Jūrmala aicina uz Kūrorta svētkiem 26. maijā

Ar bagātīgu Kūrorta svētku programmu 26. maijā Jūrmalā tiks svinēts vasaras sākums. Jūrmala aicina apmeklēt lielāko Saldējuma festivālu Latvijā, vērot starptautiska cirka un deju teātra izrādes, ielu deju sacensības, piedalīties salsas un latino meistarklasēs un klausīties mūzikas grupas “Carnival Youth”, “Labvēlīgais tips” un citu mūziķu un grupu koncertus. Svētku kulminācijā Majoru pludmalē uz lielās skatuves koncertēs leģendārā britu grupa “Smokie” un  atraktīvā instrumentālās mūzikas grupa “Dagamba”.

Šogad Kūrorta svētku programma ir daudz plašāka un daudzveidīgāka – kopumā pasākumi norisināsies sešās vietās gan pilsētā, gan pludmalē.

Vakara koncerts un uguņošana

Svētki kūrortpilsētā noslēgsies Majoru pludmalē, kur uz lielās skatuves koncertēs leģendārā britu grupa “Smokie”. Jūras krastā izskanēs tādas populāras un daudziem pazīstamas dziesmas kā “Livin' Next Door To Alice”, “Don't Play Your Rock 'n' Roll To Me”, kā arī grupas dziesmas no jaunākā albuma. Vakara noslēgumā klausītājus iedvesmos mūziķu apvienība “Dagamba”, kura pārsteidz ar klasiskās mūzikas instrumentu laikmetīgo skanējumu apvienojumā ar iespaidīgiem ritmiem. Vakara noslēgumā – svētku uguņošana Majoru pludmalē.

Saldējuma festivāls – Jūrmalas saldējuma garšas meklējumi

Dzintaru pludmalē notiks vasaras sezonas gardākais notikums – Saldējuma festivāls. Visas dienas garumā kopā ar ģimeni un draugiem par izdevīgām cenām varēs baudīt saldējumus, desertus un kokteiļus no tādiem iecienītiem zīmoliem kā  “Pols”, “Ekselence”, “Tio”, “Kārums” un “Rasēns”. Būs iespēja našķēties arī ar aukstajiem gardumiem no dažādiem Latvijas mājražotājiem un nobalsot par jaunā Jūrmalas saldējuma garšu. Šogad Saldējuma festivālu papildinās lieliska mūzika – uzstāsies populārā pašmāju indie-rock grupa “Carnival Youth”, dziedātājas Elza Rozentāle un Evilena Protektor, kā arī atraktīvais “MC orķestris”.

“Ghetto Dance Jurmala Battle” – ielu deju cīņas

Pludmalē posmā no Dzintariem līdz Majoriem visas dienas garumā valdīs talantīgākie ielu dejotāji, kas starptautiskajās ielu deju sacensībās “Ghetto Dance Jurmala Battle” rādīs savu meistarību divās kategorijās – hip hop un popping. Dalībniekus vērtēs starptautiska ielu deju žūrija. Publiku iekustinās dīdžejs un bītmeikers K-EY no Jelgavas. Pasākumu vadīs Ghetto Dance pamatlicējs un iedvesmotājs Tarass Leočko.

Laikmetīga cirka izrāde un deju teātris

Dzintaru koncertzālē Kūrorta svētkos “Rīgas cirka skola” gan bērnus, gan pieaugušos aicinās piedalīties objektu manipulācijas pasaulē – ikvienam būs iespēja iemācīties žonglēšanu ar lakatiņiem, šķīvīšiem vai bumbiņām. Starptautisku mākslinieku komanda īpaši bērniem un jauniešiem ir izveidojusi laikmetīgā cirka izrādi “Citroni un medus”. “Etta Ermini deju teātris” no Lielbritānijas apmeklētājus izklaidēs ar izrādi “Roadworks”, kurā apvienota akrobātikas, breika, laikmetīgās dejas, cirka un teātra izrāžu elementi. Svētku laikā apmeklētājiem tiks atvērta apskatei arī vēsturiskā Dzintaru koncertzāle.

Mūziķi Horna dārzā

Kūrortpilsētas svētkos Horna dārzā muzicēs akustiskās ģitāras meistars Kaspars Zemītis, mūziķis un komponists Jēkabs Nīmanis kopā ar sitaminstrumentālistu Ernestu Mediņu, Chris Noah, grupas “Pacific K” un “Cotton Island”, kā arī jaunā dziedātāja Tīna Šipkēvica.

Svētku gājiens – dalībnieki no Jūrmalumalām!

Viena no senākajām un skaistākajām vasaras sezonas atklāšanas tradīcijām ir Kūrorta svētku gājiens. Ik gadu tūkstošiem vairāku paaudžu jūrmalnieku dodas kūrortpilsētas ielās, lai ar krāšņiem tērpiem un priekšnesumiem sveiktu pilsētas viesus. Gājiena dalībniekus Majoru pludmalē ar muzikāliem priekšnesumiem sagaidīs jaunā pašmāju grupa “Sudden Lights” un populārā muzikālā apvienība “Labvēlīgais tips”. Arī šogad atraktīvākais gājiena dalībnieku kolektīvs saņems tēlnieces Olgas Šilovas darināto ceļojošo Jūrmalas pilsētas kausu.

Pirmo reizi Kūrorta svētkos – ārvalstu vēstniecības

Kūrorta svētkos piedalīsies arī ārvalstu vēstniecības un pārstāvniecības no vienpadsmit valstīm – Kanādas, Igaunijas, Francijas, Gruzijas, Ungārijas, Itālijas, Izraēlas, Lietuvas, Moldovas, Zviedrijas un Uzbekistānas. Svētku viesi iepretim Dzintaru koncertzālei varēs pārbaudīt  savas zināšanas konkursos un spēlēs, kā arī iepazīties ar valstu raksturīgajiem ēdieniem un dzērieniem, un mūziku.

Latino ritmi pludmalē

Dzintaru un Majoru pludmalē visas dienas garumā paredzētas dažādas aktivitātes jauniešiem un ģimenēm ar bērniem. Uz lielās skatuves uzstāsies dīdžejs, vīdžejs Enrique Fabregas no Kubas. Kūrorta svētkos Enrique apmeklētājus priecēs ar vasarīgiem latino un klubu mūzikas ritmiem. Pludmalē varēs piedalīties arī deju meistarklasēs, kurās būs iespēja apgūt salsas, mambo, rumbas un citu deju pamatsoļus.

Smilšu mākslinieki pludmalē veidos lielformāta mākslas darbus no Jūrmalas smiltīm. Ikviens varēs piedalīties smilšu darbnīcās un izveidot savu mandalu, gleznu un citus darbus. Pludmalē notiks arī vienīgais šīs vasaras “Ghetto football” turnīrs.

Dzintaru mežaparkā ģimenes ar bērniem varēs sacensties domino spēlē, celt kluču torņus, kā arī izmēģināt un apgūt minigolfu, kornholu, trepju golfu un citas spēles.

Visos Jūrmalas Kūrorta svētku pasākumos ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81696987sec.