Mainās noteikumi pārvadājumiem: uzzini, kur un kā varēs braukt bez sejas maskām [2]

Valdība 2021. gada 7. septembrī lēmusi, ka, ņemot vērā pasažieru skaita pieaugumu, sākoties mācību gadam, sabiedriskajā transportā jānodrošina papildu vēdināšana. Līdz ar to reģionālajā sabiedriskajā transportā varēs uzņemt vairāk pasažieru.

Sākoties jaunajam mācību gadam, sagaidāms ievērojams pasažieru plūsmas pieaugums – līdz 50% autobusu satiksmē un līdz 15% vilcienu satiksmē. Tāpēc sabiedriskā transportā noteikta papildu vēdināšana – izmantojot automātiskās ventilācijas sistēmas vai atverot lūkas un logus, katrā pieturvietā atverot visas durvis pasažieru iekāpšanas pusē, kā arī, ja laikapstākļi ir piemēroti, ik pēc 30 minūtēm pieturvietās atverot durvis uz 5 minūtēm. Lai informētu pasažierus par nepieciešamību vēdināt transportlīdzekli, pārvadātājam transportlīdzekļa salonā jāizvieto informācija par aizliegumu pašrocīgi aizvērt logus.

Līdz ar noteiktajiem vēdināšanas pasākumiem reģionālā sabiedriskā transporta atļautā ietilpība palielināta līdz 80%. Ja nepieciešams uzņemt pasažierus pieturvietās ārpus reģionālās nozīmes maršrutu galapunktiem, ietilpība var būt līdz 85%.

“Ir svarīgi nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumus visiem pasažieriem, tāpēc ir jāpieņem lēmumi par risinājumiem, lai nebūtu situācijas, kad pasažieri, kam ir jādodas uz skolu vai darbu, paliktu pieturā,” teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits. “Tā kā pasažieru plūsmas pieaugumu lielā mērā veido skolēni, tad tas būtiski nepalielina infekcijas izplatības risku, jo izglītības iestādēs mācību process klātienē notiek tikai skolēniem un studentiem, kas nav inficēti.”

Vienlaikus pārvadātāji komerciālajos maršrutos, vilcienu satiksmē un valsts pilsētu transportā varēs organizēt atsevišķus reisus tikai pasažieriem ar sadarbspējīgu vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikātu, tas ir, arī negatīvu Covid-19 testu. Šajos reisos pasažieri un transportlīdzekļa vadītājs, kā arī konduktori var nelietot mutes un deguna aizsegus, kā arī nav jāievēro noteiktais pasažieru skaita ierobežojums.

Šobrīd komerciālie reisi tiek veikti maršrutā Rīga-Daugavpils, taču tuvākajā laikā Autotransporta direkcija plāno ieviest komerciālos reisus arī Pierīgā. Arī vilcienu maršrutos, kuros biļetes tiek pārdotas ar numurētām sēdvietām, pārvadātājs varēs organizēt braucienus atsevišķos vagonos pasažieriem ar sadarbspējīgiem sertifikātiem un negatīviem testiem. Tādos vagonos brauciena laikā nebūs jālieto mutes un deguna aizsegi.

Lai nodrošinātu pēc iespējas vienmērīgāku pasažieru plūsmu sabiedriskajā transportā, arī pakalpojumu pasūtītājs valstspilsētās – Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Ogrē, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī – varēs noteikt reisus, kuros pasažierus var uzņemt tikai ar sadarbspējīgu sertifikātu, kas ietver arī negatīva Covid-19 testēšanas sertifikātu.

Noteikts, ka sabiedriskajā transportā tā vadītājs vai konduktors informē par mutes un deguna aizsega pareizu lietošanu (aizsedzot muti un degunu) un atsaka pakalpojuma sniegšanu, ja persona nelieto mutes un deguna aizsegu vai lieto to neatbilstošā veidā (neaizsedzot degunu un muti).

Ir svarīgi, lai sabiedriskajā transportā ikviens – pakalpojuma sniedzējs un pasažieri ievērotu jau iepriekš noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Vairāk informācijas: Ministru kabineta noteikumi Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 hartijs 09/08/2021 21:32 Tas labi darbosies ziemā, kad būs 20-25 grādi! Tiešām, dzīvojam idiotiskā valstī!

2 Rolands 09/08/2021 11:28 Vairs nav tālu ka valdība kuriem nav covid-19 sertifikāta šaus cilvēkus Biķernieku mežā kā to darija Fašisti tas nav pieņemams ka cilvēkus savus pilsoņus kas maksā nodokļus šķiro kā dzīvniekus.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50165701sec.