Izveidoti 3 jauni pastaigu maršruti pa vēsturiskām Jūrmalas vietām

Jaunie pastaigu maršruti atklāj skaistas, mazāk apmeklētas vietas Jūrmalā un piedāvā aktīvu atpūtu dabā, vienlaikus iepazīstinot ar vēsturiskiem arhitektūras paraugiem un interesantiem faktiem.

Šobrīd izveidoti pirmie trīs maršruti: "Lielupe. Vēsturiskās arhitektūras pērles un cilvēku likteņi", "Buļļuciems. Meža un liedaga sinerģija" un "Vecbulduri. Ziedu un kokgriezumu mežģīņu valstība".

Maršrutu aprakstos iekļauta Jūrmalas pilsētas muzeja informācija un pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma materiāli par dažādiem objektiem pilsētā – dzelzceļa stacijas, dabas objekti, sabiedriskās ēkas, valsts un privātie īpašumi, kuriem ir arhitektūras vai kultūras pieminekļa statuss vai arī saistība ar kādu vēsturisku personību.

Maršruti ir piemēroti gan nesteidzīgai pastaigai, gan izbraucienam ar velosipēdu. Katrs maršruts ir septiņus līdz desmit kilometrus garš un ved gan pa asfaltētiem ceļiem, gan pludmali, gan dabas takām. Ceļš veicams vienas līdz trīs stundu laikā atkarībā no izvēlētā maršruta un pārvietošanās veida.

Maršrutu apraksti ir pieejami mājaslapā www.visitjurmala.lv, kur pieejama arī Google karte ar maršrutu un aprakstu. Drīzumā maršruti tiks piedāvāti arī krievu un angļu valodā.

Jaunu maršrutu izveidi iecerēts turpināt, iepazīstinot ar Jūrmalas vērtībām un interesantām apskates vietām arī citās pilsētas apkaimēs.

Jūrmalnieki un pilsētas viesi aicināti doties pastaigā pa Jūrmalu un, izstaigājot jaunos maršrutus, savus priekšlikumus, komentārus vai idejas to papildināšanai atsūtīt e-pastā info@jurmala.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.17150497sec.