Rada izzinošu vietni par rehabilitācijas sniegtajām iespējām

Kūrorta rehabilitācijas centrs (KRC) “Jaunķemeri” izveidojis vietni rehabilitacija.lv, kurā turpmāk ikviens interesents varēs smelties noderīgu informāciju par rehabilitācijas sniegtajām iespējām. “Var droši sacīt, ka šis ir mūsu devums sabiedrībai, lai informētu un izglītotu, jo esam pārliecināti, ka zinošiem  pacientiem arī rehabilitācijas process norit veiksmīgāk,” saka rehabilitācijas centra Medicīniskās rehabilitācijas un ambulatoro pakalpojumu nodaļas vadītāja Elīna Malkiela.

Ik gadu rehabilitācijas pakalpojumus KRC “Jaunķemeri” saņem vidēji 12 000 pacientu. Tomēr rehabilitācijas process ir ļoti daudzveidīgs, katrs gadījums ir individuāls un katrai situācijai allaž jāmeklē savs risinājums, jāsastāda savs rehabilitācijas plāns. Pacientus interesē plašs jautājumu klāsts, kas attiecas uz katra konkrēto gadījumu un veselības problēmu, bet interneta resursi ir tik bezgalīgi, ka reizēm ir grūti orientēties, atšķirt graudus no pelavām un iegūt informāciju, ko sniedz uzticams, pieredzējis speciālists. Rehabilitacija.lv ir radīta kā vietne, kurā tiks skaidrots, kādas ir rehabilitācijas sniegtās iespējas, kā šos pakalpojumus var saņemt un ar kādām metodēm rehabilitācijā pacientam var palīdzēt atgūt vai uzlabot veselību un funkcionēšanas spējas. Mājas lapā būs pieejami arī speciālistu sagatavoti padomi, lai pacienti pēc iespējas veiksmīgāk varētu turpināt rehabilitācijas procesu arī mājās, kā arī ģimenes, kurās kāds no tuviniekiem piedzīvojis insultu vai onkoloģisku saslimšanu, varētu smelties piederīgā aprūpei noderīgus ieteikumus.

Šīs mājas lapas izveidei bija vēl kāds nolūks. “Atvieglot mūsu speciālistu ikdienas darbu,” uzsver Elīna Malkiela, “kā zināms – arī speciālistam ir daudz vieglāk  strādāt ar zinošu pacientu, kurš ir līdzestīgs, izprot rehabilitācijas procesu, saprot, kāpēc šobrīd svarīga ir izvēlētā rehabilitācijas metode un ir motivēts līdzdarboties. Tādēļ pacientu izglītošanai un informēšanai jāpievērš liela nozīme, it īpaši runājot par rehabilitāciju. – Rehabilitācijas veidu ir daudz, ir virkne pakalpojumu sniedzēju, ir dažāda veida pakalpojumu pieejamība un reizēm šajā informācijas gūzmā cilvēks gluži vienkārši apjūk. Tāpēc šāda platforma bija ļoti nepieciešama.”

Vēl viens platformas mērķis ir kliedēt joprojām eksistējošu mītu, ka rehabilitācijas pakalpojumi jāmeklē vienīgi tad, ja ir piemeklējusi kāda slimība, gadījusies trauma vai jāatgūst funkcionālās spējas pēc pārdzīvotas operācijas, infarkta vai insulta. “Šobrīd redzam, ka mūsu pacienti kļūst arvien jaunāki. Nevis tādēļ, ka gados jauni cilvēki vairāk slimotu, bet tāpēc, ka pandēmija iemācīja, cik milzīga nozīme veselības uzturēšanā ir tieši profilaksei. Arī rehabilitācijas pakalpojumi var būt daļa no šādas profilakses līdzīgi kā regulāra roku mazgāšana, veselīgs uzturs, fiziskās aktivitātes, regulāri veikti skrīninga izmeklējumi, pārdomāts stresa menedžments ikdienā – tas viss kopumā palīdz saglabāt labu veselību pēc iespējas ilgāk. Tā kā vidējais mūža ilgums kļūst arvien garāks, īpaši svarīgi gādāt, lai maksimāli daudz savas dzīves gadus varam nodzīvot bez būtiskiem veselības sarežģījumiem,” uzsver Elīna Malkiela.

Nākotnē iecerēts attīstīt vietni Rehabilitācija.lv sadarbībā ar citiem partneriem, pacientu biedrībām, asociācijām un medicīnas iestādēm, lai saturu par rehabilitācijas sniegtajām iespējām padarītu pēc iespējas daudzveidīgāku, visaptverošu un noderīgu pacientiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.11433196sec.