstrēs savas prasmes Jelgavā notiekošajā ledus skulptūru konkursā . Tēlnieki savas idejas par tēmu "Supervaroņi" interpretējuši dažādi. Kādam tie ir visiem zināmie Holivudas filmu tēli vai tautas vēsturiskie varoņi, savukārt, citiem tie ir līdzcilvēki, kurus ne vienmēr novērtējam ikdienā. Šis atšķirīgais redzējums festivāla apmeklētājiem, sniegs iespēju, ne tikai aplūkot unikālus darbus, bet arī aicinās aizdomāties, kāpēc mākslinieks to atspoguļos tieši šādi.

Konkursam izraudzīti mākslinieki no septiņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Ukrainas un Somijas. Tēlnieki,  kā ierasts, savas prasmes demonstrēs divās kategorijās – individuālajā un komandu.  Festivāla laikā kopumā taps 45 konkursa skulptūras – 30 mazās (individuālās) un 15 lielās (komandu). Mākslinieki Jelgavā ieradīsies 2.februārī un darbu pie skulptūrām turpinās līdz paša festivāla sākumam.  

Apmeklētāji Jelgavā iepazīt dažādus supervaroņus aicināti no 7. līdz 9. februārim Pasta salā, J. Čakstes bulvārī un pirmo reizi Brīvdabas koncertzālē "Mītava".  Jau tradicionāli konkursa skulptūras papildinās lielformātā ledus objekti un paraugdemonstrējumu šovi. Visas trīs festivāla dienas pavadīs plaša kultūras programma visai ģimenei – dienas pirmajā pusē izrādes un rotaļas bērniem, bet jau vakarā uz skatuves kāps tādi Latvijā iemīļoti mūziķi kā – "Astro‘n’out", Ralfs Eilands, "Singapūras Satīns" un daudzi citi kurus atklāsim jau pavisam drīz.  Pārsteigumi vēl sekos!

Ierodoties uz pasākumu, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un/vai fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēt, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.79470301sec.