Notiek gaismas festivāla «Staro Rīga» līdzdalības akcija «# Staro mājās»

No 16. līdz 22. novembrim gaismas festivāla “Staro Rīga” organizētāji visus Latvijas iedzīvotājus, ieskaitot arī iestāžu un uzņēmumu darbiniekus, aicina savos sociālo mediju profilos izvietot pašu veidoto gaismas noformējumu fotogrāfijas vai videomateriālus, izmantojot tēmturi #staromajas. Akcijas mentori ir pieci Latvijas mākslinieki: Helēna Heinrihsone, Katrīna Neiburga, Kristians Brekte, Kristaps Ancāns un Miķelis Mūrnieks, kuri savukārt aicina ikvienu veidot gaismas objektus vai performances savās mājās vai darba vietās.

Sociālajos medijos ar tēmturi #staromajas publicētie gaismas noformējumu attēli vai videomateriāli piedalīsies konkursā, kura uzvarētāju noteiks žūrijas un skatītāju kopīgs balsojums. Tas tiks uzsākts 22. novembrī pulksten 22.00 un turpināsies precīzi divas diennaktis līdz 24. novembra vakaram. Žūrija visuprims vērtēs radītā gaismas noformējuma idejas unikalitāti, kā arī dažādu materiālu izmantojumu, izpildījuma kvalitāti un pamanāmību pilsētvidē.

Akcijas “# Staro mājās” dalībnieki iedvesmu var smelties jau minēto piecu Latvijas mākslinieku – Helēnas Heinrihsones, Katrīnas Neiburgas, Kristiana Brektes, Kristapa Ancāna un Miķeļa Mūrnieka – videoklipos, kas apskatāmi “Staro Rīga” komunikācijas kanālos internetā. Tajos mākslinieki piedāvā dažādas interpretācijas par gaismas objektu un performanču veidošanu, kurām iedzīvotāji aicināti sekot vai arī atklāt sevī radošo garu un, iedvesmojoties no mākslinieku idejām, veidot savus gaismas darbus.

Praktiskus ieteikumus gaismas noformējumu veidošanai piedāvā arī Rīgas interešu izglītības iestādes un pedagogi, un tie aplūkojami Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra mājas lapā (https://www.intereses.lv/idejas-lidzdalibas-akcijai-staro-majas).

Piedalīties akcijā aicinātas arī iestādes un mākslas skolas, uzņēmumi un draugu grupas, kopā radot svētku sajūtu Rīgā laikā, kad Latvija svin savu dzimšanas dienu.

Plašāka informācija par festivālu un līdzdalības akciju atrodama mājas lapā staroriga.lv, kā arī “Staro Rīga” sociālo mediju profilos “Facebook” un “Instagram”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69321203sec.