Izbaudi atpūtu Jūrmalā kopā ar ģimeni

Rudens Jūrmalā ir tad, kad šallē ietītie vaigi ir sārti no svaigā gaisa, kad mēteļa kabatas pietūcītas pilnas spīdīgu kastaņu, noplūktu mežrozīšu augļu un vētras izskalotu gliemežvāku, un no zābaka var izbērt smiltis, jo pludmale joprojām ir jūsu. Kad adītajā cepurē ir ieķērušās rūsganas skujas, bet pie cimda pielipuši priežu sveķi. Jūrmala ir vieta, kur mazie un lielie var doties atklājumu maršrutos un atpūtas priekos.

Īsākas un garākas pastaigas dabā

Dzintaru mežaparks ir brīnišķīga vieta, kur aktīvi pavadīt laiku kopā ar bērniem, izbaudot priežu meža gaisu un izkustoties skrituļslidotāju celiņos, skeitparkā, rotaļu un sporta spēļu laukumos. Ziemā mežaparks pārvēršas Gaismas parkā un iepriecina ar pasakainiem gaismu tēliem.

24 kilometru garā Jūrmalas krasta līnija aicina nūjotājus, skrējējus un riteņbraucējus vai vienkārši pastaigu mīļotājus mērot ceļu gar jūru. Zemā rudens saule ļauj bērniem smiltīs priecāties, cik gara ir kļuvusi ēna! Bet ar gumijas zābakos droši tērptām kājām var mērīt, cik tālu krastā sniedzas viļņa mēle. Šūpoles, slidkalniņi un citas atrakcijas te paliek arī pēc vasaras. Dzintaru pludmalē ir apgaismota koka pastaigu laipa no Dzintaru koncertzāles līdz Majoriem.

Ķemeru Nacionālais parks ir viens no skaistākajiem dabas parkiem Latvijā. Īpaša burvība tam piemīt tieši rudenī. Teiksmaina pastaiga pa dēļu laipām ir brīnišķīga iespēja bērniem iepazīt augsto purvu un tā iemītniekus, vērot dabu, kā tā mainās – ar zeltainām koku lapām, gājputnu klaigām un maģisku miglu.

Ķemeru Nacionālajā parkā, mitro mežu ieskautajos Vēršupītes krastos, atrodas dabas izglītības centrs "Meža māja". Apkārtni var izstaigāt gida pavadībā, piesakoties tematiskām nodarbībām, kā arī bez gida. Turpat netālu slejas skaistā Ķemeru viesnīca, kurai līdzās aug milzīgs un saliecies riekstkoks – vilinošs un ērts, lai kāpelētu.

Maršruts meklētājiem un atklājējiem

Vides objekti var kļūt par aizraujošu maršrutu ģimenēm ar iespēju iepazīt Jūrmalu. Ceļojumu var sākt pie Latvijā vecākā globusa Jomas ielas galā, kuru bērni aicināti iegriezt un var pa to dobji paklauvēt. Majoru pludmalē mēģiniet uzrausties mugurā bronzas Bruņurupucim, bet Lielupes krastā labiekārtotā Majoru peldvietā arī pēc vasaras slejas rotaļu laukums "Kuģis", kurā bērni var justies kā īsti jūrnieki, kapteiņi vai pirāti.

Skvērā iepretim Majoru stacijai pamanīsiet skulptūru ar Lāčplēsi, kurš ar zobenu uzvar ļauno pūķi. Dubultos, Aspazijas mājā, kas ir neparasts un skaists Jūrmalas muzejs, atrodiet vairākus kaķus, kas nav īsti, bet varbūt tomēr ir, jo kustas? Otrā stāva verandā ieskaties tālskatī: vai redzi jūru?

Ķemeros bērns varbūt aizspiedīs degunu, taču sēravoti ir ārkārtīgi veselīgi un viens no tiem saucas Ķirzaciņa un izplūst pa ķirzakas muti. Ja ceļojumu gribat noslēgt "pasaku pilī", vērts pieteikt ekskursiju Kristapa Mornberga vasarnīcā Dzintaros. Ēkas arhitektūra un interjers pārsteigs un apburs kā lielos, tā mazos. Iekļaujiet maršrutā arī Jūrmalas brīvdabas muzeju, kur drosmīgākie ieraudzīs baisus jūras iemītnieku žokļus un milzu zivju spuras.

Izzinoši un radoši

Ja laikapstākļi nav tik patīkami, lai uzturētos ārā, iegriezieties Jūrmalas pilsētas muzejā. Muzeja ekspozīcijas par kūrorta vēsturi vecākiem rosinās atmiņas par bērnību, savukārt mazajiem muzeja apmeklētājiem tā būs iespēja iejusties pludmales atmosfērā, muzejā būvējot smilšu pilis.

"Korso brīnumi Jūrmala" ir zinātkāres centrs, kurā bērns jau no mazotnes var iepazīst eksaktās zinātnes un attīstīt loģisko domāšanu. Centrs būs saistošs visai ģimenei, jo interesantā veidā pastāstīs par to, kas ir fizika un kādiem likumiem pakļaujas visdažādākie priekšmeti – kādēļ vilnas materiāls elektrizē priekšmetus, kā darbojas gravitācija un kas ir inerce.

Jūrmala piedāvā arī kino seansus un leļļu teātra izrādes. Brīvdienu plāns – kopīga ģimenes filmas noskatīšanās kinoteātrī "Star Cinema Jūrmala", kas atrodas galerijā "Korso". Divas mazās kinozāles piedāvā izcilu skaņu un attēlu un ļoti ērtus krēslus. Seansam iespējams izvēlēties gan kino jaunumus, gan pasūtīt filmu no kinoteātra multimediju bibliotēkas. Jūrmalas teātrī Bulduros ir skatāmas leļļu teātra izrādes, šosezon repertuārā ir "Diegabikša piedzīvojumi" un "Tuntuļu Jurītis".

Ūdens prieki lieliem un maziem un brīvdienu brokastis

Ūdens atrakciju parkā "Līvu Akvaparks" katrs no ģimenes atradīs sev piemērotāko atpūtas veidu, jo parks ir sadalīts trīs zonās: aktīvās (slidkalniņu) atpūtas zona, ģimenes atpūtas zona un spa komplekss. Vairāk nekā 20 dažādi slidkalniņi, 10 dažādu dziļumu un lielumu baseini, atrakcijas bērniem, SPA komplekss ar četrām pirtīm, auksto baseinu, sāls kambari, burbuļvannām, gaisa un zemūdens masāžas iekārtām – prieks visai ģimenei! Arī viesnīcās un SPA centros padomāts par katru no ģimenes – skaistumkopšanas procedūras mammai, relaksējoša masāža tētim un pozitīvi uzlādējoša masāža bērnam jau no trīs gadu vecuma.

Pastaigas dabā un veselības kūres brīvdienu rītos iespējams apvienot ar nesteidzīgām vēlajām brokastīm jeb branču. Vairāki Jūrmalas resorāni, kafejnīcas un viesnīcas piedāvā nobaudīt gan izsmalcinātu bufeti, gan tradicionālus brokastu ēdienus, rītam laiski pārejot pusdienlaikā, lai dotos tālāk rudenī ar jaunu sparu.

Vairāk informācijas par īpašajiem piedāvājumiem var lasīt mājaslapā visitjurmala.lv vai lejuplādējot mobilo aplikāciju Visit Jurmala.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82115388sec.