Astoņas idejas rudens brīvlaika pavadīšanai Jūrmalā

Rudens brīvlaikā ģimenes ar bērniem aicinātas doties ceļojumā uz Jūrmalu, kur iespējams neparastā veidā iepazīt saulaino Aspazijas dzeju, uzzināt par kūrorta un zvejniecības vēsturi, veikt aizraujošus eksperimentus izglītības centrā un iepazīties ar īstiem robotiem, sasildīties spa un baudīt ūdens priekus akvaparkā, kā arī izmēģināt spēkus šķēršļu trasēs Dzintaru mežaparkā.

Reiz kūrortā – izstāde Jūrmalas pilsētas muzejā

Jūrmalas pilsētas muzeja (Tirgoņu ielā 29) izstādē “Bērns kūrortā” apmeklētāji aicināti iepazīt bērnu izklaides kūrortā laikā no 19. gs. beigām – aplūkot seno laiku spēles un rotaļlietas, apģērbu un pludmales piederumus. Mazākie apmeklētāji, iejūtoties pludmales atmosfērā, var parotaļāties smiltīs, savukārt vecākiem būs interesanti ieklausīties jūrmalnieku bērnības atmiņu stāstos par vasarniekiem un pionieru nometnēm, par to, kas ir kazragu sacīkstes un Konkordijas vilki, un cik vareni zemeņu audzētāji bijuši jūrmalnieki. Muzejs apmeklētājiem atvērts trešdienās–svētdienās plkst. 10.00–17.00. Ieeja brīva.

Saulains stūrītis Aspazijas mājā

Muzejā “Aspazijas māja” (Z. Meierovica prospekts 18/20) bērni tiek aicināti saistošā veidā iepazīt latviešu dzejnieces Aspazijas dzeju. Interaktīvās izstādes “Saulains stūrītis” telpa ir pārvērsta jūgendstila dārzā, kur, guļot “Zvaigžņu teltī” un vērojot zemūdens pasauli “Sapņu dīķītī”, mazie apmeklētāji var klausīties Aspazijas dzeju, meklēt pārsteigumus “Brīnumlādītēs” un, sēžot ziedu krēsliņos, noklausīties Aspazijas dzejoli “Aicinājums” dziesmā. Muzejs atvērts otrdienās–svētdienās plkst. 10.00–17.00. Ieeja bez maksas.

Netālu no Aspazijas mājas, ejot pa mazo Aspazijas ieliņu jūras virzienā, ir “sastopama” arī pati dzejniece – tēlnieces Olgas Šilovas veidotā skulptūra “Aspazija kāpās” ataino dzejnieci jaunībā, pie kājām pieglaudies Aspazijai mīļais mājdzīvnieks – kaķis.

Zvangas ieskandināšana zvejnieku sētā

Pastaigājoties Ragakāpas dabas parkā, var aiziet līdz Jūrmalas Brīvdabas muzejam (Tīklu iela 1a), kur apskatāma senā zvejnieku sēta ar tai raksturīgām ēkām – dzīvojamo māju, klēti ar ratnīcu, tīklu būdu un pirti –, bagātīgākā virvju vīšanas rīku un materiālu kolekcija Latvijā, enkuru un zvejas laivu kolekcija, kā arī jaunā ekspozīcija, kas iepazīstina ar laivu būves attīstību.

Muzeja teritorijā atrodas Latvijā lielākā zvanga – sitamais mēlīšu instruments, kuru ieskandināt var ikviens muzeja apmeklētājs. Muzejs atvērts otrdienās–svētdienās plkst. 10.00–17.00. Ieeja brīva.

Neparasti eksponāti un eksperimenti “Korso brīnumos”

Zinātkārie brīvdienu baudītāji aicināti atklāt izklaides un izglītības centra “Korso brīnumi” (Jomas ielā 37) pasauli ar interaktīviem eksponātiem un eksperimentos izzināt neparasto – vērot paša radīto magnētisko lauku, turēt rokās dūmu burbuļus, pieskarties mākoņiem, izgatavot “balonraķetes” un darīt citas interesantas lietas. Skolēnu brīvlaikā “Korso brīnumi” atvērti pirmdienās–piektdienās plkst. 13.00–19.00, sestdienās un svētdienās plkst. 12.00–19.00. Informācijai https://korsobrinumi.lv/

Paviesoties “Robotu pilsētā”

Līdz 25. oktobrim tirdzniecības centra “Korso” 2. stāvā (Jomas ielā 37) ir apskatāma robotu un tehnoloģiju izstāde, kurā var satikt vairāk nekā 30 robotus no visas pasaules. Tie apmeklētājus pārsteidz, uzjautrina, veic masāžu, dzied un dejo, pat aicina uz tikšanos. Ik stundu izstādē notiek robotu teātris​ ar ekvilibristikas brīnumu demonstrējumiem un tehnošovu. Izstāde atvērta darba dienās plkst. 14.00–21.00, brīvdienās plkst.​ 10.00–21.00. Tālrunis uzziņām 20499204.

Ūdensprieki “Līvu akvaparkā”

Izbaudīt vasarīgus ūdenspriekus aicina “Līvu akvaparks” (Viestura iela 24), kur katrs no apmeklētājiem atradīs sev piemērotāko atpūtas veidu – dažādu garumu nobraucienu slīdnes, vairāk nekā desmit dažādu dziļumu un lielumu baseini un spa komplekss, kur ļauties mierīgai atpūtai burbuļvannās, sāls istabā, izbaudīt gaisa un zemūdens masāžas un pirtis. Plašāka informācija un aktuālie piedāvājumi www.akvaparks.lv.

Ceļojums vasarā turpinās – sasildīties spa

Jūrmalas kūrortviesnīcas sniedz iespējas kopā ar ģimeni “aizceļot” vasarā un uzlabot labsajūtu, apmeklējot spa, pirtis un baseinus. Stiprināt veselību un izklaidēties, baudot spa un apmeklējot sporta centru, bērnus un vecākus aicina “Baltic Beach Hotel&SPA” (Jūras iela 23/25).

Īpašus rudens spa rituālus pusaudžiem un jauniešiem, pērļu vannas un masāžas bērniem piedāvā “Hotel Jūrmala Spa” (Jomas iela 47/49), savukārt “Lielupe by Semarah Hotels” (Bulduru prospekts 64/68) papildus bērnu spa procedūrām un peldēšanas nodarbībām aicina uz jautru atpūtu bērnu klubā. Informācija par īpašajiem piedāvājumiem ģimenes brīvdienu pavadīšanai kūrortviesnīcās www.visitjurmala.lv.

Aktīva atpūta Dzintaru mežaparkā

Līdz 25. oktobrim aktīvās atpūtas cienītājiem Dzintaru mežaparkā atvērts piedzīvojumu parks “Jūrmalas Tarzāns”. Pievārēt piedzīvojumu parka piecas dažādu līmeņu šķēršļu trases ir izaicinājums gan bērniem, gan pieaugušajiem. Vairāk informācijas par parka darba laiku https://www.jurmala.tarzans.lv/.

Dzintaru mežaparkā ir arī sporta laukumi, skeitparks un rotaļu laukumi dažāda vecuma bērniem – tās ir daudzveidīgas atpūtas iespējas visai ģimenei. Mežaparkā atrodas skatu tornis ar 12 platformām, kurā uzkāpjot, var palūkoties uz Jūrmalu no vairāk nekā 33 metru augstuma. Dzintaru mežaparks ir atvērts katru dienu plkst. 9.00–22.00. Ieeja brīva.

Apmeklējot atpūtas vietas, aicinām ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82617402sec.