Baleta zvaigznes Zita Errsa un Lita Beiris ielūdz uz jubilejas koncertu

19. decembrī VEF Kultūras pilī Latvijas Profesionālā baleta asociācija ielūdz uz baleta zvaigžņu Zitas Errsa un Litas Beiris jubilejas koncertu «Svētki dejai». Koncerta sākums -  plkst.19.

Koncertā piedalīsies: Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki, Rīgas Baleta skolas audzēkņi, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Igaunijas Nacionālā baleta mākslinieki, «Riga City jazz dance», Tukuma deju skola «Demo», Deju ansamblis «Karuselis», Tāļa Sila dejas akadēmijas audzēkņi, Deju skola «Benefice», TDA «Dancis», Zitas Errs studijas audzēkņi, DA «Daiļrade». Koncertu vadīs Valters Krauze.

Balets – viena no izteiksmīgākajām, dvēseliskākajām un apbrīnas vērtākajām skatuves mākslām, ko radījusi un izkopusi cilvēce. Māksla, kuras skatuviskā spožuma ēnā paliek ilgstoša un smaga darba stundas, sevis ziedošana un atdeve. Pacelties virs zemes, pabūt nedaudz augstāk un pārvarēt nepielaidīgo gravitāciju ir baleta mākslas augstākais sasniegums. Ziemas saulgriežu laikā tiks godinātas divdesmitā gadsimta 70. un 80.gadu Latvijas baleta prīmas Lita Beiris un Zita Errs viņu skaistajā un panākumiem bagātajā dzīves lidojumā.

Lita Beiris – iznesīga, eleganta un vērienīga stila baleta māksliniece. Lita ir neatkārtojama, individuāla un mākslinieciski savdabīga. Viņa ir spoža akadēmiskās klasikas dejotāja: mākslinieces dejotā Raimonda, Odeta-Odīlija, Pahita pieder pie labākajiem šo tēlu traktējumiem latviešu baletā. Kopš 1996.gada Lita Beiris ir arī Starptautiskā Baltijas Baleta festivāla «No klasiskas līdz avangardam» mākslinieciskā direktore.

Zita Errsa – tehniski spoža, ļoti šarmanta balerīna, kuras repertuārā bijis vairāk nekā trīsdesmit spoži nodejotu lomu. Viņai pakļāvās viss – komēdija, drāma un  traģēdija, jo viņas dejā vienmēr mirdzēja dvēsele. Zita Erss, kura ir viena no visspilgtākajām, cildinātākajām un apbalvojumiem apveltītākajām balerīnām Latvijas baleta vēsturē, ir sniegusi un turpina sniegt ne mazāk nozīmīgu ieguldījumu Latvijas baleta attīstībā, skolojot jaunos baleta māksliniekus un horeogrāfus JVLMA.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu Paradīzē».


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73695397sec.