Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) vēršas pret valdību un mudina to demisionēt

Covid19 izraisītā un eskalētā epidemioloģiskā situācija Latvijā un veselības aprūpes sistēmas kapacitātes izsīkums neapstrīdami uzskatāma par kritiskiem. Neapšaubāmi lielākā daļa sabiedrības vēlas un gaida ātrus, radikālus valdības un Saeimas lēmumus. Vienlaikus jāapzinās, ka ar Covid19 saistītie lēmumi skar daudz plašāku sociālo, ekonomisko un arī politisko jautājumu spektru.

Analizējot Latvijas šībrīža politisko vidi, cilvēkiem ar plašāku ģeopolitisku redzējumu nav noslēpums, ka pietiekami aktīvi Latvijā darbojas cilvēki un spēki, kas ieinteresēti valsts stabilitātes iedragāšanā, valsts pārvaldes diskreditācijā, sabiedrības šķelšanā un līdz ar to iespējamu politisku pārmaiņu gatavošanā. Covid19 tēma ir ļoti pateicīga barotne šādai apslēptai hibrīdinvāzijai, kas  sniedzas tālu aiz sabiedrības veselības tematikas.

LĀB vārdā izplatītais paziņojums un aicinājums valdībai demisionēt ir ļoti emocionāls, skarbs un uzstājīgs. Nevar noliegt, ka ārstu emocijas un pacietība sasniegusi galēju robežu. Vienlaikus nevar arī nepamanīt šī dokumenta un tajā formulēto prasību nepārprotamo politisko raksturu, kas redakcionāli vietām pat atgādina nesen dibinātu politiskās opozīcijas partiju uzstādījumus. Šāds dokuments biedrības vārdā būtu apspriežams, pieņemams, balsojams un publiskojams augstākajā organizācijas lēmējinstitūcijā – LĀB valdē.

LĀB izveidotā darba grupa līdz šim izcili pildījusi sev deleģētās funkcijas Covid19 profilakses un apkarošanas jautājumos, mobilizējot gan veselības aprūpes darbiniekus, gan aktīvi ietekmējot sabiedrisko domu, un līdz ar to politiķu rīcību. Saturiski darba grupa līdz šim darbojusies nevainojami un produktīvi, ievērojami uzlabojot biedrības tēlu un reitingus.

Vienlaikus tomēr jāuzsver, ka statūtos formulētie biedrības mērķi ir daudz plašāki. Aktīvai kopējai publiskai darbībai fundamentālu lēmumu pieņemšanā, kas satur arī politiskas un valsts pārvaldes tēzes, nav atbalstāma separātiska rīcība, apejot koleģiāli izveidoto LĀB vadību.

LĀB ir aktīvi jāturpina darboties veselības aprūpes sistēmas, tajā strādājošo ārstniecības personu un pacientu interesēs, vienlaikus rūpējoties par pašu svarīgāko – stabilu Latvijas valsti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56705213sec.