Travelnews.lv iesaka: 7 idejas nedēļas nogalei

Rudens zogas klāt aizvien platākiem soļiem, pūšot pakausī dzestru elpu. Bet, tas nekas – saģērbjamies siltāk, un dodamies apceļot Latviju, baudot arī kultūras pasākumus!

Daugavpilī Rīgas ielas svētki aicina uz sajūtu pastaigu

17.septembrī no plkst. 20.00 līdz 23.00 Daugavpilī notiks ikgadējie Rīgas ielas svētki un šogad to tēma ir “Viena pils – divi krasti”. Rīgas iela iezīmēs Daugavas straumi, kas iegriezīs radošo impulsu ar dzirkstošu mūziku, straujām dejām, mutuļojošām krāsu spēlēm un dziļām emocionālām sajūtām. Plašāka informācija atrodama šeit.

Uzzini, vai Jēkabpils jau uzcelta

17. septembrī plkst. 10.00 - 16.00 Krustpils pils apmeklētāju centrā ikviens interesents (sevišķi aicinātas ģimenes ar bērniem) varēs saņemt uzdevuma lapas īpaši Eiropas kultūras mantojuma dienām sagatavotai orientēšanās spēlei "Vai pils jau gatava?". Spēles laikā, dodoties pastaigā pa tuvējo teritoriju, vairāk varēs uzzināt par Krustpils muižas ēku būvvēsturi un celtniecībā izmantotajiem materiāliem. Dalība spēlē bez maksas. Plašāka informācija atrodama šeit.

Atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu

2022. gada 17. septembrī plkst.12:00 notiks atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos. Apmeklējot šo Aukstā kara liecību un īpaši slepeno militāro objektu, ekskursijas laikā izzināsiet, kur tika montētas kodolgalviņas un kā transportētas, kādas komponentes nepieciešams pilnīgai raķešu samontēšanai un vai raķetes kādreiz no šīs bāzes ir palaistas. Pabūsiet Sakarnieku angārā un atšifrēsiet slepenu ziņojumu, apmeklēsiet vairākas bumbu patvertnes un noskaidrosiet, kur atradās raķešu palaišanas poga. Plašāka informācija atrodama šeit.

Iespējams, skaistākais šī rudens pārgājiens Vecslabadā

Ludzas novada tūrisma centrs aicina ielekt rudenī ar piedzīvojumiem pilnu mugursomu plecos. 17. septembrī dosimies uz Vecslabadas pusi, kur 22 km garumā iepazīsim vienu no ainaviskākajiem apvidiem Latgalē. Pārgājiena maršruts izvedīs cauri Vecslabadas ciemam un tā trim ezeriem, tālāk vijoties gar Plisūna ezeru, kur pašā ezera krastā sastapsim Plisūna dižakmeni un apkārt Kovšezeram atpakaļ uz Istras dabas parka teritoriju. Plašāka informācija atrodama šeit.

Salaspilī, Nacionālajā botāniskajā dārzā notiks stādu gadatirgus

Salaspilī, Nacionālajā botāniskajā dārzā jau 17. septembrī notiks stādu gadatirgus “Vitamīnu diena”.  Plašāka informācija atrodama šeit.

Cēsis čello zīmē

Sestdien, 17. septembrī, festivāla “Čello Cēsis” Gala koncertā, kas notiks koncertzālē “Cēsis” un iezīmēs jaunās sezonas atklāšanu, uzstāsies divi čellisti – pirmo reizi Latvijā viesosies ungāru talants Ištvans Vardai (István Várdai) un viņam līdzās - viens no labākajiem Latvijas čellistiem Kristaps Bergs. Plašāka informācija atrodama šeit.

Balvu novadā vecākais latgaliešu festivāls «Upītes Uobeļduorzs»

Sestdien, 17. septembrī, Balvu novada Upītē jau 21. reizi izskanēs vecākais latgaliešu festivāls – mīlas dzejas un dziesmu festivāls “Upītes Uobeļduorzs”, bez kura nav iedomājams rudens ne vien Ziemeļlatgalē, bet visā Latgalē un Latvijā. Šogad festivāla vadīšanas groži tiks nodoti dzejniecei, mākliniecei, dažādu kultūras pasākumu producentei un skolotājai Evikai Muizniecei, bet latgaliešu mūziķu un literātu pulkā būs gan “Dabasu Durovys”, “Latgalīšu Reps”, “Unknown Artist”, “#FKUpīte”, Anna Rancāne, Valentins Lukaševičs, Annele Slišāne, Ineta Atpile-Jugane, Mārīte Slišāne un citi. Šogad festivālā īpašie viesi būs grupa “Pirmais Kurss”, kura solījusi arī kādu dziesmu izpildīt Latgaliešu valodā. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80294204sec.