Jaunie mākslinieki radījuši lielformāta Lieldienu olu izstādi pie modes un izklaides centra

Jau otro gadu pie modes un izklaides centra “Rīga Plaza” skatāma lielformāta Lieldienu olu jeb LielOLU izstāde, kas tapusi sadarbībā ar dizaineru apvienību Buterrman un citiem Latvijas jaunajiem māksliniekiem. Kopumā izstādē ir izvietotas 10 LielOLAS, un katrai no tām ir cits autors. Izstāde pieejama bez maksas un būs skatāma līdz 30. aprīlim.

Olas teju cilvēka augumā izvietotas zaļajā zonā pie modes un izklaides centra “Rīga Plaza”. Projekta konceptu izstrādājusi dizaineru apvienība Butterman, bet realizējuši vairāki Latvijas jaunie mākslinieki. Katrs objekts veidots atbilstoši mākslinieka individuālajam rokrakstam. Izstādē ir skatāmas kopumā 10 olas – “Pavasara ola” (Sandra Strēle), “Smiltsērkšķu glezna” (Zane Veldre), “Vizbulītes” (Ineta Urtāne), “Mīļie cilvēki” (Zahars Ze), “Putnu ola” (Kristiāna Dimitere), “Pērļu ola” (Simona Veilande), “Dinozauru ola” (Mirdza Guka), kā arī Miko, Elizabetes Zviedres, Santas Matules un Ērika Caunes mākslas darbi.

“Interesantais un mūžsenais olas formāts ļauj māksliniekam strādāt tādā plaknē, kas neaptver uzreiz visu darbības lauku, jo no katra leņķa un skatupunkta veidojas kaut kas jauns – jauna kompozīcija un ideja. Tas, protams, ir grūtāk, bet ne mazāk aizraujoši. Šajā izstādes tapšanā piedalījušies jauni un talantīgi mākslinieki, katrā gleznojumā sniedzot unikālu un īpašu nozīmi,” stāsta dizaineru apvienības Butterman pārstāve Simona Veilande.

“Rīga Plaza” apmeklētāji un ikviens garāmgājējs tiek aicināti aplūkot mākslinieku darbus. Katra ola ir veltīta konkrētai tematikai, piemēram, “Pavasara ola” ir apgleznota ar dažādiem augiem, no kuriem vairāki ir pastāvējuši pat pirms 450 miljoniem gadu. Līdz ar to māksliniece ir vēlējusies parādīt, ka jautājums par to, cik sen ir radusies pirmā ola, joprojām ir diskutabls.

“Esam gandarīti jau otro gadu sadarboties ar jaunajiem māksliniekiem, radot unikālu vides objektu, kas priecē Rīgas iedzīvotājus un viesus, kā arī rada svētku sajūtu pilsētā. Lieldienu brīvdienās aicinām interesentus doties pastaigā svaigā gaisā un apmeklēt šo tematisko izstādi, pie kuras ir strādājuši talantīgi un radoši jaunie profesionāļi,” saka “Rīga Plaza” pārvaldnieka “Colliers” aktīvu pārvaldes direktore Irīna Toropova.

Par dizaineru apvienība Butterman

Dizaineru apvienība Butterman (@buttermanstudio) pārstāv modes dizaineres Ineta Urtāne, Renāte Vītola, Simona Veilande un Santa Matule. Apvienība organizē dažādus projektus ar mērķi padarīt mākslu ikvienam pieejamāku, piedalās dažādos starptautiska mēroga pasākumos, kā piemēram, Parīzes modes nedēļa un Erasmus. Projekts sadarbībā ar “Rīga Plaza” ir apvienības otrais lielais ar vides objektiem saistītais mākslas projekts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59335899sec.