Vērmanes dārzs svin 205. dzimšanas dienu ar plašu gadatirgu un izklaidēm

Šīs nedēļas nogalē trīs dienas – no 10. līdz 12.jūnijam – Vērmanes dārzā notiks “Vērmanes dārza svētku gadatirgus”, kas būs veltīts Vērmanes dārza 205. dzimšanas dienai.

Gadatirgū piedalīsies tirgotāji no visiem Latvijas nostūriem, piedāvājot visdažādākos un skaistākos darbus un visgaršīgākos pārtikas produktus, kas gatavoti Latvijas lauku saimniecībās.

Gadatirgū varēs iegādāties vietējo dizaineru rotas no sudraba, dzintara un jūras akmeņiem, izstrādājumus no lina, kokvilnas, ādas un koka, dizaineru apģērbu bērniem un pieaugušajiem. Saules sveces, sieviešu apģērbus ar latviskiem rakstiem, gleznas, keramiku un daudz citu skaitu lietu.

Darbosies izbraukuma  kafejnīca. Varēs nobaudīt gardu maltīti, pašmāju saldējumu, kafiju un gardas smalkmaizītes!

“PARKA svētku gadatirgus” tiek organizēts ar domu, ka tie būs svētki visai ģimenei. Gadatirgus būs skaisti dekorēts, būs foto zona, un gadatirgus laikā skanēs mūzika. Būs izklaide bērniem un pieaugušajiem.

Ieeja gadatirgū ir bez maksas. Gadatirgus darba laiks piektdien no plkst. 11.00 līdz 18.00.

Kā liecina vēsture, Vērmanes dārzs tiks atklāts 1817.gada jūnijā pēc dārznieka Johana Ludviga Šmeislera projekta. Atbilstoši visiem tā laika parkiem, arī Vērmanes dārzā bija restorāns, estrāde (ko toreiz sauca par „gliemežnīcu”) un strūklakas. Vērmanes dārza platība ir 8450 m², un tas tika veidots, vadoties pēc ainaviskā principa.

Vērmanes dārza tapšanas vēsture saistāma ar 1812. gada lielo ugunsgrēku, kura laikā, gaidot Napoleona armijas uzbrukumu, nopostīja visu priekšpilsētu. Pēc gada tika izveidota „Priekšpilsētas apstādījumu komiteja”, Kurzemes ģenerālgubernators Filips Pauluči del Ronkole priekšpilsētas brīvajās teritorijās rosināja izveidot parkus. Viens no dāsnākajiem ziedotājiem šim nolūkam bija Melngalvju biedrības vecākā Kristiāna Heinriha Vērmaņa atraitne Anna Ģertrūde Vērmane.

Šodien Vērmanes dārzs ir viens no krāšņākajiem Rīgas parkiem un ir otrais vecākais Rīgas publiskais parks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25556803sec.