Iedvesmojies – uz ūdens ar Latvijā ražotiem SUP dēļiem

Jūrmalā ir mājīga darbnīca, kurā ar lielu azartu jau vairāk nekā piecus gadus darbojas Māris Galenieks. Tur arī vakara stundās top augstākās kvalitātes SUP dēļi “EO-SUP”, kurus no 8. līdz 10. aprīlim varēs apskatīt aktīvās atpūtas un vaļasprieku izstādē “Outdoor Riga 2022” Ķīpsalā.

Bizness kā hobijs

Darbnīcas īpašnieks un zīmola “EO-SUP” izstrādātājs ir uzņēmējs Māris Galenieks, kura aizraušanās ar SUPiem notika muguras nostiprināšanas nolūkos, sākot supot pašam. Sākumā SUPu ražošana bija tikai hobijs, kas piecu gadu laikā ir strauji attīstījies par ko vairāk. Attīstību veicināja arī vecākais dēls un inženieris Artis Strazdiņš, kas ir apguvis kuģu būvi Vācijā. Uzņēmējs uzskata, ka dzīvē galvenais ir justies laimīgam un darīt to, kas rada prieku. “Ar minimālu piepūli maksimāla efektivitāte!” – tā ir Māra devīze.

Svarīga katra nianse

SUP dēļi tiek ražoti pēc pasūtījuma, ņemot vērā klienta augumu, svaru un fiziskās sagatavotības līmeni. Katra detaļa ir svarīga,  par ko var pārliecināties, rūpīgi apskatot dēļus un airus. Airi un to rokturi ir viegli un ērti,  neraugoties uz to, ka tie tiek ražoti no koka! Latvijā sastopamajiem kokiem diemžēl nav vajadzīgo īpašību, tāpēc SUPu ražošanai tiek izmantots Āfrikas koks “Obeče”, princešu koks no Ķīnas “Paulonija” un mūžzaļie skujkoki – “Ciedri”.

Uz jautājumu – vai ir bijušas kļūdas SUP dēļu un airu ražošanā, uzņēmējs atbild: “Ražošanā nepārtraukti saskaramies ar niansēm, kas ir jāmaina un jāuzlabo. Tās ir jaunas ražošanas tehnoloģijas, kā arī inženiertehniskie risinājumi, lai uzlabotu dēļa gaitu un stabilitāti. Pievēršam detalizētu uzmanību katram tehniskajam un ergonomiskajam sīkumam. Piemēram, lai sportistam būtu ērti padzerties, svarīgs ir pat ūdens pudeles turētāja novietojums.”

Dēlis runā pats par sevi

Katram SUP dēļa modelim ir unikāls vārds, kurš raksturo dēļa dizainu, aprises, gaitas īpatnības un citas detaļas. Tas tiek iedots brīdī, kad dēlis pats ir runājis. Māris precizē: “Dēlis, kas ir ass un ātrs, ir nosaukts par “Lucius”, kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē līdaka – strauja un plēsīga mūsu ūdeņu zivs. Šī gada jauno modeli sauc “Nebula” – kosmisko putekļu, gāzu un zvaigžņu mākonis. Tas radies tā dizaina un gaitas dēļ. Mūsu izpratnē tas ir tik ātrs, kā raķete, kas traucas cauri kosmosam. Starp citu, zīmols “EO-SUP” tulkojumā no latīņu valodas nozīmē “plūstošs un viegls”, kas raksturo visus uzņēmumā saražotos SUP produktus.

No Latvijas līdz Ņujorkai!

Māra profesija un pamat nodarbošanās ir galdnieks, ko viņš ikdienā īsteno savā uzņēmumā “Galenieka Galdniecība”. Taču SUPi ir viņa sirdslieta – vakara treniņi, vējš un ūdens. Ar saviem ražotajiem SUP dēļiem Māris piedalās arī sacensībās. Šī gada mērķis – starts Pasaules čempionātā Polijā, kas norisināsies septembrī. “Līdz tam laikam gan vēl ir daudz darba, jo dēļi un airi pēc to uzbūvēšanas ir jānotestē, ko komandā dara vairāki cilvēki: Ēriks Loks, Jūlija Mihailova un Māra vecākais dēls Artis,” norāda Māris.  

Uzņēmējs stāsta, ka šai vasarai top plāni doties demonstrēt un testēt SUPus arī ārpus Baltijas, otrpus okeānam – uz Ņujorku, kur atšķiras ūdens blīvums un viskozitāte. “Paralēli pamatdarbam – iebūvējamo mēbeļu uzstādīšanai pie draugiem Ņujorkā, izmantošu iespēju testēt SUPus un pienācīgi sagatavoties Pasaules čempionātam Polijā,” plānus atklāj Māris.

Jauni projekti

Šobrīd komandai “EO-SUP” top arī jauns projekts – apmācības uz SUP  dēļiem. Apmācības domātas, lai cilvēki varētu atpūsties – pēc darba būt ar sevi ūdens čaloņas un vēja šalkoņas pavadībā, nodarboties ar jogu un vingrot uz ūdens. “Protams, tie, kas vēlēsies, varēs iesaistīties arī sportā. SUP dēlim ir tik daudz pielietojumu, ka katrs atradīs sev atbilstošāko un  mīļāko nodarbi,” piebilst Māris.

Lieliskas atmiņas

Viesojoties uzņēmēja SUP darbnīcā, uzmanību piesaista priekšmeti pie sienām, kas atgādina par priecīgiem un jautriem dzīves brīžiem. “Šis ir airis, kas kāda brauciena laikā pārplīsa uz pusēm. Un šis ir mans pirmais dēlis, ar kuru 2018. gadā piedalījos konkursā “Gada balva dizainā” finālā,” atmiņās kavējas dizainers.

Iepazīsti Latvijā ražotos koka SUP dēļus “Outdoor Riga 2022”!

No 8. līdz 10. aprīlim izstādē “Outdoor Riga 2022” Ķīpsalā varēs apskatīt “EO-SUP” dēļus pilnā krāšņumā. Būs gan jaunie šī gada modeļi, gan jau aizgājušās sezonas modeļi. Interesenti izstādē varēs uzzināt – kāpēc SUP dēļu detaļu ražošanā ir izmantoti dažādi materiāli –ogleklis, koks, aramīds un citi materiāli. Vēl izstādes apmeklētāji varēs apskatīt un pasūtīt SUP dēļu mitrumizturīgās, flīsa pārvadāšanas somas.

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT1

Vairāk: www.bt1.lv/outdoor

Seko mums: https://www.facebook.com/OutdoorRiga

un https://www.instagram.com/outdoor_riga/

Darba laiks:

8. aprīlī 10.00 – 19,00

9. aprīlī 10.00 – 19.00

10. aprīlī 10.00 – 17.00

Biļetes:

Ieejas biļete – 4€

Pensionāriem, invalīdiem, studentiem, skolēniem - 3€

Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni) - 10€

Par katru nākamo bērnu – 1.50€

Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas

Autostāvvieta - 4€

* Biļetes iepriekšpārdošanā internetā: https://www.bt1.lv/outdoor/buytickets.php

**Iegādātās biļetes iepriekšpārdošanā uz izstādi “Outdoor Riga 2020 - 2021” būs derīgas 2022. gada izstādes apmeklējumam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55154586sec.