Burtnieku muižas parkā būs skatāms deju uzvedums «Vakara blūzs»

Sestdien, 8. augustā, 21.30 Burtnieku muižas parkā būs skatāms deju uzvedums "Vakara blūzs" ar Agra Daņiļeviča horeogrāfiju. Piedalīsies  dejotāji no Burtnieku novada un deju skola  "Dzirnas". Īpašie viesi - grupa "Latvian Blues Band".

“Deju uzvedumā mēģināsim izstāstīt trīs stāstus par to, kā pilnīgi nebūtiska lieta, sīkums var izmainīt notikumu gaitu un varbūt pat cilvēku likteni. Galvenajā lomā ir krēsls. Pirmajā epizodē tas ir apgāzies, otrajā epizodē - uz kājām, bet nākamajā uz tā atzveltnes kāds aizmirsis savu žaketi. Izrādās, ka šādi mazi sīkumi notikumu gaitā var izmainīt ļoti daudz. Stāsti, protams, ir par mīlestību. Idejas savērptas kopā ar režisoru Kasparu Zvīguli,” stāsta horeogrāfs Agris Daņiļevičs.

Šajā deju uzvedumā piedalās ne tikai profesionāli dejotāji, bet arī laukos dzīvojoši bērni un jaunieši. Jau piekto gadu Burtniekos nedēļu pirms pasākuma tiek organizētas deju meistarklases, kur Agra Daņiļeviča un deju skolas “Dzirnas” pasniedzēju vadībā Burtnieku novadā dzīvojošie bērni un jaunieši pilnveido savas kustību prasmes, attīstīta ritma izjūtu, lai dejotu “uz lielās skatuves”. Ar Burtnieku novada pašvaldības atbalstu novada jaunajiem dejotājiem deju apmācība tiek nodrošināta bez maksas.   

Ja pirmais deju uzvedums “Viņi dejoja vienu vasaru” tika iestudēts vēl piesardzīgi, pārbaudot lauku jauniešu spējas, tad turpmāk ar katru gadu tie kļūst arvien krāšņāki un ar sarežģītāku horeogrāfiju. Ir atklāti arī jauni talanti, kuri spēj sadejoties ar deju skolas “Dzirnas” audzēkņiem un pat tiek izvēlēti izdejot uzvedumu galvenos varoņus. Otrajā gadā tika iestudēts deju uzvedums “Džungļu zēns”, trešajā gadā – “Spēlēju, dancoju”, ceturtajā gadā – “No gaismas līdz gaismai”.

Deju uzvedumā “Vakara blūzs” piedalīsies grupa "Latvian Blues Band", kura šogad atzīmē savu 20 gadu jubileju. Muzicējot dažādās pasaules valstīs un daudzos mūzikas festivālos, grupa ieguvusi plašu pieredzi, ietekmējoties no izcilākajiem blūza māksliniekiem. Kā zināms, „Latvian Blues Band” uzstāšanās vienmēr ir oriģināls, enerģisks un klausītājiem pārsteidzošs priekšnesums. Pirms deju uzveduma sākuma uzstāsies akustiskās mūzikas duets - Sabīne Petruseviča (vokāls) un Mārtiņš Pūcītis (ģitāra).

Biļetes uz deju uzvedumu “Vakara blūzs” Burtnieku muižas parkā iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīze" kasēs, bilesuparadize.lv un Burtnieku pagasta kultūras centrā. Biļetes būs iespēja iegādāties arī pasākuma dienā. Apmeklētājus aicinām savai ērtībai ņemt līdzi pledus un sēžamos!

Šogad Burtnieku novada pašvaldība sadarbībā ar kanālu ReTV nodrošinās iespēju bez maksas vērot deju uzveduma tiešraidi internetā. Tiešraides saiti meklējiet pasākuma dienā Facebook lapā Burtnieku novads!

Deju uzvedums “Vakara blūzs” tiek iestudēts, pateicoties deju skolas “Dzirnas”, biedrības “Pāvulēni” un Burtnieku novada pašvaldības sadarbībai.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42738509sec.