Jau divdesmit piekto reizi Ķīpsalā notiek izstāde «Skola 2019»

No 2019. gada 1. līdz 3. martam starptautiskā izglītības izstāde "Skola" jau divdesmit piekto reizi Ķīpsalā piedāvās iegūt aktuālāko informāciju par mācību iespējām un palīdzēs izvēlēties turpmāko izglītības ceļu. Kā jau īstā jubilejā – būs ballīte un pārsteigumi!

"Esmu lepns, ka "Skola" jau divdesmit piecus gadus ir būtisks palīgs tūkstošiem jauniešu nākotnes profesijas izvēlē! Izmantojiet to – klātienē satieciet augstskolu mācībspēkus, studentus un iztaujājiet visu par interesējošo mācību iestādi, uzzini profesiju meistarstiķus, atklāj daudz jauna un gūsti iedvesmu turpmākai karjeras attīstībai," aicina izstādes "Skola" vadītājs Valts Jirgensons.

Vairāk nekā 140 izstādes dalībnieku – valsts un privātās augstskolas, profesionālās izglītības kompetences centri – koledžas, tehnikumi un profesionālās vidusskolas –, mācību centri u. c. jauniešiem prezentēs vairākus simtus izglītības programmu un visdažādāko nozaru mācību kursus. Interesenti varēs uzzināt visu nepieciešamo par starptautisko eksāmenu kārtošanu, skolēnu vasaras valodu nometnēm ārzemēs, kā arī iepazīties ar inovatīviem mācību papildlīdzekļiem un jaunākajām mācību tehnoloģijām.

Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Liepājas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Daugavpils Universitāte, Ventspils Augstskola, Vidzemes Augstskola, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, Rīgas Ekonomikas augstskola, Biznesa augstskola "Turība" u. c. informēs par uzņemšanas noteikumiem, budžeta vietām, studiju apmaiņas un prakses iespējām un ārpusstudiju aktivitātēm. Tieši izstādē augstskolas pirmoreiz prezentēs jaunās 2019./2020. mācību gada studiju programmas.

Ar profesionālās izglītības priekšrocībām, ko var iegūt jau pēc 9. klases un arī pēc vidusskolas absolvēšanas, iepazīstinās Rīgas Valsts tehnikums, Latvijas Universitātes P. Stradiņa Medicīnas koledža, Rīgas Celtniecības koledža, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Liepājas Jūrniecības koledža, Valmieras tehnikums, Rīgas Stila un modes tehnikums, profesionālā vidusskola "RIMAN", Rīgas Tirdzniecības profesionālā vidusskola, Birutas Mageles Starptautiskā stilistu skola u. c.

Savukārt, ja nākotnes plānos ietilpst mācības ārvalstīs, izmanto iespēju – aktuālāko informāciju par izglītības iespējām uzzini tieši no ārzemju mācību iestāžu pārstāvjiem! Tāpat ikviens interesents par izglītības iespējām Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Kanādā, Vācijā, Dānijā, Šveicē, Lielbritānijā, Francijā, Nīderlandē un citās valstīs varēs uzzināt konsultējoties pie starptautisko izglītības aģentūru, centru un nevalstisko organizāciju speciālistiem. Tostarp ir "Meridian Group",  "Kalba", AFF, Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda, Dream Foundation, DAAD, "egoPERFECTUS" u. c. Mācību iespējas ārzemēs ir tik dažādas!

Jaunums!

Pirmoreiz "Skolā" darbosies Atvērtā skatuve, uz kuras izstādes dalībnieki 20 minūšu garās prezentācijās interesentus iepazīstinās ar savu mācību iestādi un aktuālo studiju un mācību programmu piedāvājumu.

Izmēģini dažādus arodus!

Lai skolēni gūtu priekštatu par dažādām profesijām un atklātu sev arī ko pilnīgi jaunu, daudzi izstādes dalībnieki apmeklētājiem piedāvās iespēju izmēģināt roku vienā vai otrā arodā. Izmanto izdevību un "pielaiko" kuģa stūrmaņa, mediķa, karavīra u. c. profesijas! Vairāk par izstādi "Skola" vari uzzināt šeit.

Norises vieta:

Starptautiskais izstāžu centrs, Ķīpsalas iela 8, Rīga

Darbalaiks:

1.–2. marts 10.00–18.00

3. marts 10.00–17.00

Vienlaikus ar izstādi "Skola 2019" Ķīpsalā notiks "Latvijas Grāmatu izstāde 2019", kas piedāvās  tikties ar iemīļotiem rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos un iepazīties ar izdevniecību jaunumiem. Izstādi var apmeklēt bez maksas ar  "Skolas 2019" ieejas biļeti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53972697sec.