Krimuldas muižā aicina baudīt kamermūzikas skanējumu latviešu mūziķu izpildījumā

2020. gads iezīmēs Krimuldas muižā jaunas tradīcijas sākumu – kamermūzikas vakarus ar izciliem latviešu dziedātājiem, mūziķiem un komponistiem.

Kamermūzikas vakari sāksies 2020. gada 10. janvārī ar spožā komponista Jāņa Lūsena dziesmām un instrumentālo mūziku, kuru papildinās Kristīnes Zadovskas balss un Evijas Mundeciemas muzicēšana, un noslēgsies 25. aprīlī, piedāvājot mūzikas cienītājiem piecus koncertus.

Kamermūzikas vakaru gaisotne būs intīma un nepiespiesta, ļaujot klausītājiem atrasties rokas stiepiena attālumā no mūziķiem, kā tas notika arī Firsta Paula Līvena laikā.

"Mūzika cilvēkam ļauj sapņot, tā aiznes fantāziju pasaulē, spēj mierināt vai gluži otrādi piepildīt ar jaunu enerģiju. Mans sapnis ir skaista mūzika, izcili izpildītāji mājīgā gaisotnē kā firsta Līvena laikā, kad mūzika bija neiztrūkstoša muižas dzīves sastāvdaļa," stāsta Krimuldas muižas pārvaldience Dace Vanaga-Mikane.

Pirmais koncerts gaidāms jau 10. janvārī plkst. 19:00, kurā skanēs Jāņa Lūsēna dziesmas un instrumentālā mūzika. To papildinās Nacionālās operas solistes Kristīnes Zadovskas balss. Šī nebūs pirmā reize, kad mākslinieki muzicē kopā. Abu repertuārā ir daudz mūzikas, kas piemērota šobrīd tik populārajā kamermūzikas žanrā. Skanējumu papildinās flautiste Evija Mundeciema, kuras arsenālā papildus tradicionālai flautai,  ir gan pikolo un basa flautas, gan basuri, radziņi un citi instrumenti.

Savukārt 1.februārī būs iespēja tikties ar Trio Angelicus - Elīna Šimkus, Ieva Šablovska, Sondra Lejmalniece. 7.martā, ieskandinot sieviešu dienas svētkus, tikšanās ar Krišjāni Norveli, Ivaru Bezprozvanovu un Dzintru Erlihi. 28. martā uzstāsies Marlēna Keine, Mihails Čuļpajevs, Agnese Egliņa un koncertu ciklu 25. aprīlī noslēgs  Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klaviertrio - Dace Zālīte, Indulis Cintiņš un Mārtiņš Zilberts.

Kamermūzikas vakari interesentiem piedāvās stilistiski visdažādākās programmas no Ludvigam van Bēthovena līdz Astoram Pjacollam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64121008sec.