Saulainas idejas brīvā laika pavadīšanai Jūrmalā

Jūrmala aicina izbaudīt īstu kūrortpilsētas vasaru. Piedāvājumi mākslas cienītājiem – jūras tematikai veltītās biennāles izstādes un ērģeļmūzikas koncerti –, aktīvās atpūtas iespējas vai nesteidzīgas pastaigas kūrortpilsētā, aplūkojot arhitektūras paraugus un baudot brīnišķīgas dabas ainavas.

Mākslas izstādes un spēle ģimenēm biennālē “Marīna”

Līdz 2. augustam Jūrmalas mākslas telpās no Buļļuciema līdz Ķemeriem norisinās 3. starptautiskā jūras tematikai veltītā biennāle “Marīna 2021”. Biennāles plašā programma ietver 12 glezniecības, laikmetīgās mākslas un fotogrāfijas izstādes. Ģimenes ar bērniem biennāle aicina doties mākslas pastaigā, kas izved caur sešām izstādēm, kurās integrēts slēpnis ar aktivitāti, kas piešķir mākslas pastaigai intrigu un rosina aizdomāties par attiecībām ar jūru, vidi un mākslu.

Vairāk informācijas Facebook vietnē @MarinaBiennale.

Ērģeļmūzika baznīcās un “Jūrmalas festivāls”

24. un 25. jūlijā ir iespēja baudīt ērģeļmūziku divās Jūrmalas baznīcās. 24. jūlijā plkst. 17.00 Slokas baznīcā (Raiņa ielā 4) soprāna Ilzes Grēveles-Skaraines un ērģelnieces Ilonas Birģeles izpildījumā skanēs latviešu komponistu mūzika koncertā “Mūzika debesīm”.

Savukārt 25. jūlijā plkst. 18.00 Dubultu baznīcā (Baznīcas ielā 13) turpināsies 13. ērģeļmūzikas festivāls “Vox Angelica”. Koncertā “Jūrmalas partita” muzicēs ērģelniece Edīte Alpe, flautiste Dita Krenberga, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un arfiste Ieva Šablovska.

No 27. līdz 31. jūlijam Dzintaru koncertzālē piecos krāšņos koncertos klātienē skanēs “Jūrmalas festivāls”. Tikšanās ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem šogad norisināsies Maestro Raimonda Paula un Dzintaru koncertzāles jubilejas zīmē. Biļetes www.bilesuparadize.lv.

Ieeja visos koncertos, uzrādot ES digitālo zaļo sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Pastaigu maršrutos – vēsturiskās arhitektūras paraugi

Īpaši veidoti maršruti pa vēsturiskajām Jūrmalas apkaimēm vedina apskatīt labākos Jūrmalas arhitektūras paraugus, ieraudzīt brīnišķīgas dabas ainavas, kā arī atklāt mazāk zināmus faktus par Jūrmalas kūrorta vēsturi. Lielupes krāšņās villas, Buļļuciema bāka, Vecbulduru arhitektūras kokgriezumi, Dubultu mākslas stacija – tie ir tikai daži no maršrutos iekļautajiem objektiem. Piecus līdz deviņus kilometrus garie pastaigu maršruti ir piemēroti gan kājāmgājējiem, gan riteņbraucējiem. Maršrutu kartes un apraksti pieejami šeit 

Izklaide piedzīvojumu parkos

Azartiskākie kūrortpilsētas viesi ir gaidīti piedzīvojumu parkā “Jūrmalas Tarzāns”, kurā var pārbaudīt veiklību un spēkus dažāda līmeņa un sarežģītības pakāpes trasēs – kokos izvietotos šķēršļos. Līdzās atrodas šovasar atklātais Jūrmalas tīklu parks, kas veidots no pieciem dažādiem atsperīgiem tīklu laukumiem, kurus savstarpēji savieno īsāki un garāki tuneļi. Izklaides papildina mīkstās bumbas un kluči, labirints, šūpoles, tīklu purvs un slidkalniņi. “Jūrmalas Tarzāna” (Meža prospektā) darba laiks plkst. 10.00–20.00 www.tarzans.lv.

Apmeklētājiem atvērts ir “Līvu Akvaparks”, kur pieejama vasaras pludmales teritorija ar āra atrakcijām un lielo baseinu, strūklaku salu, aizraujošiem slidkalniņi un citas atrakcijas. “Līvu Akvaparka” (Viestura ielā 24) darba laiks pirmdien–piektdien plkst. 11.00–21.00, sestdien plkst. 10.00–22.00, svētdien plkst. 10.00–21.00. www.akvaparks.lv.

Aktīvā atpūta uz ūdens

Jūrmalas Ūdensslēpošanas un veikborda parks piedāvā ūdensslēpošanas un veikborda pakalpojumus, vizināšanos ar piepūšamu pūsli un ekskursijas ar motorlaivu. Pieejama airu laivu, kajaku un SUP dēļu noma. www.waterskis.lv.
Iespēju nomāt SUP dēļus un doties braucienā gan pa Lielupi, gan jūru piedāvā SUP dēļu noma “SUP Brothers”. Tiek piedāvātas arī īpaši sagatavotas SUP ekspedīcijas 10 km garumā pa Lielupes grīvas pļavām, Babītes ezerā un Varkaļu kanālā. Informācija Facebook vietnē @supbrothers.lv.

Ar upes kuģīšiem “New Way” un “Elizabete” var doties 2,5 stundu garā braucienā no Rīgas uz Jūrmalu, kā arī vienas stundas izbraucienā pa Lielupi. Kuģīši atiet no Majoru piestātnes, kas atrodas tuvu Majoru sporta halles ēkai.

Informācija par “New Way” www.rigaship.lv, “Elizabete” www.rivercruises.lv.

Laipni gaidīti Jūrmalā!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51024604sec.